Elazığ'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri Bölgesel İstişare toplantısı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri Bölgesel İstişare toplantısı

Elazığ\'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri Bölgesel İstişare toplantısı

Elazığ'da 16 ilden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin katılımıyla bölgesel istişare toplantısı yapıldı.

14.11.2019 11:30  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da 16 ilden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin katılımıyla bölgesel istişare toplantısı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri Bölgesel İstişare Toplantılarının ikincisi, Doğu ve Güneydoğu illerinden 16 ilin katılımı ile Elazığ İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Çevresel Etki Değerlendirmesi, Çevre İzin ve Lisans, Atık Yönetimi, Atık İşleme ve Sıfır Atık, Hava Yönetimi, Su ve Toprak Yönetimi ve Çevre Denetim uygulamalarında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantının,gün boyunca sürdüğü belirtildi.

Bu toplantılar çerçevesinde illerdeki sorunları raporlayıp ilgili makama sunduklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Veri Değerlendirme Şube Müdürü Arzu Nuray, " Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün ilgili daire başkanlıklardan arkadaşlarımız buradalar. İl müdürlüklerinde çalışanlarının, bizim çalışma kollarımızda olan sorunlarını cevaplamak üzere buradayız. Bu program dahilinde kendileri ile ilgili yapılan çalışmadan bahsedip devamında gelen soruları cevaplamaya çalıştık. Burada raporladığımız sorunları bütün il müdürlüklerinde gerçekleştirdiğimiz toplantıların da sonuçlarını bir araya getirerek genel bir rapor halinde makama sunulacak. Dolayısıyla elimizden geldiğince katılımcı olup sorunları dile getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Programa yoğun bir katılım olduğunu dile getiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi, " Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen ve çevre ile ilgili ikinci eğitim programını gerçekleştiriyoruz. 16 il müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla verimli bir eğitim olacağını umuyoruz. Amacımız çevre denetimi, atık işleme ve sıfır atık, su ve toprak yönetimi uygulamaları ve hava yönetimi ile ilgili bilgiler vermek ve edinmek. Cumhurbaşkanımızın da bizlere çevre düzenlemesi konusunda müthiş bir desteği var" diye konuştu.

Toplantıya, Veri Değerlendirme Şube Müdürü Arzu Nuray'ın yanı sıra, Endüstriyel Atıkların Yönetimi Şube Müdür Vekili Sabriye Ayhan, İl Müdürü Mustafa Pirinççi, Doğu ve Güneydoğu İl Müdürlükleri yetkilileri ve çok sayıda personel katıldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri Bölgesel İstişare toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis'te terör örgütüne ait silah ve malzeme ele geçirildi
    10:57 Bitlis'te terör örgütüne ait silah ve malzeme ele geçirildi

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda toprağa gömülü silah, mühimmat ve çeşitli malzemeler ele geçirildi. Operasyonda kalaşnikof piyade tüfeği, şarjör, fişekler, el telsizi ve yaşam malzemeleri bulundu. Delil niteliği taşıyan malzemelere el konulurken diğer malzemeler ise yerinde imha edildi.

  • Bilecik'in Söğüt ilçesinde Belediye Başkanı Ferhat Durgut ilk nikahını kıydı
    10:57 Bilecik'in Söğüt ilçesinde Belediye Başkanı Ferhat Durgut ilk nikahını kıydı

    Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, Mustafa Yılmaz ve Zarife Günçal'ın nikahını kıyarak bunun kendisi için de ilk olduğunu belirtti. Nikah kıyma işleminin ardından çifte ömür boyu mutluluklar dileyen Başkan Durgut, evlilik cüzdanını yeni çifte takdim etti.

  • Bilecik'in Osmaneli ilçesinde içme suyu sorunu çözülüyor
    10:57 Bilecik'in Osmaneli ilçesinde içme suyu sorunu çözülüyor

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yaşanan içme suyu sorunu, yeni keşfedilen kaynaklarla çözülmeye çalışılıyor. Belediye Başkanı Bekir Torun, projenin hayata geçmesi için İller Bankası'ndan destek beklediklerini belirtti.

  • Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda Bahar Coşkusu
    10:55 Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda Bahar Coşkusu

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda bahar mevsimiyle birlikte yeni yavruların doğduğu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda girişlerin ücretsiz olduğu açıklandı.


Advertisement