Ekşi Sözlük'ün Yöneticisine Hakaretten Yargılanan 3 Gazeteci Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Ekşi Sözlük'ün Yöneticisine Hakaretten Yargılanan 3 Gazeteci Beraat Etti

'Ekşi Sözlük'ün yöneticisi Sedat Kapanoğlu'na yönelik "iftira" ve "hakaret" suçlarından açılan davada, 3 gazeteci beraat ederken, Arzu Erdoğral bin 740 lira adli para cezasına çarptırıldı.

06.06.2017 14:26  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ekşi Sözlük" isimli internet sitesinin yöneticisi Sedat Kapanoğlu'na yönelik "iftira" ve "hakaret" suçlarından haklarında açılan davada, Arzu Erdoğral'ın da arasında bulunduğu 3 gazeteci beraat ederken, Erdoğral "hakaret" suçundan bin 740 lira adli para cezasına çarptırıldı.

DURUŞMAYA GELMEDİLER

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, müşteki Sedat Kapanoğlu ile sanıklar Arzu Erdoğral, Fatih Akkaya ve Mustafa Durdu gelmedi. Duruşmada tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada, taraflara esas hakkındaki son sözleri soruldu. Müşteki Kapanoğlu'nun avukatı Ayşe Tosun, şikayetlerinin devam ettiğini söyledi. Tosun, sanıkların eleştiri sınırını aştıklarını iddia ederek bu kişilerin cezalandırılmalarını istedi.

Sanık Erdoğral'ın avukatı Rahmi Kurt, yazıların yayınlandığı dönemde müştekinin yer sağlayıcısı konumunda bulunduğu siteden Peygambere, dini değerlere, mevcut siyasi iktidara yönelik son derece ağır ve hakaret içerikli paylaşımların yapıldığını belirterek, müvekkilinin de bu yazılara tepki göstererek bir yazı yazdığını söyledi.

"GAZETECİLİK GÖREVİNİ YAPMAK İÇİN YAZDI"

Avukat Kurt, müvekkilinin dava konusu yazıyı hakaret amacıyla yazmadığını, tamamen gazetecilik görevini ifa ettiğini savunarak, müvekkilinin beraatini talep etti.

Mahkeme, tüm sanıkların "iftira" suçunun unsurları oluşmadığından beraatine karar verdi. Sanıklar Akkaya ve Durdu'nun ayrıca "hakaret" suçundan da beraatine hükmeden heyet, sanık Erdoğral'ın, müşteki Kapanoğlu'na "hakaret" suçunu işlediğinin sabit olduğuna hükmederek bin 740 lira adli para cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ekşi Sözlük'ün Yöneticisine Hakaretten Yargılanan 3 Gazeteci Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement