Elazığ'da İlkokul Öğrencileri Havalimanını Gezdi - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da İlkokul Öğrencileri Havalimanını Gezdi

Keban Atatürk İlkokulu Havacılık Kulübü üyesi öğrenciler, Elazığ Havalimanı'nı gezdi.

07.05.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keban Atatürk İlkokulu Havacılık Kulübü üyesi öğrenciler, Elazığ Havalimanı'nı gezdi.

Sınıf öğretmeni Ekrem Cengiz Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün desteğiyle açmış oldukları model uçak kursu kapsamında bu yönde merakı olan öğrencilerin havacılıkla ilgili mesleklere olan ilgilerini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Havacılık sektörünün gelişmiş ülkelerin temel taşlarından biri olduğunu dile getiren Akdeniz, yeni nesillerin bu sektörü daha yakından tanımalarının önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu bağlamda havacılık ile ilgili öğrencilerimizin farkındalıklarını arttırmak, ufuklarını açmak, gerçek uçak, pilot görüp bu işi daha somut hale getirip ileride bu mesleğe olan ilgilerini artırmak amacındayız. İnşallah bu çocuklar gelecekte ülkemizin önemli pilotları olacak, kabin memurları olacak, ülkemizin yerli uçaklarını ve jetlerini üretecek."

Havalimanı Müdürü Özkan Polat ise havacılık sektörünün ülkede son yıllarda büyük bir gelişme göstermesine paralel olarak insan kaynağına olan ihtiyacın da her geçen gün arttığını kaydetti.

Türkiye'de yerli uçak üretimiyle ilgili hükümetin desteklediği projeler olduğunu, gelişen sektöre insan kaynağı sağlama adına yeni nesillerin ilgilerini artırmaya yönelik her türlü çalışmaya destek olmaya çalıştıklarını vurgulayan Polat, "Bu konuda biz de işletme olarak elimizden gelen her türlü hizmeti öğrencilerimize sağlayacağız. Bu tür etkinliklerin devamının olmasında büyük yarar görüyorum" diye konuştu.

Rehber personel eşliğinde hava trafik kontrol kulesinde, terminal binasında ve apronda gezen öğrenciler havalimanının işleyişi ve havacılıkla ilgili bilgilendirildi.

Daha sonra eski havaalanı terminaline geçen öğrenciler, yanlarında getirdikleri model uçaklarını apronda uçurmayı denedi ancak rüzgarın yetersiz olmasından dolayı denemeler başarısız oldu. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ'da İlkokul Öğrencileri Havalimanını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement