Ekonominin Kalbi Uludağ'da Atacak - Son Dakika
Güncel

Ekonominin Kalbi Uludağ'da Atacak

Ekonominin Kalbi Uludağ\'da Atacak

Bursa'da mart ayında yapılacak olan 1.Uludağ Ekonomi Zirvesi, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleşecek.

25.01.2012 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da mart ayında yapılacak olan 1. Uludağ Ekonomi Zirvesi, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleşecek.

Vali Şahabettin Harput, nisan ayında yapılması planlanan 1. Ekonomi Zirvesi'nin 16-17 Mart 2012 tarihleri arasında Uludağ'da düzenleneceğini söyledi. Harput, Uludağ'ın dünya çapında faaliyetlere ev sahipliği yapacağını belirterek, her yıl geleneksel olarak düzenlemek istedikleri zirvenin ilkini bu sene Bursa Valiliği ile Capital dergisi iş birliğiyle gerçekleştireceklerini kaydetti. Zirveye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılacağını ifade eden Harput, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ekonomi Zirvesi gibi bir isimle bu harekete başlıyoruz. Başbakanımızın nisan ayındaki turizm buluşmasına katılmasını bekliyoruz. Bu yüzden zirveye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da gelmesi planlanıyor. Babacan, zirveye katılacağını bildirdi. Bir gün önceden Bursa'ya gelecek olan Babacan, bazı çalışmalar yapacak. Hemen ikinci gün Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde açılışta ekonomi ile alakalı bazı mesajlar verecek. Ekonomi dünyası, genel bir değerlendirmede bulunacak. Bu bizim için çok önemli.

Uludağ'ın

önemine vurgu yapmak istiyoruz. Bu programın ülkemiz için de hayırlı olacaktır."

Harput, ekonomi zirvesinin önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası boyutta olacağını sözlerine ekledi.

16 Mart 2012'de başlayacak olan zirvede yapılacak 'Liderler ekonomiyi nasıl görüyor?' başlıklı panele Suzan Sabancı, Ahmet Zorlu, Ethem Sancak ve Ahmet Çalık konuşmacı olarak katılacak. 'CEO'nun yeni ajandası' konulu panelde ise işadamları Agah Uğur, Erdal Karamercan, Zafer Kurtul ve Serpil Demiray konuşmacı olacak. 'Finansın yarını' konulu panelde Ergun Özen, Hakan Binbaşıgil, Faik Açıkalın, Adnan Bali ve Süleyman Aslan açıklamalarda bulunacak. 'Yerli otomobil ne zaman?' konulu panele ise Koç Grubu

adına Kamil Başaran, Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt konuşmacı olarak katılacak.

17 Mart 2012 Cumartesi günü devam edecek olan zirvede, 'Bursa yeni turizm üssü' konulu panelde Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Rixos Otellerinin sahibi Fettah Tamince, Calista Luxury Resort adına Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özdoğan ve Kaya Grubu adına Bahaeddin Kaya turizm sektörünü değerlendirecek.

'Üretim doğuya mı kayıyor?' başlıklı oturumda ise Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu ve LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Boydak Holding İcra Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı ve Kordsa Global Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tiftik görüşlerini ifade edecek.

Ekonomi Zirvesi'nin kapanış konuşmasını ise eski BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz yapacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ekonominin Kalbi Uludağ'da Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement