Ekvador Assange'ın İnternetini Kestiğini Kabul Etti - Son Dakika
Güncel
BBC

Ekvador Assange'ın İnternetini Kestiğini Kabul Etti

Ekvador Assange\'ın İnternetini Kestiğini Kabul Etti

Julian Assange 2012 yılından bu yana Ekvador Büyükelçiliği'nde yaşıyorEkvador, Londra Büyükelçiliğinde sığınmacı olarak yaşamını sürdüren WikiLeaks kurucusu Julian Assange'ın internet bağlantısını, ABD seçimlerini etkileyebilecek müdahalelerini durdurmak amacıyla geçici olarak kestiğini kabul etti.

19.10.2016 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Julian Assange 2012 yılından bu yana Ekvador Büyükelçiliği'nde yaşıyor

Ekvador, Londra Büyükelçiliğinde sığınmacı olarak yaşamını sürdüren WikiLeaks kurucusu Julian Assange'ın internet bağlantısını, ABD seçimlerini etkileyebilecek müdahalelerini durdurmak amacıyla geçici olarak kestiğini kabul etti.

Ekvador Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Assange'ın son haftalarda ABD başkanlık seçimlerini etkileyebilecek bazı belgeler sızdırdığı kaydedildi.

Ekvador, bu belgelerin yayınlanmasının tamamen WikiLeaks'ın sorumluluğu olduğunu, kendilerinin ABD seçim sürecine karışmak istemediğini belirterek, "Bu bakımdan Ekvador, egemenlik hakkını kullanarak İngiltere'deki Büyükelçilik binasının iletişim sistemini kısmen ve geçici olarak sınırlamıştır" ifadesini kullanıyor.

WikiLeaks, Ekvador'un geçen Cumartesi gecesi Julian Assange'ın internet bağlantısını, ABD baskısı sonucu kestiğini söylemişti.

Ekvador Assange'ın İnternetini Kestiğini Kabul Etti

WikiLeaks Assange'ın internet bağlantısının Cumartesi gecesi kesildiğini bu twitle duyurmuştu

Ancak, Ekvador Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Assange'ın internet bağlantısının kesilmesinde Washington'un baskılarının rolü olmadığı da belirtiliyor.

ABD yönetimi de Demokrat başkan adayı Hillary Clinton hakkında bilgiler yayınlayan sitenin kapatılması için Ekvador'a baskı yaptığı suçlamalarını reddediyor.

"Şeffaflık" aktivisti Julian Assange hakkındaki cincel taciz iddiaları nedeniyle İsveç'e gönderilmemek için Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'ne sığınmıştı.

Assange, İsveç'e gönderilmeye karşı çıkışını, bu ülkeden büyük ihtimalle ABD'ye iade edileceğini ve bu durumda hukukunun çiğneneceğini söyleyerek gerekçelendiriyor.

WikiLeaks'in Cumartesi günü sızdırdığı belgeler arasında, ABD'de Demokrat Başkan Adayı Hillary Clinton'un üç yıl önce Goldman Sachs yatırım bankası için ücret karşılığında yaptığı konuşmaları içeren e-postalar da vardı.

Ekvador Assange'ın İnternetini Kestiğini Kabul Etti

WikiLeaks Hillary Clinton'ın bankacılık devi Goldman Sachs çalışanlarına verdiği ücretli seminerlerin içeriğine dair e-postaları sızdırdı

Sızdırılan belgelere göre Clinton, Goldman Sachs çalışanlarına 2013 yılında, Dışişleri Bakanlığı'nı bıraktıktan bir kaç ay sonra 225 bin dolar karşılığında yaptığı konuşmada, hükümetteyken Suriye'ye üstü örtülü bir şekilde müdahale edilmesinden yana olduğunu açıklıyor.

Clinton'un bu konuda bir soruyu yanıtlarken "Benim görüşüme göre Amerikalılar için mümkün olan en üstü örtülü bir şekilde müdahale edilmeliydi" dediği anlaşılıyor.

Clinton kampanyası bu belgeleri yayınlamayı uzun süredir reddediyordu.

Muhabirler sızdırılan yazışmalarda banka yöneticileriyle yaptığı şakalaşmaların Clinton'un banka-borsa dünyasıyla fazla samimi olduğu kaygılarını artıracağına dikkat çekiyorlar.

Clinton kampanyası sızdırılan yazışmaların sahte olup olmadığı konusunda bir yorum yapmadı, ancak belgelerin gerçek olmadığına dair bir belirti görünmüyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel Ekvador Assange'ın İnternetini Kestiğini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek
    11:24 Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek

    UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe'nin evinde Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile oynayacağı müsabakayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönetecek. Maçta VAR koltuğunda Christian Dingert oturacakken, AVAR'da ise Sascha Stegemann yer alacak.

  • Sivas'ta Jandarma Ekipleri 157 Şüpheliyi Yakaladı
    11:23 Sivas'ta Jandarma Ekipleri 157 Şüpheliyi Yakaladı

    Sivas İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda 157 şüpheli şahıs yakalandı. Uygulamalar sonucunda 5 gram kubar esrar ve 31 bin 000 adet makaron ele geçirildi. Ayrıca, alkol etkisi altında araç kullanmak ve sürücü belgesiz araç kullanmak suçlarından 21 kişiye idari para cezası uygulandı.

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon
    11:22 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. C.G.Ç.'nin yağma, gasp, kasten yaralama ve oto hırsızlığı suçlarından 34 adet kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Diyarbakır'da otomatik silahlarla havaya ateş eden zanlılar tutuklandı
    11:22 Diyarbakır'da otomatik silahlarla havaya ateş eden zanlılar tutuklandı

    Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bir kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş eden 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Zanlılar, bir kavganın ardından kahvehaneyi tehdit etmiş ve akşam saatlerinde maskeli olarak gelerek ateş etmişlerdi. Polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla zanlılar yakalandı.

  • Faruk Demir, Ardahan Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    11:22 Faruk Demir, Ardahan Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    31 Mart yerel seçimlerinde güven tazeleyerek yeniden Ardahan Belediye Başkanı seçilen Faruk Demir, mazbatasını alarak yeni döneme başladı. Başkan Demir, teşekkür konuşmasında Ardahan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin parlayan yıldızı olmaya devam edeceğini söyledi.

BBC

Advertisement