Ekvator Ginesi'nde 20 Kasım'da cumhurbaşkanlığı için 3 aday yarışacak - Son Dakika
Güncel

Ekvator Ginesi'nde 20 Kasım'da cumhurbaşkanlığı için 3 aday yarışacak

Ekvator Ginesi\'nde 20 Kasım\'da cumhurbaşkanlığı için 3 aday yarışacak

Ekvetor Ginesi'nde 43 yıldır cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, 20 Kasım'da koltuğunu korumak için 2 adaya karşı yarışacak.

24.10.2022 17:15  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekvetor Ginesi'nde 43 yıldır cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, 20 Kasım'da koltuğunu korumak için 2 adaya karşı yarışacak.

Devlet televizyonu TVGE, 20 Kasım cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık başvurularının son bulduğunu ve cumhurbaşkanlığı için 3 adayın yarışacağını duyurdu.

Seçimlerde mevcut Cumhurbaşkanı Obiang'ın karşısında, Sosyal Demokrasi için Birliktelik Partisinin (CPDS) adayı Andres Esono Ondo ve Sosyal Demokrasi Koalisyon Partisinin (PCSD) adayı Buenaventura Monsuy Asumu'nun yarışacağı belirtildi.

Ekvator Ginesi'nde 23 Eylül'de cumhurbaşkanlığı seçiminin, 5 ay öne çekilerek milletvekili, senato ve belediye seçimleriyle eş zamanlı olarak 20 Kasım'da yapılması kararı alınmıştı.

Ülkede, 80 yaşındaki Obiang 2016'da oyların %93,7'sini alarak 5. dönem için cumhurbaşkanı seçilmişti.

İktidardaki Ekvator Ginesi Demokrat Partisi (PDGE) meclisteki 100 sandalyenin 99'una, senatodaki 55 sandalyenin ise tamamına sahip.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ekvator Ginesi'nde 20 Kasım'da cumhurbaşkanlığı için 3 aday yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement