Elazığ Çölyak Hastaları İçin Glutensiz Mutfak Açtı - Son Dakika
Güncel

Elazığ Çölyak Hastaları İçin Glutensiz Mutfak Açtı

Elazığ Çölyak hastaları için glutensiz mutfak açtıÇölyak hastaları için glutensiz mutfak açtıElazığ'da, çölayak hastası olan Nazife Kırıkçı, açtığı cafeteryada hem kendi besin maddelerini hazırlıyor hem de çölyak hastası olan insanlara glutensiz yiyecek servisi yapıyor.

05.06.2018 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Çölyak hastaları için glutensiz mutfak açtı

Çölyak hastaları için glutensiz mutfak açtı

Elazığ'da, çölayak hastası olan Nazife Kırıkçı, açtığı cafeteryada hem kendi besin maddelerini hazırlıyor hem de çölyak hastası olan insanlara glutensiz yiyecek servisi yapıyor. Nazife Kırıkçı, buğday unu hassasiyeti bulunmasından dolayı çarşıda glutensiz yiyecek bulamadığı belirterek, Yaşadığım bu zorluğu başka çölyak hastaları yaşamaması için bu cafeteryayı açtım diye konuştu.

Elazığ'da 52 yaşındaki Nazife Kırıkçı, kendi imkanları ile çölyak hastaları için glutensiz mutfağı açtı. Gittiği lokantalarda glutensiz yiyecek bulmakta zorlanan Kırıkçı, glutensiz yiyeceklerin satıldığı bir cafeterya açarak çölyak hastalarına hizmet veriyor. Amacının, çölyak hastalarının yaşadığı sorunlarını çözüm olmak olduğunu dile getiren Kırıkçı, Yaşadığım bu zorluğu başka çölyak hastaları yaşamaması için bu cafeteryayı açtım. 9 yıldır çölyak hastasıyım. Hastaneye gittiğimde ve çarşıda gezerken yiyecek bulamıyordum. Aç kalıyordum. Yanımda bir beslenme çantası bulundurarak, yiyeceklerimi taşıyordum. Bundan dolayı böyle cafeterya açtım. Benim gibi çölyaklılar mağdur olmasın diye bu hizmeti vermeye başladım. İlgiden çok memnunum. Doğu Anadolu Bölgesin'deki diğer çölyak hastaları da bizler ile iletişime geçmeye başladı. Çevre illerden çok büyük bir ilgi var diye konuştu.

'HER TÜRLÜ GLUTENSİZ YİYECEĞİ HAZIRLIYORUZ'

Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinden sipariş aldıklarını belirten Nazife Kırıkçı,Mutfağımızda glütensiz mantı, içli köfte, sigara böreği, lahmacun, pizza, ekmek, pasta çeşitleri ve tatlılar bulunuyor. Normal insanın yediği her türlü yemek mevcut. Ama yemeklerimiz glütensiz. Maddi gücüme göre bu iş yerimi açtım.Ama KOSGEB'e de başvuru da bulundum. Devletin desteği sayesinde iş yerimi büyüterek, daha iyi hizmet vermek istiyorum dedi.

'ÇÖLYAK HASTALARI MAĞDUR OLMUYOR'

Nazife Kırıkçı, çölyak hastalarının Elazığ'da böyle bir cafeteryanın açıldığını öğrendikten sonra internet üzerinden sipariş verdiklerini de ifade ederek, Bizler de hazırlayıp,kargo ile gönderiyoruz. Çölyaklılar asla mağdur olmuyor. Çölyak hastalarına umut oldum. Hayalim böyle bir yer açmaktı ve o hayalimi de çok şükür gerçekleştirdim diye konuştu.

Elazığ Çölyak Hastaları İçin Glutensiz Mutfak Açtı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ Çölyak Hastaları İçin Glutensiz Mutfak Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement