40 YILLIK RÜYA GERÇEK OLDU - Son Dakika
Toplum

40 YILLIK RÜYA GERÇEK OLDU

40 YILLIK RÜYA GERÇEK OLDU

Devlet Su İşleri Genel MüdürlüğüHasretle Beklenen Turna Çayırı Barajında Su TutulduDevlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve...

05.10.2021 09:30  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri Genel MüdürlüğüHasretle Beklenen Turna Çayırı Barajında Su TutulduDevlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Bu kapsamda Erzincan'da hasretle beklenen ve Erzincanlının kırk yıllık hayali olan Turnaçayırı Barajını tamamlayarak 3 Ekim itibari ile su tutmaya başladık. Bölgenin en önemli sulama projelerinden bir tanesi olan barajımız kırk yıldır Erzincanlının hayalini kurduğu ve hasretle beklediği bir projedir. Turnaçayırı Barajında su tutma yapısına ait imalatlar tamamlanarak 3 Ekim 2021 tarihinde saat 13: 00 itibariyle derivasyon girişi su tutma kirişleri indirilmek ve tıkaç betonuna başlanmak suretiyle su tutmaya başladık. Depolanacak su ile toplamda 148 bin 870 dekarlık alan sulamaya açılacaktır. Sulama projesinin tamamlanması ve bölgede sulu tarıma geçilmesiyle beraber de ürün deseninde oldukça ciddi değişiklikler bekliyoruz. Sulu tarım sayesinde buğday, arpa, patates, fasulye, şekerpancarı, çayır, yonca gibi birçok ürünün verimi ve çeşitliliğini artıracaktır. Sulama projesinin devreye girmesi ile bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde üreticimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Projenin tamamlanması ile milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık yaklaşık 97 Milyon TL katkı sağlanacaktır. Barajın temelden yüksekliği 92 metre olup, depolama hacmi ise 50 milyon m3 tür.

Kaynak: Habermetre

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadını taciz ettiği iddia edilen kamu görevlisiyle ilgili karar verildi
    13 Nis Kadını taciz ettiği iddia edilen kamu görevlisiyle ilgili karar verildi

    Şırnak'ta bir kamu görevlisi, yolda yürüyen bir kadına tacizde bulunduğu iddiasıyla kalabalık tarafından darbedildi. Hastaneye kaldırılan kamu görevlisi, tedavisinin ardından soruşturma kapsamında açığa alındı. Olayla ilgili 4 şüpheli de gözaltına alındı.

  • Bursa'da 1 kilometrelik bayramlaşma kuyruğu
    10 Nis Bursa'da 1 kilometrelik bayramlaşma kuyruğu

    Bursa'da Cerrah Mahallesi sakinleri, toplu bayramlaşma için bir araya gelip 1 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Bayram namazı sonrası bir araya gelen binden fazla kişi, sıraya girerek birbiriyle bayramlaştı.


Advertisement