Ekrem İmamoğlu, Mübadiller İçin Denize Karanfil Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Ekrem İmamoğlu, Mübadiller İçin Denize Karanfil Bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesinin 96'ncı yılında düzenlenen anma etkinliğinde, denize karanfil bıraktı.

02.02.2019 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Türkiye- Yunanistan Nüfus Mübadelesinin 96'ncı yılında düzenlenen anma etkinliğinde, denize karanfil bıraktı. İmamoğlu, programda sahne alan koro ile birlikte Vardar Ovası türküsünü söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi'nin 96'ncı yıl dönümü münasebetiyle Beylikdüzü Gürpınar Sahili'nde gerçekleştirilen anma etkinliğine katıldı. Çok sayıda mübadil torununun da yer aldığı etkinlikte mübadele sırasında hayatını kaybedenler anısına denize karanfiller bırakıldı. Programda sahne alan Lozan Mübadilleri Korosunun arasına karışan İmamoğlu, onlarla birlikte Vardar Ovası türküsünü seslendirdi.

"Bu tarz göçler derin izler bırakıyor"

Mübadelenin 96'ıncı yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilen programda konuşan İmamoğlu, "Bu tür göçler, bu tür trajediler gerçekten derin izler bırakıyor. Bugün baktığımızda Lozan Anlaşması'yla beraber yapılan bu süreç her şeye rağmen kurallarla ya da karşılıklı uzlaşmayla yönetilen bir süreç. Elbette ki bugün bunları derinlemesine konuşulacak toplantılar var. Buradan çok değerli neticeler çıkacağını şimdiden görüyorum" dedi.

"Bu sosyolojik sorunlar daha başlangıç yarınlarda daha derin bir süreç yaşamaya adaydır"

Programdaki konuşmasında mülteci sorununa değinen İmamoğlu, "Bugünün güncel sorunu olan mülteciler sorunu bence dünyada türüne çok da rastlanmayan farklı bir mülteci konusudur. Milyonlarca insanın bir yer değiştirmesi sorunudur. Göç değildir, topluca bir yer değiştirme konusudur. Mülteciler koruma altına alınabilir, süreç içerisinde korunabilir, yardım edilebilir. Ama tekrar yurtlarına geri dönme kaydıyla. Ama Türkiye'de başka bir süreç yaşatılmıştır. Biz milletçe gerçekten vicdanlı bir milletiz, kucak açmayı severiz. Tarihte bunun birçok örneği vardır. Ama şu an yaşanan ve yaşatılan süreçte dünya ülkeleri özellikle kendileri gelişmiş ülke diye tanımlayanlar çok kötü sınav vermişlerdir. Kaldı ki bir sonrasında bu kötü sınavın ötesinde, bir başka sınavı da kötü anlamda söyleyeceğim, Türkiye vermiştir. Bir anda 4 milyona yakın insan, Türkiye'de yaşamın içine servis edilmiştir. Hiçbir kuralı yok, burada çift taraflı mağduriyet yaşanmaktadır. Hem yerleştikleri bölgede oluşturdukları sıkıntılar, hem de o 4 milyon insanın yaşadığı sıkıntılar. Özellikle bu mülteciler arasındaki çocuklar, kadınlar, ölümler ve farklı olaylar. Bu sosyolojik sorunlar başlangıç, yarınlarda daha derin bir süreç yaşanmaya adaydır" diye konuştu.

"Kafamızı kuma sokmadan, detaylı ve şeffaf bir şekilde çalışacağız"

Mültecilerle ilgili çözüm önerilerini sıralayarak konuşmasını sürdüren İmamoğlu, "Biz özellikle İstanbul'da milyona yakın mültecinin yaşadığı bu kentte bu sürece dair mutlak çözümümüz var. Bu şehrin mülteci sorunun ilerleyen yıllarda, kısa, orta ve uzun vadeli süreçte nasıl sorunsuz çözebilir, bu konuda uzmanlarla özel bir çalışma yürüteceğimizi, tabiri caizse kafamızı kuma sokmadan, oturup bu işi detaylı ve şeffaf bir şekilde toplumla paylaşacağımızı şimdiden belirtmek isterim" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ekrem İmamoğlu, Mübadiller İçin Denize Karanfil Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.


Advertisement