Ekrar) - Son Dakika
Dünya

Ekrar)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Brüksel'de Avrupa Politika Merkezi'nde Yaptığı Toplantının Ardından Londra'ya Gelerek, Finans Çevrelerinden Temsilcileriyle Görüştü. Büyükelçilik Konutunda Düzenlenen Yemekli Toplantıda Davetlilere Türkiye Ekonomisi ve Avrupa Birliği Süreci Hakkında Bilgiler Veren Babacan, Toplantının Oldukça Verimli Geçtiğini Söyleyerek, Yaklaşık 15 Yatırım Bankasınd...

03.03.2007 02:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Brüksel'de Avrupa Politika Merkezi'nde yaptığı toplantının ardından Londra'ya gelerek, finans çevrelerinden temsilcileriyle görüştü. Büyükelçilik konutunda düzenlenen yemekli toplantıda davetlilere Türkiye ekonomisi ve Avrupa Birliği süreci hakkında bilgiler veren Babacan, toplantının oldukça verimli geçtiğini söyleyerek, yaklaşık 15 yatırım bankasından analistlerin ve bazı büyük fonların temsilcilerinin toplantıya katıldığını söyledi.

Davet edilen kişilerin Türkiye'yi yakından izleyen ve Türkiye ile ilgili sürekli rapor hazırlayan kişiler olduklarını dile getiren Babacan, bu kişilerin Türkiye'de fiilen yatırımlarda bulunduklarına da dikkat çekti. Yabancı yatırımcıların ve iş çevrelerinin Türkiye'deki hükümet politikaları ile yakından ilgilendiğini ifade eden Babacan, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda da kendisine sorular yöneltildiği belirtti. "Türkiye ile ilgili konuşanlar ve ağzı çok laf yapanlar var. Toplantıya katılanlar ise Türkiye'de iş yapan, milyarlarca dolarlık yatırım yapan bir kesim" dedi. Babacan ayrıca, Türkiye'nin orta ve uzun vadeli politikasının da konuşmasında yer aldığını, Avrupa Birliği sürecinde Türkiye'nin uzun vadede birliğe tam üyelik hedeflediğini sözlerine ekledi.

- "SEÇİMLER YABANCI FİNANS YETKİLİLERİNİN DE DİKKATİNİ ÇEKTİ"

Devlet Bakanı Ali Babacan, bazı çevrelerin seçimleri risk unsuru gibi gösterdiğini, ancak toplantıya katılanların çok daha olgun bir tavır sergilediklerini belirterek, bunun demokrasinin en doğal unsuru olduğunu ifade etti. "Önemli olan, Türkiye'de demokrasinin düzgün işlemesidir. Türkiye'de demokrasi ne kadar iyi işlerse, Türk ekonomisi de o kadar iyi gider" diyen Babacan, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye güvenmesinin oldukça önemli olduğunu ifade ederek, "Son 4 yıla baktığımızda, kim Türkiye'ye güvenip yatırım yaptıysa, bu yatırımcılar pişman olmadı. Bu işten karlı çıktı. Ürkek ve çekingen davrananlar ise zarar etti" dedi.

Babacan Londra gezisi kapsamında Cumartesi günü başlayan ve 3 gün sürecek olan bir konferansa katılarak, açılışta Avrupa Birliği ve Türkiye konusunda bir konuşma yapacak.

(HU-KK-KK-D)

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ekrar) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement