Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Kuruldu

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Kuruldu

Elazığ problemlerini ortak paydalarına alıp sorunların üzerine toplu halde gidecek olan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti iddialı bir çıkış yaptı

02.09.2013 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

artık her şey eskisi gibi olmayacak, Elazığ Basınının itibarı arttırılacak.

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Kuruldu. Yönetim Kurulu Başkanlığını Yeni Ufuk Gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca'nın yaptığı Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti faaliyetlerine başladı.

ÇÖZÜME KATKI SUNULACAK

Cemiyet binasında düzenlenen basın toplantısında kuruluşlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Nafiz Koca, kuruluş amaçlarının, bir sivil toplum kuruluşu olarak daha çok Elazığ'ın sorunlarını gündeme taşıyıp alacakları kararlarla eş zamanlı yapacakları haber ve yazıların muhataplarına dosyalar halinde sunulup çözüme katkı sunmak olduğunu söyledi.

PROBLEMLER TOPLU VE EŞZAMANLI GÜNDEME GETİRİLECEK

Şehrin birçok probleminin olduğunu, ancak bu problemlerin sadece yazılıp gündeme getirilmekle kaldığını belirten Başkan Koca, bundan sonra şehrin önemli problemleri ile alakalı cemiyetimizde alacağımız kararlarla bütün gazeteci arkadaşlarımız ilgili problemi eş zamanlı olarak gazetelerine, köşe yazarları arkadaşlarımız da köşelerine taşıyacak dedi.

DOSYALARLA MUHATAPLARINA İLETİLECEK

Cemiyet üyeleri tarafından gündeme taşınacak olan haber ve yazıların da Cemiyet içerisinde bulunan sekretarya tarafından toplanıp dosyalar halinde muhataplarına iletileceğini söyleyen Koca;

ÇÖZÜLÜNCEYE KADAR GÜNDEMDE TUTULACAK

Şehrin problemlerini gündeme getirmekle kalmayacağız, Cemiyetimiz sekreteryası tarafından toplanıp dosya haline getirilecek olan yayınları önce şehirdeki muhataplarına, çözüm bulunmadığı takdirde de Ankara'daki muhataplarına ulaştıracağız. Sorun çözülünceye kadar da yayınlarımıza devam edip kamuoyunu gelişmelerden haberdar edeceğiz dedi.

ELAZIĞ'DA ÇÖZÜLMEZSE ANKARA'YA TAŞINACAK

Koca şunları kaydetti: şehrin birçok sorunu var, bu sorunları meslektaşlarımız gündeme taşıyorlar. Ancak sorun basın tarafından gündeme getirilmesine rağmen çözülmüyor, çünkü konunun üzerine toplu bir şekilde gidilip sonuç alınıncaya kadar da takip edilmemesi muhataplarını rahatsız etmiyor. Artık bundan sonra böyle olmayacak problem ne olursa olsun cemiyetimiz üyesi olan gazeteci ve köşe yazarları arkadaşlarımızla ilgili sorunu eş zamanlı gündeme getirecek, şehir bazında çözülmediği takdirde ise konuyu Ankara'ya taşıyacağız. Bunun için özellikle Cemiyetimiz içerisinde bir sekretarya oluşturduk.

KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRİLECEK

Cemiyet olarak amaçlarından birinin de mesleğe kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu belirten Koca; Elazığ'da mesleğimizle alakalı hem bir Lise hem de Fakülte olmasına rağmen ne yazık ki kalifiye eleman sıkıntısı had safhada. Gerek yazılı gerekse görsel basına baktığımızda meslekle alakası olmayan birçok insanın bu sektörle iştigal etmesi ister istemez kaliteyi düşürmekte ve sorun çözmekle mükellef olan Elazığ basın ve medyasını, sorunun bir parçası haline getirmektedir dedi.

YENİDEN GÜVEN TAZELEYECEĞİZ

Elazığ kamuoyunun basın ve medya hakkındaki güvenini yeniden tazelemek için mesleğe kalifiye eleman kazandırmak için de cemiyet bünyesinde eğitim programları düzenleyeceklerini belirten Koca; vereceğimiz bu eğitim ve düzenleyeceğimiz mesleki seminerlerle hem mesleğe yeni ve kalifiye elemanlar kazandıracağız hem de şehrin istihdamına katkıda bulunacağız. Basın ahlak ve ilkelerine göre yetiştirilecek olan bu kalifiye elemanlarımız sayesinde de Allah nasip ederse Elazığ'da irtifa kaybeden güvenimizi yeniden tesis edecek halkın ve kamuoyunun gerçekten gözü kulağı ve duygularının tercümanı olacağız.

ÇAKMA YAYIN ORGANLARI

Son zamanlarda Elazığ'da artık geleneksel bir hale gelen ve her seçim dönemlerinde yerden mantar gibi biten ve hiçbir ciddiyeti olmayan gazete ve yayın organlarıyla da mücadele edeceklerini sözlerine ekleyen Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca şunları söyledi:

HER TÜRLÜ MÜCADELE EDİLECEK

Hem şehrimizin hem de sektörümüzün en önemli sıkıntılarından biri de özellikle seçim dönemlerinde alakalı alakasız kişiler tarafından çıkartılan gayri ciddi gazeteler, dergiler ve internet siteleridir. Bu dönemlerde siyasi partilerden veya adaylar üzerinden rant elde etmek ve fayda sağlamak adına bir bakıyorsunuz, mantar gibi yayınlar çıkmış. Zaten Elazığ'dan bihaber olan ve seçim dönemlerinde diş fırçasını, traş takımını alıp aday olmak için Elazığ'a gelen bazı siyasetçiler de bu tür yayınlara alaka göstererek hem kalitenin düşmesine hem de mesleğimizin ayaklar altına alınmasına sebep olmaktadırlar.

CİDDİ OLANLARA DA YARDIM EDECEĞİZ

Özellikle bu dönemlerde ortaya çıkan bazı internet sitelerinin ne bir künyesi vardır ne de iletişim kurulacak bir iletişim adresi ve muhatabı. Oysa bu tür yayınların da Basın Savcılığından izin alması gerekmektedir. İşte bu konuda da Allah nasip ederse mücadelemizi edecek, ciddi bir şekilde bu mesleğe girmiş olan arkadaşlarımıza da cemiyet olarak her türlü yardımda bulunacağız.

DİĞER İKİ CEMİYETİMİZLE ORTAK PROJELER…

Elazığ'da faaliyetlerini sürdüren diğer iki cemiyetle de ilişkilerini çok sıcak tutacaklarını söyleyen Başkan Koca, bizden önce faaliyetlerini sürdürmüş ve gerçekten önemli hizmetlere imza atmış olan iki ayrı cemiyetimiz daha var. Zaman zaman bu cemiyetlerimizin de tecrübelerinden istifade edecek, kardeş cemiyetler olarak da kendileriyle ortak projeler gerçekleştireceğiz.

EBMC YÖNETİM KADROSU

Elazığ kamuoyunun da bu yönde ciddi beklentilerinin olduğunu ifade eden Başkan Koca bütün bunları yaparken de ciddi bir ekiple yola çıktıklarının altını çizerek Yönetim Kurulu Üyelerinin de kimlerden oluştuğunu açıkladı:

M.Nafiz Koca (Yeni Ufuk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni): Yönetim Kurulu Başkanı, Serkan Gürtürk (Star Gazetesi Sahibi): Başkan Yardımcısı, Ahmet Paki Kaymaz (Ezgi Radyo Sahibi): Yönetim Kurulu Üyesi, Zeki Geçkil (El-aziz Gazetesi Sahibi): Yönetim Kurulu Üyesi, Hakan Esen (Araştırmacı – Yazar): Yönetim Kurulu Üyesi, Kemal Ergun Aslan (Fırat Gazetesi Sahibi): Yönetim Kurulu Üyesi, Metin Eren Erol (Köşe Yazarı ve Radyo Programcısı): Yönetim Kurulu Üyesi…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement