Ekşi Sözlük Yöneticisine "İftira" Davasında 3 Sanığa Beraat - Son Dakika
Güncel

Ekşi Sözlük Yöneticisine "İftira" Davasında 3 Sanığa Beraat

Ekşi Sözlük Yöneticisine "İftira" Davasında 3 Sanığa Beraat

Yazılarında "Ekşi Sözlük" isimli internet sitesinin yöneticisi Sedat Kapanoğlu'na "hakaret" ve iftira" attığı iddiasıyla yargılanan 3 kişi "iftira" suçundan beraat etti.

06.06.2017 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazılarında "Ekşi Sözlük" isimli internet sitesinin yöneticisi Sedat Kapanoğlu'na "hakaret" ve iftira" attığı iddiasıyla yargılanan 3 kişi "iftira" suçundan beraat etti. Sanıklardan Arzu Erdoğral  "hakaret" suçundan bin 740 TL adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, müşteki Sedat Kapanoğlu ile sanıklar Arzu Erdoğral, Fatih Akkaya ve Mustafa Durdu gelmedi, tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada taraflara esas hakkındaki son sözleri soruldu. Müşteki Kapanoğlu'nun avukatı Ayşe Tosun, şikayetlerinin devam ettiğini, sanıkların eleştiri sınırını aştıklarını iddia ederek, sanıkların cezalandırılmalarını istedi.

Sanık Erdoğral'ın avukatı Rahmi Kurt ise yazıların yayınlandığı dönemde müştekinin yer sağlayıcısı konumunda bulunduğu siteden peygambere, dini değerlere, mevcut siyasi iktidara yönelik son derece ağır ve hakaret içerikli paylaşımların yapıldığını belirterek, müvekkilinin de bu yazılara tepki göstererek, bazı yazılar yazdığını söyledi. Avukat Kurt, müvekkilinin hakaret ve suç işleme amacıyla  amacıyla dava konusu yazıyı yazmadığını öne sürerek, müvekkilinin beraatini talep etti.

Mahkeme, tüm sanıkların "iftira" suçunun yasal unsurları oluşmadığından beraatine karar verdi. Sanıklar Akkaya ve Durdu'nun ayrıca "hakaret suçundan da beraatine hükmeden heyet, sanık Erdoğral hakkında 'hakaret" suçundan bin 740 TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ekşi Sözlük Yöneticisine 'İftira' Davasında 3 Sanığa Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement