El Rayyan Vakfı Hizmetlerini Yeni Yerinde Sürüdürecek - Son Dakika
Güncel

El Rayyan Vakfı Hizmetlerini Yeni Yerinde Sürüdürecek

El Rayyan Vakfı Hizmetlerini Yeni Yerinde Sürüdürecek

Sosyal, eğitim ve kültürel projeleri hayata geçirme hedefiyle yola çıkan ve 2017 yılının Ekim ayında Bursa merkezli olarak kurulan El Rayyan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, hizmetlerini daha modern ve geniş imkânlarda sürdüreceği yeni merkezine taşındı.

14.09.2018 18:30  Güncelleme: 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vakfın yeni yerine taşınma törenine yurt içi ve yurt dışından olmak üzere çok sayıda konuk katıldı. Törene Konya Vali Yardımcılığına atanan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tanır, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, geçmiş dönem milletvekilleri başta olmak üzere Suudi Arabistan ve Ortadoğu'dan gelen üst düzey siyasi temsilciler ve iş adamları katıldı.

Törenin açılışında konuşan El Rayyan Vakfı Türkiye Temsilcisi ve Başkan Vekili Semiha Yavuz, "Eğitim ve sağlık alanında çalışmalar yapmak, yardım ve bakıma ihtiyaç duyanların yanında olmak misyonuyla kurulan vakfımızın çalışmaları; yardım programları, eğitim programları, sağlık programları başlıkları altında yoğunlaşmış durumda. Geride kalan sürede; engelli kardeşlerimize tekerlekli sandalye bağışı, engelli-yetim-şehit ailelerimizle birlikte gönül köprüsü projemizi, mübarek Ramazan-ı Şerif münasebetiyle sokak iftar programlarımızı gerçekleştirdik ve ayrıca ihtiyaç sahiplerine erzak yardımında da bulunduk."

ÖZGÜVENİ YÜKSEK MESLEK SAHİBİ ANNELER

Sosyal yardımların yanı sıra kadınlara yönelik istihdam çalışmalarına da ağırlık verdiklerini ifade eden Yavuz şunları söyledi: "Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yine kadınlara yönelik istihdama dayalı aylık maaşlı kurslarımız devam etmektedir. İstihdama dayalı eğitim projemiz hakkında ilgili kurumlarla yapmış olduğumuz protokoller neticesinde ihtiyaç sahibi kadınlarımıza uzman öğretmenler eşliğinde aylık maaşlı mesleki eğitimler düzenledik. Bu güne kadar 50 kadın kursiyerimize meslek kazandırdık ve bunlar arasında Suriyeli kardeşlerimiz de bulunmaktadır. Bugün kendilerine sertifika da vereceğiz. Amacımız özgüveni yüksek meslek sahibi anneler yetiştirmektir."

"HEDEFLERİMİZ BÜYÜK"

El Rayyan Vakfı Başkanı Ahmed Abdulrahman Al-Bashari de şöyle konuştu: "Vakıf hizmetleri beraberinde bolluk ve berekette getiriyor. İşlerimizi daha modern daha büyük mekânlarda daha profesyonel bir ekiple yapma adına yeni yere taşınmayı uygun gördük. Yoksul ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin yanı sıra kadınlar için de Osmangazi Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle el işi kursumuz düzenliyor. 4 adet sınıfımız var ve kursiyerlerimiz burada en yeni teçhizatlarla öğretmenlerimizin eşliğinde eğitim görecekler. Çeşitli iş birlikleri ile yılda 400 kursiyere eğitim vermeyi planlıyoruz. İstihdam kursları da olacak. Yıllık 300 bayanın da istihdam kurslarında yararlanmasını arzuluyoruz. Bursa merkezli kurulan bu vakfın daha da büyüyerek ileride başka illerde de faaliyetlerini sürdürmesin de gelecek hedeflerimiz arasında yer alıyor. Tabi tüm bu faaliyetlerimizi bizler tek başımıza hayata geçiremeyiz. Önce Allah'ın yardımı sonra siz dostlarımızın yanımızda olmasıyla bu faaliyetlerimiz büyüyerek devam edeceğine inanıyoruz."

"HAYIRDA YARIŞMA DÜSTURUNDA YENİ BİR KAPI"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tanır ise şunları söyledi: "Açılışında bulunamamıştım ancak bugünkü görüşmemizde ve izlediğim sunumda gördüm ki 1 yıllık süreçte çok güzel çalışmalara imza atılmış. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak ortak projelere geliştirme noktasında elimizden gelen tüm katkıyı sunmak isteriz. Emeği geçenlere tek tek teşekkür ediyorum. Hayırda yarışınız düsturunda yeni bir kapının açılmış olması beni çok mutlu etti. Hayırlı hizmetler diliyorum."

"İNSANLAR İÇİN YAPILAN İYİLİK VE GÜZELLİKLER ÖNEMLİ"

Konya Vali Yardımcılığına atanan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da "İnsanın kendisine ve ailesine bakıp geliştirme görevi vardır. Ancak insanın diğer bir önemli özelliği de diğer insanlar için yaptığı iyilik ve güzelliklerdir. Her insana makam mevki ya da mal verilebilir. Önemli olan bunları diğer insanların da yararına kullanmaktır. Bu da insanın büyüklüğünü gösterir. Bu açıdan Vakfın, önemli olduğunu, şu ana kadar güzel işler yaptığını yeni binayla bu güzel işleri çoğaltacağını düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Yapılan konuşmaların ardından El Rayyan Vakfı tarafından düzenlenen kurslara iştirak edip başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilirken, el işi ürünleri de sergilendi.

Bursa merkezli Vakıf, Osmangazi ilçesi Gaziakdemir Mahallesi, Mudanya Yolu Caddesi, 6. Güzel Sokak, No7/c adresinde hizmet vermeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel El Rayyan Vakfı Hizmetlerini Yeni Yerinde Sürüdürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement