El Yordamıyla Koşan Çocuklar" Sergisi Nazım'da - Son Dakika
Yerel

El Yordamıyla Koşan Çocuklar" Sergisi Nazım'da

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, lisanslı maraton sporcusu ve yazar Beysun İnalan’ın “El Yordamıyla Koşan Çocuklar” adlı fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

18.05.2016 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, lisanslı maraton sporcusu ve yazar Beysun İnalan'ın "El Yordamıyla Koşan Çocuklar" adlı fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu'nda görücüye çıkan fotoğraflar, görme engelli atletlerin azim ve başarı öyküleriyle dolu.

Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Sayyıdan'ın da hazır bulunduğu sergi, hayatlarına sporu dahil ederek onları yaşama kazandırmak için yola çıkan Beysun İnalan'ın kurduğu Şampiyonlar Kulübü adlı amatör kulübün yetiştirdiği kılavuzlar eşliğinde koşan çocukların heyecanını anlatıyor. Serginin açılışını yaparak fotoğrafların hikayelerini İnalan'dan dinleyen Başkan Yaşar, "Yenimahalle Belediyesi olarak engelli bireylerimizin de sağlıklı vatandaşlarımız kadar yaşamın içinde olması gerektiğine inanıyor ve elimizden gelenin çok daha fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Engellilere yönelik projelerimizle Türkiye'de her zaman öncü olduk. Bu sergide, bu başarı öyküsünde de emeği geçen herkesi kutluyor, sporcu çocuklarımıza da başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Çoğunluğu ilköğretim ve lise öğrencilerinden oluşan Yenimahalleli görme engelli çocuklar, 13 aydır İnalan ile antrenman yapıp yarışmalara katılıyor. Son olarak 7 Kasım'da Eymir'de yapılan Cumhuriyet Koşusu'nda yer alan azimli gençler, yeni müsabakalar için heyecanla çalışmaya devam ediyor. Gönüllülük esasıyla yürütülen bu çalışmanın genç koşucuların olduğu kadar kendisinin de hayatını değiştirdiğini ifade eden İnalan, "Yaşamın sadece görmekten ibaret olmadığını, bir algı kümesinden oluştuğunu onlarla fark ettim" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel El Yordamıyla Koşan Çocuklar' Sergisi Nazım'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement