Ekvator Ginesi, Fransa. İspanya ve ABD'yi içişlerine müdahale etmekle suçladı - Son Dakika
Güncel

Ekvator Ginesi, Fransa. İspanya ve ABD'yi içişlerine müdahale etmekle suçladı

Ekvator Ginesi, Fransa. İspanya ve ABD\'yi içişlerine müdahale etmekle suçladı

Ekvator Ginesi, 20 Kasım'da düzenlenecek cumhurbaşkanlığı, milletvekili ve yerel seçimleri öncesinde, Fransa, İspanya ve ABD'yi içişlerine müdahale etmekle suçladı.

08.11.2022 22:37  Güncelleme: 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekvator Ginesi, 20 Kasım'da düzenlenecek cumhurbaşkanlığı, milletvekili ve yerel seçimleri öncesinde, Fransa, İspanya ve ABD'yi içişlerine müdahale etmekle suçladı.

İktidardaki Ekvator Ginesi Demokrat Partisinden (PDGE) yapılan açıklamada, Fransa, İspanya ve ABD büyükelçilerinin muhalefet partilerinin seçim toplantılarına katıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Bu, ülkemizin içişlerine müdahaledir." ifadeleri kullanıldı.

Ulusal basındaki haberlere göre ise Dışişleri ve İşbirliği Bakanı Simeen Oyono Esono Angue, İspanya, ABD ve Fransa'nın büyükelçilerini bakanlığına çağırarak, ülkenin içişlerine müdahaleden kaçınmaya davet etti.

Ekvetor Ginesi'nde 43 yıldır cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, 20 Kasım'da koltuğunu korumak için 2 adaya karşı yarışacak.

Obiang'ın karşısında, Sosyal Demokrasi için Birliktelik Partisinin (CPDS) adayı Andres Esono Ondo ve Sosyal Demokrasi Koalisyon Partisinin (PCSD) adayı Buenaventura Monsuy Asumu yarışacak.

Ekvator Ginesi'nde cumhurbaşkanlığı seçiminin 5 ay öne çekilerek milletvekili, ve belediye seçimleriyle eş zamanlı olarak 20 Kasım'da yapılması kararı alınmıştı.

Ülkede, 80 yaşındaki Obiang 2016'da oyların %93,7'sini alarak 5. dönem için cumhurbaşkanı seçilmişti.

İktidardaki Ekvator Ginesi Demokrat Partisi (PDGE) meclisteki 100 sandalyenin 99'una, senatodaki 55 sandalyenin ise tamamına sahip.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ekvator Ginesi, Fransa. İspanya ve ABD'yi içişlerine müdahale etmekle suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement