Elazığ'da Azerbaycan Parkı ve Şehitlik Anıtı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Azerbaycan Parkı ve Şehitlik Anıtı Açıldı

Elazığ\'da Azerbaycan Parkı ve Şehitlik Anıtı Açıldı

Elazığ'da Azerbaycan'ın bağımsızlığının 20'nci yıldönümü nedeniyle Elazığ-Bakü Kültür ve Sanat Buluşması etkinliği kapsamında, Azerbaycan Parkı ve Azerbaycan Şehitleri Anıtı törenle açıldı.

03.02.2012 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da Azerbaycan'ın bağımsızlığının 20'nci yıldönümü nedeniyle Elazığ- Bakü Kültür ve Sanat Buluşması etkinliği kapsamında, Azerbaycan Parkı ve Azerbaycan Şehitleri Anıtı törenle açıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Fidanlı Sokak'ta bulunan park alanı ve anıt önünde düzenlenen törene Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Deliömeroğlu, Türk Edebiyat Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev ve Azerbaycan'dan gelen davetliler katıldı.

Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Deliömeroğlu, Kafkas İslam ordularında şehit düşen hem Anadolulu hem de Azerbaycanlı şehitler için bugüne kadar hiçbir abide bulunmadığını söyledi. Deliömeroğlu, "Şehitlerimizin hatırasını yad edecek bu abideyi Elazığ dikiyor. Elazığlı şehidin anısına bütün şehitlerimiz için bir abide bugün Anadolu topraklarında yükseliyor" diyerek tüm şehitler için fatiha istedi.

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, Bakü'de binlerce şehit verildiğini belirterek "Resmi rakamlar 137 bini gösterir. 1992'de Dağlık Karabağ'ın Hocalı şehri haritadan silinmiştir. Yine Sovyet destekli Ermeni komitacılar tarafından hamile kadınların karnı yarılmıştır, binlerce kardeşimiz orada şehit edilmiştir. 9 yaşında çocukların kafaları kesilerek futbol oynanmıştır, Ermeni komitacılar tarafından. Hocalıyı yok eden Ermeni çetelerinin başındaki adam daha sonra Ermenistan'ın güya seçilmiş ilk cumhurbaşkanı makamına oturmuştur" diye konuşarak, 'Ya Karabağ ya Ölüm' şiirini okudu.

1990 yılında Bakü'de babasını şehit veren Mesime Ağaverdiyıva'nın gözyaşları içerisinde babasına yazdığı şiiri okuması ise herkesi duygulandırdı.

Azerbaycan halk yazarı ve Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev ise, "Türkiye en çetin günlerde Azerbaycan'ın yanında olmuştur. Bugün Elazığ'da Azerbaycan'ın misafirleri çoktur. Bugün burada şehitler abidesi açılıyor. Bu abide hem Azerbaycan, hem de Türk Şehitlerine ait bir abidedir. Bu abideyi yapanlara, burada kurulmasını sağlayanlara tüm Azerbaycanlılar adına teşekkür ederim." dedi.

Mehteran takımı gösterisinin ardından ise; Azerbaycan Parkı ve Azerbaycan Şehitleri Anıtı'nın açılışı törenle yapıldı.

(FOTOGRAFLI) - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Azerbaycan Parkı ve Şehitlik Anıtı Açıldı - Son Dakika

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, fuarın açılışında yaptığı konuşmada bölgenin tarım ve hayvancılık potansiyelini vurguladı. Fuar, tarımsal ürünlerin yanı sıra tarımsal teknolojiler ve ekipmanların da sergileneceği bir platform sunuyor. Ziyaretçiler, 21 Nisan tarihine kadar fuarı gezebilirler.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti
    10:16 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu. ETSO Yönetimi, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ı makamlarında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.


Advertisement