"El Emeği Göz Nuru Projesi" - Son Dakika
Yerel

"El Emeği Göz Nuru Projesi"

Bitlis'te "Hünerli Eller Sanatla Buluşuyor" adı altında, Sosyal Destek Projesiyle (SODES) desteklenen, ahşap, ebru ve seramik kurslarına katılan kadınlara, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde sertifikaları verildi.

12.01.2012 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te "Hünerli Eller Sanatla Buluşuyor" adı altında, Sosyal Destek Projesiyle (SODES) desteklenen, ahşap, ebru ve seramik kurslarına katılan kadınlara, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde sertifikaları verildi.

Düzenlenen programa katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, projenin Bitlis'te turizmin gelişmesi için önem taşıdığını söyledi.

Kursun bundan sonra da devam edeceğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"İlk geldiğim seneyle bugünü karşılaştırdığımda, ahşap ve seramik eser üretiminde, bayağı bir mesafe alındığı ortaya çıkıyor. Bu bir SODES projesi. Bu proje devam edecek. Dekoratif ahşap süsleme kursu devam edecek. Bu iş burada kalmayacak. Katılmak isteyenler için bu işi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde devam ettirmek istiyoruz. Bu konuda bize bir teklif geldi. Ürünlerin kermeste değerlendirilmesi istendi. Uygun bir zamanda kermesi de düzenleyeceğiz. Bir de burada kullanılan tabaklar biraz ağır oluyor. Belki işlerken zorluk çekiliyor ve kullanımı da kolay olmayabilir. Bu tabakları Ahlat'ta üretebiliriz. Ahlat'ta da SODES kapsamında yürüttüğümüz seramik projemiz devam ediyor. Orayla ortak bir çalışma yapılarak ilin tamamı değerlendirilmiş olur. Aynı zamanda tabakları oradan getirirsek taşınması, işlenmesi kullanması kolay olur."

Kadınlar için hazırlanan projenin 117 bin liralık bütçesinin olduğunu, proje çerçevesinde 5 kurs açıldığını açıklayan Yılmaz, 5 kursta 75 kadının kurslara devam ettiğini ifade etti.

Proje çerçevesinde kadınlara seramik çiçek yapma, dekoratif ahşap Süsleme, ebru dallarında kurslar verildiğini aktaran Yılmaz, şunları ifade etti:

"Bunlar yeterli mi yetersiz. Bitlis'in turizm alanındaki gelişmesini de göz önünde tutarsak, buraya gelen misafirlerimize sunacak doğru dürüst bir eşyamız yoktu. Ahlat'ta seramik atölyemiz bu işi yürütüyor. Bu tabaklar bayağı bir ilgi topluyor. Geçmişte gelenlere hep baston taktim ediyorduk. Ama artık bu tür şeylere yönelmek lazım. Ahlat bunu başardı. Burada bunu devam ettirebiliriz. Bunları pazarlayacağımız bir yer lazım. Bu konuda bir çalışma yapacağız. Harik ustamızı, Hatibiye Medresesi'ne götürdük. Bu ürünleri de oraya götürebiliriz. Kurs hocalarımıza ve karda, kışta bu kurslara katılan bayanlara teşekkür ediyorum. Ellerinize ve emeğinize sağlık."

Yapılan konuşmaların ardından kurslara katılan kadınlara sertifikaları Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve eşi Hatice Yılmaz tarafından verildi.

- BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'El Emeği Göz Nuru Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement