Ekvador Devlet Başkanı Moreno'dan Assange'a "Bilgisayar Korsanı" Benzetmesi - Son Dakika
Güncel

Ekvador Devlet Başkanı Moreno'dan Assange'a "Bilgisayar Korsanı" Benzetmesi

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın "bilgisayar korsanı" olduğunu söyledi.

30.05.2017 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın "bilgisayar korsanı" olduğunu söyledi.

Moreno, başkent Quito'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Assange'ın bilgisayar korsanı olduğunu düşünmesine rağmen Ekvador hükümetinin, Assange'ın kaldığı İngiltere'nin başkenti Londra'daki Ekvador Büyükelçiliğinde kalmaya devam etmesine izin vereceğini belirtti.

Ayrıca Moreno, Assange'a Ekvador'un veya diğer ülkelerin iç siyasetine karışmaması çağrısına bulundu.

Diğer yandan, Assange sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gazeteci ve editör olduğunu, ABD'nin bile kendisini bilgisayar korsanı olarak nitelemediğini ifade etti.

Assange, geçen hafta sosyal medya hesabından, Ekvador'da yolsuzluk yapıldığına dair kanıtlar WikiLeaks'e ulaşırsa, kamuoyuna açıklayacağını duyurmuştu.

45 yaşındaki Assange, yaklaşık 5 yıldır Londra'nın Knightsbridge semtinde bulunan Ekvador Büyükelçiliğinin bir odasında yaşıyor. İngiliz mahkemesi, 2012'de Avustralya vatandaşı Julian Assange'ın, 2010'da iki kadına tecavüzle suçlandığı dava gerekçesiyle İsveç'e iadesine karar vermişti. Ancak Assange, hakkındaki iddiaları reddetmişti.

Assange, hakkındaki iade kararının ardından, 2012'nin haziran ayında İngiltere'deyken İsveç'e iade edilmesi halinde ABD'ye gönderilme riski bulunduğu için Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı. Ekvador, çok sayıda ABD Dışişleri Bakanlığı yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan Assange'ın siyasi iltica talebini kabul etmişti. İsveç Başsavcısı, 19 Mayıs'ta WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange hakkındaki tecavüz suçlamasını düşürmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ekvador Devlet Başkanı Moreno'dan Assange'a 'Bilgisayar Korsanı' Benzetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement