El Zein ailesinden Mehmet Eymür'ün iddialarına yalanlama - Son Dakika
Güncel

El Zein ailesinden Mehmet Eymür'ün iddialarına yalanlama

El Zein ailesinden Mehmet Eymür\'ün iddialarına yalanlama

MERSİN (İHA) – El Zein ailesi, MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür'ün yeni kitabı Deşifre'de ortaya attığı "Terör örgütü ASALA ile mücadelede Abdullah Çatlı ve ekibi değil, Mardinli El Zein ailesi etkili oldu' iddiasını yalanladı.

28.06.2019 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN (İHA) – El Zein ailesi, MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür'ün yeni kitabı Deşifre'de ortaya attığı "Terör örgütü ASALA ile mücadelede Abdullah Çatlı ve ekibi değil, Mardinli El Zein ailesi etkili oldu' iddiasını yalanladı. Feyzi El Zein, "Keşke böyle bir şerefe nail olabilsek ama doğru değil" dedi.

Eski MİT'çi (Milli İstihbarat Teşkilatı) Mehmet Eymür, Deşifre kitabında ve yaygın basında yer alan yazılarında, 80'li yılların başlarında özellikle Türk diplomatlara karşı kanlı eylemler gerçekleştiren terör örgütü ASALA ile mücadelede bazı iddialarda bulundu. 'Terör örgütü ASALA'yı Abdullah Çatlı ve ekibi bitirdi' tezinin bir kurmaca ve palavra olduğunu öne süren Eymür, o dönemlerde ASALA'nın merkezinin Beyrut'ta olduğunu, eski MİT Müsteşar Yardımcısı Hiram Abas'ın Mardinli El Zein ailesi ile birlikte terör örgütüyle mücadele ettiğini iddia etti. El Zein ailesinden 'Mardinliler grubu' olarak söz eden Eymür, ailenin daha sonra Almanya Berlin'e yerleştiğini, grubun liderinin ise 2008'de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Mahmut El Zein olduğunu öne sürdü.

"Keşke böyle bir şerefe nail olabilsek ama doğru değil"

Eymür'ün tüm bu iddialarına yanıt, Mahmut El Zein'in Mersin'de yaşayan kardeşi Feyzi El Zein (Övüçlü) ve amcasının oğlu Mehmet Ali El Zein'den geldi. 18 yıl önce Almanya'dan dönerek Mersin'e yerleşen Feyzi El Zein, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Eymür'ün iddialarını yalanladı. El Zaein Ailesi'nin Türkiye'ye Lübnan'dan geldiğini belirten El Zein, Eymür'ün aileyle hiçbir bağlantısı olmadığını, ortaya attığı iddiaların da doğru olmadığını söyledi. "Keşke böyle bir şerefe nail olabilsek" diyen El Zein, "Biz her zaman ASALA'yı lanetliyoruz. Türkiye Cumhuriyetine karşı gelen PKK, DHKP-C, ASALA, ismi ne olursa olsun herhangi bir örgüte vatansever olarak zaten karşıyız. Keşke böyle bir olayla biz şereflendirilmiş olsaydık ama doğru değil" ifadelerini kullandı.

"Amacını bilmek istiyoruz"

Eymür'ün, El Zein ailesi hakkında yazdığı bu yazıların amacını bilmek istediklerini dile getiren Feyzi El Zein, "Amacını bilmek istiyoruz. Kitap satmak mı veya başka bir örgüt tarafından ailemizi lekelemek mi ve bunun karşılığında maddi bir şey mi aldı? Bunu nasıl yazdıysa bir an önce çıkıp düzeltmesini talep ediyoruz. Bizim ailemiz çok büyük bir aile; Almanya ve Lübnan'da 15 bine yakın akrabamız var. Ailemizin ismini neden vermiş, bir menfaat karşılığında mı vermiş? Açıklamasını istiyoruz" diye konuştu.

"Abdullah Çatlı'nın yaptığını 80 milyon biliyor"

"ASALA'nın asıl faili rahmetli Abdullah Çatlı'dır, bizim aile değildir. Keşke biz de yardımcı olabilseydik" diyen El Zein, şunları söyledi:

"Abdullah Çatlı'nın yaptığını 80 milyon biliyor. Böyle yiğitlerin hakkını yemek, 4-5 kitap satacağım diye başkalarına mal etmenin bir anlamı yok. Kendisini tanımıyorum. Verdiği tarihler zaten bizim yaşımıza uygun değil. 70'li yıllarda abim 15-16 yaşındaydı ben daha yeni doğmuştum. Mahmut'un 2008 yılında 3 yıl 4 ay hapis yattığını ben bile bilmiyorum, o nereden biliyor. Bu bilgiyi kimlerden almış. Bunu çıkıp açıklamasını talep ediyorum. Devletin en önemli noktalarında görev yapmış bir adam. Göreve başladıklarında bunların ettiği bir yemin vardır. Böyle bazı şeylerin ifşa edilmesi vatan hainliğine giriyor. Velev ki var bizim ailede böyle bir şey, nasıl çıkıp bizim ailemizin ismini veriyor."

"Eymür'ün Alman istihbaratı ile bir işbirliği içinde olduğunu düşünüyoruz"

Almanya'da yaşayan Türklere, Araplar, Müslümanlara karşı başlatılan bir kışkırtma kampanyası olduğunu da ileri süren Feyzi El Zein, "Bize karşı başlattıkları eylemler var. Bizi oradan göndermek için ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorlar" diyerek, Eymür'ün Alman istihbaratı ile bir işbirliği içinde olduğunu düşündüklerini söyledi. El Zein, "Ailemizi ve özellikle Mahmut El Zein'i sınır dışı etmek için böyle bir lekeleme kampanyasına tabi tuttular. Bence böyle olabilir veya kitabını satmak için bu iddiaları ortaya attı. Neden, bunun arkasında kim var? Şeref duyarım ama Almanya'da 15 bine yakın akrabam var ve bundan zarar görecek. ASALA'yı bilmeyen, Türkçe dahi konuşamayan insanlar var El Zein ailesinde" ifadelerini kullandı.

Mahmut El Zein'in amcasının oğlu Mehmet Ali Zein ise El Zein ailesinin Almanya'da hedef noktasında olduğunu iddia etti. Mehmet Ali El Zein, "Bizi hedef noktasına koydular. Bizi lekelemek için böyle bir adamı buldular. 'El Zein ailesinin başına bir şey gelirse Alman devleti sorumlu değildir' algısı için. Yoksa eski MİT'çi bu bilgileri nereden bilecek? Şimdiye kadar neredeydi" diye sordu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel El Zein ailesinden Mehmet Eymür'ün iddialarına yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Mardin Valiliğine Ziyarette Bulundu
    16:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Mardin Valiliğine Ziyarette Bulundu

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mardin Valiliği'ne ziyarette bulundu. Kurtulmuş, Valilik binası önünde Vali Tuncay Akkoyun tarafından karşılandı. Ziyaret sırasında, kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alındı.

  • Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı
    16:14 Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı

    Erzurum'da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Yakutiye Medresesi önünde asırlık yöresel lezzetler tanıtıldı. Vatandaşlara demir tatlısı, kadayıf dolması ve ayran aşı ikram edildi. Turizm Haftası'nın önemine değinen TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, turizmin bacasız fabrika olduğunu vurguladı. Erzurum'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımıyla turizm potansiyelinin arttığı belirtildi.

  • İzmit'teki Market Yangını 2 Saatte Kontrol Altına Alındı
    16:14 İzmit'teki Market Yangını 2 Saatte Kontrol Altına Alındı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir markette çıkan yangın, 2 saat süren müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterilirken, içeride bulunan çalışanlar zamanında tahliye edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ederken, polis ekipleri de güvenlik önlemleri aldı. Yangın sonucunda market küle dönerken, herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ekiplerin sahada çalışmaları devam ediyor.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    16:14 Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Gergerlioğlu: Kobani davası için umutlarımız bitmedi
    16:13 Gergerlioğlu: Kobani davası için umutlarımız bitmedi

    DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin davanın kararının 16 Mayıs'a ertelendiğini belirterek, adil bir karar çıkması konusunda umutlarının bitmediğini söyledi. Gergerlioğlu, duruşmayı izlediğini ve HDP'nin sosyal medya paylaşımının AİHM tarafından ifade özgürlüğü olarak kabul edildiğini ancak iktidarın AİHM ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni kabul etmediğini ifade etti. Ayrıca, DEM Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok, çocuk işçiliği iddialarını gündeme getirerek, Mesleki Eğitim Merkezleri'nde (MESEM) çocukların güvencesiz koşullarda çalıştırıldığını öne sürdü.

  • Malatya'da İtfaiye Ekipleri İneği Kurtardı
    16:13 Malatya'da İtfaiye Ekipleri İneği Kurtardı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir bahçe içinde bulunan su kuyusuna düşen ineği itfaiye ekipleri kurtardı. İneğin sahibi ise itfaiye erlerine teşekkür etti.

  • Kastamonu'da silah kaçakçılarına operasyon: 7 tutuklama
    16:12 Kastamonu'da silah kaçakçılarına operasyon: 7 tutuklama

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda 44 adrese düzenlenen baskında 28 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 11 ruhsatsız tabanca, 478 fişek, 28 sentetik ecza hapı, 3 kurusıkı tabanca, 3 av tüfeği ve 52 av tüfeği fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan 28 kişiden 7'si tutuklandı.

  • AB Komisyonu Üyesi Stella Kyriakides, Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirdi
    16:12 AB Komisyonu Üyesi Stella Kyriakides, Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirdi

    AB Komisyonu'nun Sağlık ve Gıda Güvenliğinden sorumlu Üyesi Stella Kyriakides, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Sağlık Diyaloğu Toplantısı'na katılmak üzere Ankara'ya geldi. Toplantıda, sınır aşan sağlık tehditleri, kanserle mücadele, tedavisi ve bakımı, ruh sağlığı ve iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılmasında işbirliği gibi sağlık alanındaki ortak öncelikleri ve karşılıklı ilgi alanına giren konular ele alınacak. Toplantı, Kasım 2021'de açılış toplantısı ardından yapılan ikinci Diyalog toplantısı olacak.

  • Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı
    16:10 Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı

    Eski Ankara Belediye Başkanı Ali Dinçer, ölümünün 17. yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Dinçer'in belediyecilik anlayışını sürdüreceğini belirtti.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    16:10 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu'na Balkanlar ve Trakya'dan 240 firma katıldı. Edirne Valisi Yunus Sezer, iş insanlarına bürokratik işlemlerde yardım edileceğini belirtti.


Advertisement