Tam kapanmanın 9. gününde kurulan pazar yerlerine vatandaştan yoğun talep - Son Dakika
Güncel

Tam kapanmanın 9. gününde kurulan pazar yerlerine vatandaştan yoğun talep

Tam kapanmanın 9. gününde kurulan pazar yerlerine vatandaştan yoğun talep Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan 17 günlük tam kapanma döneminde kapalı olan semt pazarları kısıtlamanın 10'uncu gününde önlemler dahilinde 6 noktada açıldı.

08.05.2021 12:05  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tam kapanmanın 9. gününde kurulan pazar yerlerine vatandaştan yoğun talep

ELAZIĞ - Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan 17 günlük tam kapanma döneminde kapalı olan semt pazarları kısıtlamanın 10'uncu gününde önlemler dahilinde 6 noktada açıldı.

Covid-19 ile mücadele kapsamında her ilde olduğu gibi Elazığ'da da 17 günlük tam kapanma süreci devam ederken, bugün İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda semt pazarları kuruldu. Vatandaşların da yaş sebze-meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilmelerine izin verildi. Bu kapsamda Elazığ'nın merkezinde Sürsürü, Kırklar, Abdullahpaşa ve Akpınar Mahalleleri'nde 4 noktada, Karakoçan ilçesi ile Yazıkonak Beldesi'nde ise 1'er nokta da pazar yeri kuruldu. Pazarların etrafları çevrilerek giriş ve çıkışlarına kontrol noktaları oluşturuldu. Ateşi ölçülen, HES kodu sorgulanan ve elleri dezenfektan edilen vatandaşlar kontrollü bir şekilde içeri alındı. İçerde de yine ekipler tarafından sürekli maske, mesafe ve ürünleri elle seçmeme konusunda uyarılar yapıldı. 10 gündür kapalı olan pazarlarda esnafın yüzündeki heyecan dikkat çekerken, fiyatların marketlere göre daha uygun olduğu gözlendi.

"Hem biz memnunuz hem de müşteri memnun"

Pazarcılar Dernek Başkanı İlhan Karakaş, " Sabah saat 06: 00'dan beri buradayız. Tek tek tezgahlarımızı kurduk ve aralarına mesafe bıraktık. Bir tarafını giriş diğer tarafını da çıkış yaptık. Girişte HES kodu soruluyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bağlı ekiplerle birlikte esnaflarımızı maske takma ve ürün seçmeme konusunda uyardık. Şuanda da müşteri gelip alışverişini yapıyor, semt pazarımız akşam saat 17: 00'a kadar açık olacak. Hem biz memnunuz hem de müşteri memnun. 5 dakikada sıkıştırmadan herkes alışverişini yapıp gidiyor" dedi.

Pazar alışverişine gelen vatandaşlardan Demir Bilek, "Bilindiği üzere 2 haftadır pazarlar kapalı. Bizim de ihtiyaçlarımız vardı ve şimdi de ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Aslında açılması iyi oldu. En azından vatandaş gelip burada ihtiyaçlarını giderir. Marketlerde gerekli olan bütün ihtiyaçlarını gideremiyor, bu açıdan pazarla iyi. İçeri girerken güvenlik kontrolü yapılıyor, HES kodumuz sorgulanıyor. Vatandaşlarla mesafemizi korumamız noktasında uyarılıyoruz. Allah polislerimizden de razı olsun, yeterince çalışıyorlar, kapı girişlerinde de duruyorlar. Onlar da gerekli güvenlik önlemlerini alıyorlar. İnşallah, bu illetten kurtuluruz" diye konuştu.

Pazara taze meyve ve sebze almak için geldiğini dile getiren Özcan Yıldız ise "Dolayısıyla baktığımızda millet taze meyve ve sebze yesin diye yoğunluk oluştu ama tedbirler ve görevli arkadaşlar bayağı bir sıkı denetimdeler. Böyle bir şeyin olması iyi oldu. En azından pazarcı arkadaşların bu sıkıntılı dönemlerinde maddi olarak destek olmuştur. Hem bizler hem de onlar için iyi olmuş oldu. İhtiyaçlarımı aldım fazla dolanmadan hemen eve gideceğim" şeklinde konuştu.

KÜTAHYA - Kütahya'da, korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan 17 günlük tam kapanma döneminde kapalı olan semt pazarları kısıtlamanın 10. gününde önlemler dahilinde 10 ayrı noktada açıldı.

Vatandaşların da yaş sebze-meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilmelerine izin verildi. Pazarların etrafları çevrilerek giriş ve çıkışlarına kontrol noktaları oluşturuldu. Ateşi ölçülen, HES kodu sorgulanan ve elleri dezenfektan edilen vatandaşlar kontrollü bir şekilde içeri alındı. İçerde de yine ekipler tarafından sürekli maske, mesafe ve ürünleri elle seçmeme konusunda uyarılar yapıldı. 10 gündür kapalı olan pazarlarda esnafın yüzündeki heyecan dikkat çekerken, fiyatların marketlere göre daha uygun olduğu gözlendi.

Pazarcılar, sebze-meyve fiyatlarının kapanma öncesiyle aynı olduğunu dile getirdiler.

Vatandaşlar ise, tam kapanmadan dolayı fiyat artışının olmamasının sevindirici olduğunu ifade ettiler.

SAKARYA - Sakarya'da tam kapanma sürecinde açılan semt pazarlarında zaman zaman yoğunluk oluşurken, vatandaşların sosyal mesafeye uyduğu ve maske taktıkları gözlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen pazar yerleri konulu genelgenin ardından, tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapılabileceği duyurulmuştu. Bu doğrultuda Sakarya'da sabahın erken saatlerinde pazar yerlerinde tezgahlarını açan esnaf, müşterilerini beklemeye başladı. Yaş sebze ve meyve almak isteyen vatandaşlar ise pazarların yolunu tuttu. Tezgahlarda zaman zaman yoğunluğun oluştuğu fakat vatandaşların sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat ettiği görüldü.

"Semt pazarları hijyenik"

Pazarda sabah saatlerinde tezgahını açan Rasim Kocabay, marketlerde alışveriş yapan insanların iç içe olduğunu belirterek, "Pazarlarda açık hava ve sosyal mesafe var. Ama marketlere baktığınızda yoğun bir kalabalık görüyorsunuz. Semt pazarları, tamamen sosyal mesafeli, güvenlikli ve hijyenik yani tamamen koruma altında. 1 liraya alınan biber marketlerde 5-6 lira. Bu sefer de alırken de satarken de rekabet olmuyor. 2 gündür fiyatlar yükseldi sebebi ise çiftçi mal yapmıyor. Yapınca elinde kalıyor, dökülüyor" dedi.

"Pazar olmadan halkımız rahat edemez"

Pazarcı esnafı Cemal Yılmaz ise "Ekmeğimiz bu bizim. Marketlerden bize sıra gelmiyor, büyüklerimizden yardım istiyoruz. Pazar olmadan halkımız rahat edemez. Daha fazla günlerde açık olmak istiyoruz. Kredi borcu olan var. Marketler kapalı alan herkes bir yerde ama pazar açık alan ve diğer tezgahlarla aramızda yaklaşık 3 metre boşluk var. Millet rahat bir şekilde alışveriş yapabiliyor" diye konuştu.

MALATYA - Malatya'da vatandaşlar, Covid-19 tedbirleri kapsamında kurulan semt pazarına akın ettiler.

Malatya'da Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde bir günlük semt pazarı kurulmasını fırsat bilen vatandaşlar, alışverişe akın etti. Covid-19 tedbirleri kapsamında açılan pazar yerleri hem vatandaşı hem de pazarcı esnafını sevindirdi. En çok yoğunluğun görüldüğü semt pazarıysa Battalgazi ilçesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerine kurulan semt pazarı oldu. Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren alışveriş için semt pazarına akın ettiler. Zabıta ve polis ekipleriyse pazar girişinde ve içerisinde vatandaşları Covid-19 tedbirleri konusunda uyardılar.

Alışveriş için semt pazarına gelen vatandaşlar fiyatlardan memnun olduklarını söylediler.

ISPARTA - Isparta'da tam kapanma döneminde ilk kurulan pazarların girişlerinde HES kodu ve kimlik kontrolü yapılırken, vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Isparta'da tam kapanma tedbirleri kapsamında şehir merkezinde bugün 7 farklı noktada halk pazarı kuruldu. Sabah saat 10.00'dan itibaren esnafın yerini almasıyla pazarlara vatandaşlar alınmaya başlandı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar girişlerinde HES kodu ve kimlik kontrolü gerçekleştirdi. HES kodu ve kimlik kontrolü nedeniyle pazar girişlerinde uzun kuyruklar oluştu. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de pazar yerlerinde araç içerisinden sürekli olarak vatandaşların pandemi tedbirlerine uymaları konusunda anonslar yaptı.

Salı pazarı önünde metrelerce kuyruk oluştu

Kentte en fazla yoğunluğun yaşandığı pazar yeri Yayla Mahallesi'ndeki Salı pazarı oldu. Kentin en büyük Pazar alanlarından biri olan Salı Pazarı'na girmek için vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu.

Kolonya ve maske dağıtıldı

Isparta Belediyesi ekipleri pazar yerleri girişlerinde vatandaşlara maske ve kolonya dağıtımı gerçekleştirdi.

"Yaklaşık 1,5 saattir sırada bekliyorum"

Salı pazarına girmek için Remzi Koç sıra bekleyen Remzi Koç, "Güya korona virüs önlüyoruz öyle mi? Şu kalabalığa bakın. Ara mesafe yarım metre yok. Bunu haftaya, günlere yaysalar olmaz mı? Yazık, yaşlılar var ve oruçlular. Güya önlem alındı, pes. Yaklaşık 1,5 saattir sırada bekliyorum" dedi.

"Alınan tedbirler gayet güzel"

Cuma pazarına gelen Hasan Senal, pazarın çok kalabalık olduğunu ancak vatandaşların tedbirler konusunda duyarlı davrandığını söyledi. Senal, "Gördüğüm kadarıyla fiyatlar normal. Alınan tedbirler gayet güzel. Emniyet birimleri gerekli önlemleri almış. Biz de vatandaş olarak üzerimize düşen görevleri yapıyoruz" dedi.

"Biraz fiyat farklılıkları var"

Mehmet Altuntaş da pazarın gayet güzel olduğunu belirterek, "Yalnız biraz fiyat farklılıkları var. Bu konuda denetim yapılsa iyi olacak. Alınan tedbirler güzel. HES kodu sorulması iyi" dedi.

Kentteki pazarlar saat 17.00'a kadar hizmet verecek.

Tam kapanmanın 9. gününde kurulan pazar yerlerine vatandaştan yoğun talep
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tam kapanmanın 9. gününde kurulan pazar yerlerine vatandaştan yoğun talep - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement