Ekonomi Bakanı Zeybekçi Bucak'ta İşadamları ve Stk'lar ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Ekonomi Bakanı Zeybekçi Bucak'ta İşadamları ve Stk'lar ile Bir Araya Geldi

Ekonomi Bakanı Zeybekçi Bucak\'ta İşadamları ve Stk\'lar ile Bir Araya Geldi

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekçi, Bucak’ta iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısı yaptı.

28.10.2015 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekçi, Bucak'ta iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısı yaptı.

Bucak'ta yenilen akşam yemeğinden sonra iş adamları ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, iş adamlarını ve STK üyelerini iç ve dış politikada aydınlattı. "Bucak her hali ile milli özelliği taşıyan, her hali ile il vasıflarını taşıyan Egenin ve Göller Bölgesinin bir numaralı ilçesidir" diyen Bakan Zeybekçi, işadamlarına Türkiye ve Dünya ekonomisi hakkında bilgiler aktardı. Bakan Zeybekçi, "Türkiye ve Dünya çok önemli bir zaman diliminden geçiyor. Dünya'ya bir bakacak olursak Dünya 1630-1650 yıllarında başlayan İngiltere'deki' sanayileşme devrimi ile beraber çok başka boyutlara geçti. Daha sonra ülkeler kendi ülkelerinin refahlarını arttırabilmek için diğer ülkelerin zenginliklerine, varlıklarına yer üstü ve altı varlıklarına el koyarak onları kendi ülkelerine transfer ederek, kendi ülkelerinin refahlarını arttırmak gibi başka bir yöntem seçtiler. Avrupa sadece bu yüzden yüz yıllarca savaştı. Bu savaşların adına da yüz yıl savaşları dendi. Bu savaşların tek bir gayesi vardı kendi ülkelerinin refahlarını arttırmak. İkinci dünya savaşı da aynı sepetten dolayı çıktı. Yüzyıl savaşı yapan Avrupalı ülkeler daha sonra bir araya gelerek biz neden bir birimizle savaşıyoruz, biz birleşelim başka yerlerdeki zenginlikleri kendi ülkelerimize transfer edelim denildi. Avrupa Birliği, Avrupa Topluluğu böyle ortaya çıktı. Avrupa Birliği yetmedi şimdi dünyanın çok yerinde farklı şeyler oluşuyor. 1990'da bütün ideolojik duvarlar yıkıldı, dünyada ideolojik duvarların yıkılmasından sonra dünyanın sınırları yeniden çizilmeye başlandı. Bazı ülkelerde çok sayıda devlet doğdu. Bunun öncesi Osmanlının yıkılması ile Ortadoğu, körfez, Kuzey Afrika, Orta Asya, Kafkaslar ve Balkanlar ateş çemberine dönmüş değişimler yaşıyor. Bu dönüşümün orta yerinde Türkiye var. Bilinen insan tarihi boyunca bütün yolların birleştiği, bütün kültürlerin, bütün dinlerin, bütün ticaret ortamlarının birleştiği kavuştuğu coğrafyadayız. Türkiye bu coğrafyayı başkalarının dizayn etmeleri ve haritasını bütün özelliklerine baktığımız zaman, bu haritayı Türkiye 'siz yapmak mümkün değil. Başkalarının gönülleri başka şey istiyor. Dünyanın en büyük yer üstü ve yer altı zenginliklerinin olduğu, enerji kaynaklarının olduğu Türkiye'den şunu istiyorlar. Senin kültür coğrafyandan tabiat ve coğrafya olarak da ipek yolları ile tarih boyunca Anadolu'nun etrafında kümelenmiş olan bu coğrafyada biz operasyon yapacağız, biz bu coğrafyayı yeniden dizayn edeceğiz, biz bu coğrafyada ülkeleri yeniden dizayn edeceğiz, biz kendi enerjimizi ve hammaddemizi garanti altına almak için operasyonlar yapacağız ama sen kendi problemlerinle uğraş, sen kısır kavgandan başını kaldırama ki biz bu işi rahat yapalım diyorlar. Türkiye'yi bölmek için gayret gösteriyorlar. Ama Türkiye'de bunların hiç birisi olmaz" dedi.

"HİÇ BİR SEBEP YOKKEN 1960 DARBESİ İLE İKİ BAKANI İDAM ETTİK"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybek, "Hiçbir sebep yokken 10 yıllık Menderes döneminde milletin karşısına hükmeden, yöneten amir olan devlet değil, hizmet eden milletin ihtiyaçlarını gören, milleti başka bir çağa doğru taşıma gayreti olan bir devlet anlayışı çıktığı sırada hiçbir bir şey yokken, sudan bahaneler ile 1960 darbesi yapıldı bir başbakan bir bakan asıldı" dedi. Zeybekçi, "Daha sonra 1962 yılından itibaren Türkiye 10 yıl boyunca o süreci hızlı bir şekilde devam ettirdi. Daha sonra 1971 yılından itibaren 12 Mart muhtırası ile birlikte çok sayıda koalisyon hükümetleri görüldü. Çok sayıda MC hükümetleri kuruldu bunlar Türkiye'nin kayıp yılları. 1980 yılında ortam olgunlaşsın diye kendi ağzı ile itiraf ettiği ve yapılan darbeden sonra 16 yaşındaki çocuğun kemik yaşı büyük denilerek doktor raporu ile 18 yaşına doktor raporu ile büyütülerek bir sağdan bir soldan idam ettik, astık, haksızlık olmasın diye söylenen darbeler. Daha sonra Turgut Özal ortaya çıktı. O dönemlerde ihracata dayalı büyüme Türkiye'nin gündemine oturdu" dedi.

"BURDUR'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bakan Zeybekçi son 12 yıldan bu tarafa Burdur ve Bucak'ın Türkiye'nin dış ticaretinden, ihracatından, yatırımından, teşviklerinden ve uluslar arası ekonomik ilişkilerden dolayı ekonomi bakanı olarak teşekkür ediyorum. Burdur ihracatın içerisinde iller arasında 41'nci ama son on yılda ihracatını 10 kat arttırdı. Ticaretini 10 kat arttırdı bu şunu gösteriyor çok zengin bir imkan ve teşebbüsle ihracatçı mantığı ve anlayışı ile bunun önünü açmak lazım dedi.

"TERÖRÜ KAZIYACAĞIZ"

Ekonomi Bakanı konuşmasının son bölümünde ise teröre yer vererek, "Terörü bitinceye kadar kökünü kazıyacağız. Kökünü kazırken de mümkün olduğunca zaiyat vermeden zarar vermeden sonuna kadar gidilerek bu terör illeti bitinceye kadar kökünü kazıyıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ekonomi Bakanı Zeybekçi Bucak'ta İşadamları ve Stk'lar ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement