Elazığ'da Geleneksel Avcılar Bayramı Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Geleneksel Avcılar Bayramı Etkinlikleri

Elazığ\'da Geleneksel Avcılar Bayramı Etkinlikleri

Elazığ’da geleneksel hale gelen Avcılar Bayramı’nın 20’incisi düzenlendi.

26.07.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da geleneksel hale gelen Avcılar Bayramı'nın 20'incisi düzenlendi.

Elazığ merkeze bağlı Şahin köyü mevkiinde boş bir arazide gerçekleştirilen etkinliğe Tunceli'nin Pertek İlçe Belediye Başkanı Recai Vural, Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bilal Çoban, Kara Avcıları Derneği Yönetimi ve üyeleri katıldı. Avcılar Bayramı etkinliklerinin açılış atışını Elazığ Kara Avcılar Derneği Başkanı Erdoğan Durmaz attı. En genç atıcı olarak da Mehmet Can Akbulut trap kategorisinde atış yaptı.

Avcılık Bayramı'nda bir konuşma yapan Elazığ Kara Avcıları Derneği Başkanı Erdoğan Durmaz, av sezonun hayırlara vesile olmasını ve kazasız belasız bir sezon olmasını diledi. Erdoğan Durmaz, "Bugün burada yapmış olduğumuz 2015-2016 yılı av sezonu açılışı nedeniyle derneğimizin geleneksel olarak her yıl yaptığı 'Avcı Bayramı' etkinliğidir. Av sezonumuz 15 Ağustos tarihinde başlayacaktır. Keklik avı ise 17 Ekim tarihinde başlayacaktır. Bizim amacımız sürdürülebilir bir avcılıktır. Av vurmakta avcılığın bir parçasıdır. Bizim büyün avcılarımız resmi kayıtlı avcılardır. Bizim derneğimize kayıtlı 800 tane üyemiz var. Bunun 550 tanesi faal avcılardır. Yani evraklı avcıdır "dedi.

"ELAZIĞ'A BİR POLİGON ŞART"

Yetkililerden atış sahası hakkında destek istediklerini ifade eden Durmaz, "Bizim hala hazırda trap atış sahamız yok. Yetkililerden bu konuda bize yardımcı olmalarını diliyorum. Biz bir iş başlattık. Böyle atıl yerde atış yapıyoruz. Elazığ'a bir poligon şarttır. Çünkü Elazığ'da avcı potansiyeli var. Ayrıca Avcılık, Atıcılık Federasyonuna bağlı bir kulübümüz var. Bir poligonumuz olursa hayvanlar üzerinde de avcı baskısı azalır. Av sezonu dışında böyle etkinlikleri orada yaparız" diye konuştu.

"DAĞIN KİRASINI BİZ VERİYORUZ"

En büyük problemlerinin kaçak avcılık olduğunu vurgulayan Durmaz, "Ben buradan yetkililere de seslenmek istiyorum. Hepimiz vergilerimizi veren ve pullarımızı alan insanlarız. Yani tabiri caizse dağın kirasını biz veriyoruz. Bu işin vergisini biz veriyoruz. Malum köyde vatandaş kaçak tüfeğini alıyor. İstediği zaman gün tanımıyor tarih tanımıyor. İstediği zaman ava çıkabiliyor. Bu yüzden kaçak avcılıkla sıkı bir mücadele edilmesi lazımdır. Tabi burada avcılarında taşın altına elini koyması lazım, bu hepimizin problemidir. Yetkililerin değil, jandarmanın değil, hepimizin problemidir. Lütfen limitler dahilinde avlanalım. Bizden önceki nesil bize nasıl bu avı bırakmışsa bizde bizden sonrakilere bırakalım. Ben bu av sezonunun ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bütün avcı arkadaşlarımıza rastgele diyorum. Umarım kazasız belasız bir av sezonu geçiririz" ifadelerini kullandı.

"AVCILIK BİZDE AİLEDEN GELEN BİR GELENEK"

En genç atıcı olarak Avcılık Bayramına katılan Mehmet Can Akbulut ise, "Ben 16 yaşındayım. Burada büyük avcı ağabeylerim gibi atış yapmaya geldim. Avcılık bizde aileden gelen bir gelenek. Dedem avcıydı. Babam ve amcam da avcı. Ben de bu geleneği sürdürmek istiyorum. Daha yaşım küçük olduğu için ava gidemiyorum ama burada atışlara katılıyorum" dedi.

Yarışma sonunda çeşitli atış dallarında dereceye giren yarışmacılara tüfek, kupa, madalya ve av malzemeleri hediye edildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Geleneksel Avcılar Bayramı Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement