Ekvador, İsveç'ten Assange'ı ABD'ye İade Etmeme Garantisi İstiyor - Son Dakika
Güncel

Ekvador, İsveç'ten Assange'ı ABD'ye İade Etmeme Garantisi İstiyor

– Ekvador Hükümeti Julian Assange'ın İsveç'te mahkemeye çıkarılması durumunda İsveç'ten ABD'ye iade edilmemesini garanti etmesini istiyor.

17.11.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– Ekvador Hükümeti Julian Assange'ın İsveç'te mahkemeye çıkarılması durumunda İsveç'ten ABD'ye iade edilmemesini garanti etmesini istiyor.

İsveç'te 2010 yılında bulunduğu sırada bir kadına tecavüz ettiği iddiası ile soruşturma açılarak hakkında tutuklama kararı verilen Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, ABD'ye iade edileceği endişesiyle sığındığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde 2012 yılından bu yana siyasi sığınmacı olarak yaşıyor.

Ekvador Dışişleri Bakanı Guillaume Long bir radyo kanalının yaptığı söyleşide "Eğer Assange'ın üçüncü bir ülkeye iade edilmeyeceği garantisi verilirse, İsveç adalet sisteminin önüne çıkması onun için iyi olur. Tabii eğer hakkında suçlamalar varsa. Zira şu ana kadar hukuksal olarak suçlanmış değil" diye konuştu.

Hakkındaki suçlamaları şimdiye kadar sürekli ret ederek,bunların düzmece olduğunu savunan Assange, Salı günü İsveçli savcı tarafından Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde Ekvadorlu savcı aracılığıyla uzun süre sorgulanmıştı.

İsveç Savcılığı bu sorgulamanın sonuçlarına göre Julian Assange hakkında dava açılmasına gerek olup olmadığına karar verecek. - Stockholm

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ekvador, İsveç'ten Assange'ı ABD'ye İade Etmeme Garantisi İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement