Dünyada en çok aranan teröristler listesindeydi! El Kaide'nin üst düzey isimlerinden Abu Muhsin al-Masri öldürüldü - Son Dakika
Dünya

Dünyada en çok aranan teröristler listesindeydi! El Kaide'nin üst düzey isimlerinden Abu Muhsin al-Masri öldürüldü

Afgan güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, ABD tarafından en çok aranan teröristler listesine konulan, El Kaide'nin üst düzey isimlerinden olan Abu Muhsin al-Masri'nin öldürüldüğü belirtildi.

26.10.2020 08:19  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

El Kaide'nin üst düzey isimlerinden biri olan Abu Muhsin al-Masri, ABD tarafından dünyanın en çok aranan teröristleri listesine konulmuştu. Afganistan Ulusal Güvenlik Müdürlüğü (NDS) tarafından yapılan açıklamada,ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) 'En Çok Aranan Teröristler' listesinde yer alan üst düzey El Kaide lideri Abu Muhsin al-Masri'nin Afgan güçlerince öldürüldüğü bildirildi.

ÖLÜMÜ DOĞRULANDI

NDS, El Kaide'nin ikinci komutanı olduğuna inanılan Al-Masri'nin Afganistan'ın Gazni şehrinde gerçekleştirilen özel bir operasyonla öldürüldüğünü ifade etti. ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Başkanı Chris Miller'ın da yaptığı açıklamada, Al-Masri'nin ölümünü doğruladığı belirtildi.

Dünyanın en çok aranan teröristler listesindeydi! El Kaide'nin üst düzey isimlerinden Abu Muhsin al-Masri öldürüldü

FBI'DAN HENÜZ AÇIKLAMA GELMEDİ

Al-Masri'nin, ABD'de yabancı bir terör örgütüne maddi destek ve kaynak sağlamak ve ABD vatandaşlarını öldürmek için komplo kurmak suçlamaları bulunduğu ifade edildi. Al-Masri'nin öldürülmesine yönelik FBI'dan herhangi bir açıklama henüz yapılmadığı belirtildi.

AFGANİSTAN'DA 200'DEN FAZLA EL KAİDE ÜYESİ OLDUĞU SÖYLENMİŞTİ

Ayrıca, geçen ay ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Afganistan'da 200'den az El Kaide üyesinin bulunduğunu söylediği ifade edildi.

Dünyada en çok aranan teröristler listesindeydi! El Kaide\'nin üst düzey isimlerinden Abu Muhsin al-Masri öldürüldü
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Dünyada en çok aranan teröristler listesindeydi! El Kaide'nin üst düzey isimlerinden Abu Muhsin al-Masri öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ali: CİA KENDİ TERÖRİST AMERİKAN HAYDUT DEVLET BELÇİKA FRANSA HOLLANDA SÖMÜRGECİ HANGİ ADALET KİME ADALET UYGULUYORSUN 1 2 Yanıtla
  • ty: doğruysa iyi olmuş çünkü bunların müslümanlıkla ilgis yok israile hizmet ediyorlar 0 0 Yanıtla

Advertisement