Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'nde 3 Farklı Noktanın Açılışını Yaptı - Son Dakika
Politika

Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'nde 3 Farklı Noktanın Açılışını Yaptı

CUMHURİYET Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Güler yüzlü insanlar olalım onun için de güler yüzlü yöneticiler seçelim" dedi.

07.03.2019 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURİYET Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Güler yüzlü insanlar olalım onun için de güler yüzlü yöneticiler seçelim" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Seçimleri kapsamında mevcut belediye başkanlığını yaptığı Beylikdüzü ilçesinde yapımı tamamlanan Hasan Doğan Stadı ve Sosyal Yaşam Alanı, Fakir Baykurt Kütüphanesi ve Kavaklı Sağlık ve Yaşam Alanı'nın açılışlarını sırasıyla gerçekleştirdi. Hasan Doğan Stadı'nın açılışına İmamoğlu'nun yanı sıra sanatçı Çılgın Sedat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"AMATÖRE DAİR EN NİTELİKLİ FUTBOL SAHASINA DÖNÜŞTÜ"

Hasan Doğan Stadı ve Sosyal Yaşam Alanıaçılışını yapan Ekrem İmamoğlu, "Güzel gençlerimize Beylikdüzü'nde bu stadı hizmete açmanın, zaten sezon başından beri hizmeti vermeye başlamıştı. Tepeden tırnağa koltuk düzeni ile çok çağdaş bir stada dönüşen sadece stat değil fonksiyon olarak hemen okulların karşısında çok özel bir kütüphanesi olan aynı zamanda aile hekimliğime merkezine tahsis edilen alanıyla Kavaklı'nın bir merkezi haline gelecek. Orada evet futbol maçları oynanacak ama onun ötesinde halkın spor yapma imkanı sağlanacak, saha vatandaşa da açık olacak. Belki de İstanbul'un en nitelikli alanı oluşmuş oldu. Ciddi emek verildi buraya. ve İstanbul'un ve belki de amatöre dair ben demiyorum bunu kulüpler söylüyor. En nitelikli futbol sahasına dönüştü. Etrafının okullarla donanımlı olması, yine kültüre kütüphanesi ve diğer unsurlularıyla hizmet edecek olması merkez kavramı adına da değerli bir buluşma yeri. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN, BİZE MUTLULUK, REFAH, HUZUR GETİRSİN"

Beylikdüzü'nde önemli işler başardığını dile getiren İmamoğlu, "İstanbul'un başka yerlerinde kendimi anlatıyorum. Diyorum ki ben çok çalışkanım vatandaşın arasından çıkmam. Ben bu cümleleri burada kursam bana gülersiniz çünkü siz benim hemşerimsiniz yani benim size kendimi anlatmama gerek yok. Ama şunu söyleyeceğim şimdi bazı yaptığımız işlere kılıf bulmaya çalışıyorlar. Karalama politikası yapmaya çalışıyorlar. Efendim neymiş yaşam vadisi zaten varmış. ya vardı da biz mi oynamıyorduk orada? ya da bu çocuklar mı koşmuyordu neredeydi? Hayal miydi? Yani anlamış değilim. Yaşam vadisi, stadı, sahili, parkları çok daha iyisini yapacağız. İstanbul'un ve Türkiye'nin huzura ihtiyacı var. Bugün Regaip Kandili. Kandilimiz mübarek olsun. İnşallah bize mutluluk, refah, huzur getirsin. 3 aylarımız mübarek olsun. Bu ülke için İslam coğrafyası için ve de dünya için dua edelim. İnsanlık için dua edelim. Kavganın, gürültünün, ayrışmanın değil buluşmanın birleşmenin ve birbirine sarılarak millet olmanın en güzel duygularının yaşandığı günlere kavuşalım hep birlikte. Tabi aynı zamanda gülen güler yüzlü insanlar olalım. Onun olması için de güler yüzlü yöneticiler seçelim" ifadelerine yer verdi.

"BİZ KÜTÜPHANE İŞİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"

Fakir Baykurt Kütüphanesinin açılışını yaparken konuşan İmamoğlu, "Biz İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde bir iddia ortaya koymuştuk. İstanbul'un en iddialı kütüphaneleri bu burada olacak diye. Burası 14. noktamız oldu. İstanbul'un en büyük belediye kütüphanesi de biz de. Bu işe çok önem veriyoruz. Umut ediyorum yıllardır durağanlaştırılan kütüphane konusunu Saraçhane'de belki de dünyanın en iddialı kütüphanelerinden birini açarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"BURAYA YENİ GELEN AİLELERİMİZİN YABANCILIK ÇEKMELERİNİ İSTEMİYORUZ"

Kadınlar günü öncesi kadınların sosyalleşebileceği bir alan olan Kavaklı Sağlık ve Yaşam Alanı açılışını da yapan Ekrem İmamoğlu, "Biz göreve başladığımızda bir emekli lokali vardı belediye bünyesinde ama şu anda neredeyse dokuza yakın noktada bu tarz hizmetler veren yerlerimiz var. Burası biraz daha kadın temalı. Aslında ailelere dönük. Yanında çok güzel bir parkı var. Biz Mahalle içinde buraya yeni gelen kadınların, çevredeki ailelerin gelip vakit geçirebileceği, yine bahsettiğimiz kırsaldan gelen ailelerimizin kentli buluşmalarında şehirli buluşmalarında yabancılık çekmemeleri konusunda özel noktalar olsun istiyoruz burası onlardan bir tanesi. 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü yarın ama bir gün öncesinde özellikle kadınlara dönük böyle bir sosyal alanın açılması ve burada Türkiye'nin bir kadın değerinin isminin taşınması her açıdan mesaj dolu" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'nde 3 Farklı Noktanın Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement