Elazığ'da Öğrenciler Tabletlerine Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Öğrenciler Tabletlerine Kavuştu

Pilot uygulaması tamamlanan Fatih projesi kapsamında yurt genelinde 100 bin tablet bilgisayar öğrencilere dağıtıldı.

21.02.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ da Kaya Karakaya Anadolu Lisesinde düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım törenine Vali Ömer Faruk KOÇAK, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbettin Demirdağ, Vali Yardımcısı Tarık BAHADIR, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz YENİYOL ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Projenin Türkiye'nin ve Elazığ'ın eğitiminde önemli bir adım olduğunu belirten Vali KOÇAK; "Bugün Türkiye'nin eğitiminde Elazığ'ın da eğitiminde önemli bir gün yaşıyoruz. Hepimizin bildiği Fatih projesinin birinci fazı kapsamında bugün ilimizde 46 okulumuzda toplam 1588 öğretmen, 6727 adet öğrencilerimize olmak üzere 8315 tablet bilgisayara ulaşacağımız bir dağıtımın başlangıcını yapıyoruz. Bundan sonra ikinci fazda da 106 okulumuzda bu gerçekleşecek. Toplamda 1600'e yakın öğretmenimizde ve 6800'e yakın öğrencimizin tablet bilgisayarı olacak. Bu ne anlama geliyor, eğitimde, bilgi teknolojilerinin daha etkin kullanılması, öğrencilerimizin bilgiye erişiminin kolaylaştırılması, bilgiyi kullanmasının kolaylaştırılması anlamına geliyor. Bilgi teknolojileri sektörü başla başına kendisi katma değer üreten bir sektör ama bundan daha önemlisi diğer sektörlerdeki verimliliği artıran bir sektör. Yapılan bir araştırma bilgi teknolojileri sektörünün aslında toplam verimliliğe etkisinin yüzde 25'ten fazla olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla en önemli katma değeri de bence eğitim öğretimde ve araştırmada sağlıyor. Bilgi teknolojilerini daha iyi kullandığınızda, daha etkin kullandığınızda eğitim öğretimdeki kaliteyi de artırıyoruz, bilgiye erişimi kolaylaştırıyoruz, daha kaliteli eğitimin sonucunda daha nitelikli öğrenciler yetiştirmiş oluyoruz. Ben bu projenin birinci fazının tamamlanması vesilesiyle bütün öğrenci kardeşlerimize bir defa daha başarılar temenni ediyorum."dedi.

Konuşmanın ardından Fatih projesinin kapsamında 9. Sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere bilgisayarları Vali Ömer Faruk KOÇAK ve protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elazığ'da Öğrenciler Tabletlerine Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement