Elazığ'da Sahur Halayı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Sahur Halayı

Elazığ\'da Sahur Halayı

Elazığ'da ramazan ayında sahurda halay çekme gelenliğini yaşatmak ve yeni nesillere öğretmek amacıyla bu yıl da etkinlikler yapılıyor.

28.06.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da ramazan ayında sahurda halay çekme gelenliğini yaşatmak ve yeni nesillere öğretmek amacıyla bu yıl da etkinlikler yapılıyor. Sürsürü Mahallesi'nde sahur vakti çalan davul ve klarnet eşliğinde mahalle sakinleri, çifteteli oynayıp halay çekti.

Sürsürü Mahallesi Yeşil Cami önünde toplanan mahalle sakinleri davul ve klarnet eşliğinde çiftetelli oynayıp halay çekti. 4 yıl önce başlatılan eski Ramazan geleneklerinde olduğu belirtilen ve 'Zöhür halayı' adı verilen geleneğin yeni nesillere öğretilmesi ve geleneğin unutulmaması için her yıl yapılmaya başlandı. Sürsürü Mahalle Muhtarı Abdulkerim Sarıaydın, oruç ayında mahalleli olarak bu yıl 4'üncüsünü yaptıkları sahur halayı geleneğini gelecek nesillere taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Hazar Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Bilal Çoban, geleneği sürdüren mahalle sakinlerine teşekkür ederek, şöyle dedi:

"Bu geleneği yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Elazığ'da ramazan deyince Zöhür halayı hep akla gelirdi. Mahallelerimiz bunu yaşatıyordu, Allah nasip ederse son sahur günü Öğretmen evi önünden yaklaşık bin kişi ile Elazığ'ın en büyük sahur halayını organize edeceğiz." - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Sahur Halayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Valisi Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu
    09:21 Erzurum Valisi Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentin önemli tarihi yapılarından Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi ile aynı tarihi doku içerisinde yer alan Üç Kümbetler ve çevresindeki çalışmalar hakkında Vali Çiftçi'ye bilgi verdi.

  • Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor
    09:18 Adana'da Narenciye Ağaçları Mangal Kömürüne Dönüşüyor

    Adana'nın Kozan ilçesinde, kesilen narenciye ağaçları özel bir yöntemle mangal kömürüne dönüştürülüyor. Çukurova sıcağında zorlu bir mesaiyle çalışan kömür üreticileri, haftalar süren yakma tekniğiyle mangal kömürü üretimine devam ediyor.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.


Advertisement