Elazığ'da İlköğretim Haftası Kutlandı - Son Dakika
Eğitim

Elazığ'da İlköğretim Haftası Kutlandı

Elazığ'da İlköğretim Haftası törenle kutlandı.

20.09.2018 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da İlköğretim Haftası törenle kutlandı.

Şehit Musa Yılmaz ilkokulunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ekibi ve Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, burada yaptığı konuşmada bu yıl 463 okulda 112 bin öğrenci 8 bin 810 öğretmen ile yeni eğitim öğretim yılına başladıklarını söyledi.

Eğitim döneminin kentte sorunsuz bir şekilde başladığını dile getiren Gürtürk, şöyle konuştu:

"Eğitim bir ülkenin en hayati sistemidir. Bu sebeple ülkenin gelişmesi eğitimle doğru orantılı. Doğru, erdemli insan yetiştirmek eğitimcilerin sorumluluğunda. Milli ve manevi değerlere bağlı, vicdani çocukları yetiştirmek de eğitimin amaçlarından ve öğretmenlerin görevlerinden."

"Millet olarak yaşadığımız coğrafyamızda etkinliğimiz ve dünya ülkeleri arasındaki rekabet gücümüz ancak nitelikli ve eğitimli insan gücü ile olacaktır." diyen Gürtürk, eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Program kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan okuma seferberliği kapsamında Doğukent Mahallesi'nde başlatılan okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 120 kursiyere belgeleri verildi.

Okumanın yaşı yok

Kursiyerler adına konuşan 4 çocuk annesi Sema Ören, okumanın yaşının olmadığını belirtti. Kadınların istediklerinde her şeyi başarabileceğini dile getiren Ören, okuma yazma bilmeyen kadınlara öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Program 4. sınıfta okuyan öğrencilerin 1. sınıfa yeni başlayan öğrencilere çiçek vermesi ile son buldu.

Törene Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa Temiz, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Elazığ'da İlköğretim Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement