Ekonomi Bakanı: Yöre İnsanına "Balık Tutmayı Öğreteceğiz" - Son Dakika
Güncel

Ekonomi Bakanı: Yöre İnsanına "Balık Tutmayı Öğreteceğiz"

Ekonomi Bakanı: Yöre İnsanına "Balık Tutmayı Öğreteceğiz"

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Hakkari, Şırnak ve Mardin'de açılacak dikiş kursları için gerekli malzemenin yarın Hakkari'ye gönderileceğini söyledi.

07.02.2014 14:24  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçı Birlikleri'nin projesi kapsamında Hakkari, Şırnak ve Mardin'de açılacak olan dikiş kursları için gerekli makine, ekipman ve malzemenin ilk ayağının yarın Hakkari'ye gönderileceğini belirterek, bu projenin yöre insanına, "balık tutmayı öğreteceğini" vurguladı. Denizli İhracatçı Birliği'nin başlattığı bu projenin ilk ayağı olan Hakkari'ye gönderilecek malzemeler ile bir meşaleyi ateşleyeceklerini belirten Zeybekci, "Proje sayesinde Hakkari'de açılacak meslek edindirme kursları ile yöre insanımızın kollarına altın bilezik takacağız. Bu proje sayesinde, hem tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak, hem de işsizlik sorununun çözümüne destek olunacaktır" dedi.

-"PROJE SADECE MESLEK EDİNDİRMEKLE SINIRLI KALMAYACAK"-

Projenin sadece meslek edindirme ile sınırlı kalmayacağını belirten Zeybekci, "Bu proje bir sosyal sorumluluk projesidir, proje çocuk gelinler probleminden işsizliğe kadar pek çok konuda sorunların çözümünde önemli rol oynayacak. Bölgeye yaptığım gezi ve incelemelerde sorunların başında işsizliğin ve nitelikli eleman eksikliğinin geldiğini görmüştüm. Bu proje ile bir taraftan bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirilirken, diğer taraftan çözüm sürecine önemli destek olacak. Proje sayesinde açılacak Meslek edindirme kursları ile "kollarına altın bilezik takan' gençlerimiz, genç kızlarımız bölgeye yatırım yapmayı planlayan tekstil sanayicilerinin kafalarındaki nitelikli eleman sorununu ortadan kaldıracak" ifadelerini kullandı. Hakkari'ye gönderilecek malzemeler yarın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla 08 Şubat'ta saat 10.30"da Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü önünde yapılacak törenle Hakkari'de Halk Eğitim Merkezi'nde kurulacak Konfeksiyon Atölyesine gönderilecek. Proje kapsamında 11 adet düz dikiş makinesi, 2 adet overlok makinesi, 1 adet recme, 1 adet ilik,1 adet düğme makinesi, 1 adet sanayi tipi ütü makinesi ve paskarası (buhar üretici) 1 adet dik bıçaklı kesim motoru, 1 adet pastal yapıştırma ütüsü, 500 kg çeşitli tiplerde boyalı ve baskılı penye kumaşı, kumaşlar için değişik renklerde dikiş ipliği gönderilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ekonomi Bakanı: Yöre İnsanına 'Balık Tutmayı Öğreteceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement