Elazığ'da pandemi nedeniyle iş yerleri kapanan esnaf çifte destekten yararlanacakHem depremi hemde pandemi sürecini yaşayan esnaf Cumhurbaşkanı... - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da pandemi nedeniyle iş yerleri kapanan esnaf çifte destekten yararlanacakHem depremi hemde pandemi sürecini yaşayan esnaf Cumhurbaşkanı...

- Elazığ'da pandemi nedeniyle iş yerleri kapanan esnaf çifte destekten yararlanacak Hem depremi hemde pandemi sürecini yaşayan esnaf Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın açıkladığı nakdi desteklerden yararlanacak Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları: -"Elazığımız...

19.12.2020 12:36  Güncelleme: 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Elazığ'da pandemi nedeniyle iş yerleri kapanan esnaf çifte destekten yararlanacak

Hem depremi hemde pandemi sürecini yaşayan esnaf Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın açıkladığı nakdi desteklerden yararlanacak

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları:

-"Elazığımız hem bizlerin açıklamış olduğu paketten hem de cumhurbaşkanımızın açıkladığı paketten faydalanarak depremin ve pandeminin etkilerini en az şekilde hissedecektir"

ELAZIĞ - Hem depremi hemde pandemi sürecini yaşayan Elazığ'da zor günler geçiren esnafların destek olmak için "Esnaf Destek Paketi" açıklayan Belediye Başkanı Şahin Şerioğulları,"Elazığımız hem bizlerin açıklamış olduğu paketten hem de cumhurbaşkanımızın açıkladığı paketten faydalanarak depremin ve pandeminin etkilerini en az şekilde hissedecektir"dedi.

Elazığ'da esnaflar önce 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra da dünya genelinde olduğu gibi Koranavirüsten (Covid-19) etkilendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa destek için iş yeri kira olan esnafa 3 ay süreyle nakdi ve kira desteği yapacaklarını duyurdu. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'da deprem sonrasında olduğu gibi pandemi de esnafa meclis kararıyla destek olarak iş yerleri kapananlara ayrıca bin TL destek vereceklerini açıklayarak uygulamayı başlattı. Bunların yanı sıra belediye sınırları içerisinde bulundan ticari faaliyetlerini yürüten 13 bin esnaftan 3 ay boyunca su ücretlerini alınmayacağı, servisçiler, minibüsçüler, T,S ve P plakalı faaliyet gören esnaflardan bu yıl ve 2021 yılı işgaliye bedellerinin alınmaması kararlaştırıldı. Öğrencilere tablet ve internet desteği de veren belediye, pandemi nedeniyle çalışmayanlara da destek olacağı aktarıldı.

Elazığ hem deprem, hemde pandemi sürecini yaşıyor

24 Ocak'ta 6.8 büyüklüğünde bir deprem yaşadığını anımsatan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yaptığı açıklamada, "Bu depremin yaralarını hızlı bir şekilde sarabilme adına hem hükümetimiz hem de bizler sahada hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Depremin yaralarını hızlı sarabilme adına bizler belediyemiz olarak hızlı bir şekilde meclisimizden almış olduğumuz karar doğrultusunda tüm vatandaşlarımıza 3 ay boyunca suyu ücretsiz yaptık. Hemen akabinde depremle birlikte ulaşımı bir ay boyunca ücretsiz hale getirdik. Depremin olduğu andan itibaren de belediyemizin tüm tesislerini halkımızın hizmetine ücretsiz olarak sunmanın gayreti içerisinde olduk. Akabinde tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci ile karşı karşıya kaldık. İlimiz hem deprem ardından pandemi süreci ile bu yaraların sarılması çok daha elzem. Bizlerin çok daha fazla gayret göstermesi gerektiğini bizlere çok net bir şekilde gösterdi. Bizler pandemi sürecinin ilk döneminde de yine vatandaşımızın yanında olabilmek adına devletimizin almış olduğu kararları titizlikle uygulayabilme adına valiliğimizin başkanlığında pandemi sürecini en iyi yönetmeye çalıştık" dedi.

Belediyeden esnafa nakdi destek

Pandemi sürecinden en fazla etkilenen kesimin esnaflar olduğunu aktaran Başkan Şerifoğulları, "Depremde yıkılan dükkanları, artık olmayan ve ciddi manada sıkıntı yaşayan esnaflarımız, ayrıyeten pandemi süreciyle birlikte kapatılan esnaflarımızın çok ciddi manada mağdur olmasıyla birlikte bizler belediye olarak taşın altına gövdemizi koyduk. Genelge ile kapatılan tüm iş yerlerine bin lira nakdi destek verme adına karar aldık. Bu kararı da çok hızlı bir şekilde uygulayıp vatandaş ve esnaflarımızı rahatlatma yoluna gittik. Yine almış olduğumuz kararla doğrultusunda belediye sınırları içerisinde bulundan ticari faaliyetlerini yürüten 13 bin esnafımızı 3 ay boyunca su ücretlerini almayacağız. Yine almış olduğumuz karar doğrultusunda servisçilerimiz, minibüsçülerimiz, T,S ve P plakalı faaliyet gören esnaflarımızın da 2020 yılında işgaliye bedellerini almamıştık. 2021 yılında da bu işgaliye bedellerinin alınmamasını doğrultusunda karar aldık" diye konuştu.

"Elazığlı esnaf, hem Erdoğan'ın hem de belediyenin açıkladığı desteklerden yararlanacak"

Yerel yönetimler olarak her daim halkın yanında olabilme adına çalıştıklarını aktaran Şerifoğulları, "Yaklaşık 1 ay önce tüm öğrencilerimizi kapsayacak şekilde tablet kampanyası başlatmıştık. Bu kampanyamızı hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerini ulaştırmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 15 bin öğrencimize de 8 gb internet paketi vermeyle birlikte yanlarında olduğumuzu gösterdik. Bizim bu tür yardımlarımız her daim devam edecektir. Yine belediyemize ait bizim kiracılarımızı olan esnaflardan 3 ay boyunca kira bedelleri alınmaması nokrasında kararımız oldu. İnşallah almış olduğumuz bu kararlar esnafımızı bir nebze de olsa rahatlatır. Yaralarına küçükte olsa bir merhem olur. Cumhurbaşkanımızın Pazartesi günü yapmış olduğu esnaf destek paketinde esnaflarımızı rahatlatacak. Elazığımız hem bizlerin açıklamış olduğu paketten hem de cumhurbaşkanımızın açıkladığı paketten faydalanarak depremin ve pandeminin etkilerini en az şekilde hissedeceklerdir" diye kaydetti.

Elazığ\'da pandemi nedeniyle iş yerleri kapanan esnaf çifte destekten yararlanacakHem depremi hemde pandemi sürecini yaşayan esnaf Cumhurbaşkanı...
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da pandemi nedeniyle iş yerleri kapanan esnaf çifte destekten yararlanacakHem depremi hemde pandemi sürecini yaşayan esnaf Cumhurbaşkanı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı
    17:00 Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı

    Tokat'ın Pazar ilçesinde gerçekleştirilen tohum dağıtım töreninde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Kapar, törende konuşarak, tarımın geliştirilmesinde katkı sunan kurumlara ve tarım ailesine teşekkür etti. Dağıtıma Kaymakam Mehmet Miraç Demir, İlçe Tarım Kredi Müdürü Canan Kaymaz, Ziraat Odası Başkanı Murat Akın ve çiftçiler katıldı.

  • Ahlatcı Çorum FK, Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak için çıkacak
    17:00 Ahlatcı Çorum FK, Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak için çıkacak

    Ahlatcı Çorum FK'nin teknik direktörü Serkan Özbalta, Ankara Keçiörengücü maçında en iyi oyunlarını sergilemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Özbalta, takımının play-off hattında merkezi bir konuma geldiğini ancak henüz bir şeyin garantilenmediğini vurguladı. Mücadeleci ve inatçı bir şekilde oynayacaklarını ifade eden Özbalta, taraftarların desteğiyle istedikleri sonucu almayı hedeflediklerini söyledi.

  • Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere destek için 'Bakkal Kart' uygulaması başladı
    16:59 Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere destek için 'Bakkal Kart' uygulaması başladı

    Gaziantep Valiliği, ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi amacıyla 'Bakkal Kart' uygulamasını başlattı. Sosyal destek kartlarıyla daha önce zincir marketlerde destek sağlanırken, bu uygulama ile küçük esnaf da destekleniyor. Valilik bütçesi ve hayırseverlerin yardımlarıyla genişletilen çalışmada, ihtiyaç sahiplerine kartlar ulaştırıldı. Proje, diğer illerden de yoğun ilgi görüyor ve hem vatandaşın hem de esnafın desteklenmesini sağlıyor.

  • 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü BM Ofisi'nde kutlandı
    16:58 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü BM Ofisi'nde kutlandı

    "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü"nün ikincisi, Türkiye'nin de işbirliğiyle, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

  • Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi
    16:58 Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi

    Cumhur İttifakı'nın Fethiye Belediye Başkan adayı Muhammet Kökten, Tuzla Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü. Kökten, beş yıl boyunca halkın yanında olacağını ve deprem gibi olası felaketlere karşı tedbirler alacaklarını belirtti. Ayrıca, trafik sorununu çözmek, yeni belediye hizmet binası yapmak ve körfezdeki balçığı tarım gübresi olarak kullanmak gibi projelerini de açıkladı. AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz ise Kökten'e destek vererek Fethiye'nin iktidarla buluşması gerektiğini vurguladı.

  • Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu
    16:58 Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu

    Aydın'ın en büyük ilçesi Nazilli Belediyesi'nin eski başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, Perşembe Pazarı'nda halkla bir araya geldi. Genç bir kadın seçmenin sorusu üzerine Ergüler, ulaşılabilir bir başkan olacağını söyledi.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi
    16:57 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Kürt kardeşlerimizin toparlanıp, iradeleri üzerindeki ipotekleri parçalayıp atmasını bekliyoruz" sözlerine “Hadi oradan Erdoğan... DEM Parti halkları özgürleştiren DEM Parti şu güzelim ağacı ile köklerini Anadolu ve Mezopotamya topraklarından devrimcilerden yurtseverlerin mücadelesinden almış bir partidir. DEM Parti 72 milletten herkese aynı nazardan bakan bir partidir. Bizler kimsenin iradesine ipotek koymayız. Bizde adalet, özgürlük, eşitlik var. ama AKP’de ne var? Tek adam rejimi var. Bütün Türkiye’yi bir tek adam mahkum etmek istediler. Bütün Türkiye’yi saraydan tıpkı bir padişahlık sistemi gibi yönetmek istediler ve biz buna karşı çıktık. Demokrasi dedik. Milyonlarca Kürt’ün iradesine kayyım atamak ipotek değil de nedir” dedi.

  • 81 il, 922 ilçenin seçim sonuçları Haberler.com'da!
    16:56 81 il, 922 ilçenin seçim sonuçları Haberler.com'da!

    Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Merakla beklenen seçim sonuçlarını anbean Haberler.com'dan takip edebilirsiniz.


Advertisement