Ekranların İlk Tesettürlü Dizisi - Son Dakika
Güncel

Ekranların İlk Tesettürlü Dizisi

Ekranların İlk Tesettürlü Dizisi

Ekranlarda sadece yaşlılarda gördüğümüz başörtüsünü, "Huzur Sokağı"nda genç oyuncu Selin Demiratar takacak.

06.08.2012 21:57  Güncelleme: 23:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük televizyon kanallarının dizi ve yapımlarında rastlanmayan bir uygulamayı, Atv gerçekleştirecek. Şule Yüksel Şenler'in, yıllardır çok satan "Huzur Sokağı" romanından uyarlanan dizi, tesettüre girmeye karar veren bir genç kızın hikâyesini ilk kez beyaz cama taşımasıyla dikkat çekiyor.

Şule Yüksel Şenler'in "Huzur Sokağı" adlı romanından Funda Çetin'in yazacağı ve Şenol Sönmez'in yöneteceği dizide zengin ve seküler bir ailenin kızıyken ailesini karşısına alıp tesettüre girmeye ve dindar bir hayat yaşamaya karar veren Feyza karakterini canlandıracak.

Feyza'nın gönlünü kaptırdığı ve kendisinin dini bir hayata yönelmesine vesile olan Bilal karakterini ise ünlü şarkıcı Kutsi canlandıracak. Dizide ayrıca Güven Hokna, Sinem Öztürk, Gökhan Mete, Nilgün Kasapbaşoğlu, Yeşim Salkım, Suavi Eren, Hakan Eratik, Toygun Ateş ve Fatma Karanfil de rol alacak.

SİNEMA FİLMİNDE TÜRKAN ŞORAY OYNAMIŞTI

Şenler'in romanı daha önce milli sinema akımının kurucularından olan merhum yönetmen Yücel Çakmaklı tarafından 1970 yılında "Birleşen Yollar" adıyla sinemaya uyarlanmıştı. Filmde Feyza'yı, Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, Bilal'i ise usta oyuncu İzzet Günay canlandırmıştı. "Huzur Sokağı" ilk kez 1969 yılında Bugün gazetesinde tefrika halinde yayınlanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ekranların İlk Tesettürlü Dizisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement