Elazığ'da Stk Toplantısında CHP İl Başkanına Tepki - Son Dakika
Politika

Elazığ'da Stk Toplantısında CHP İl Başkanına Tepki

Elazığ\'da Stk Toplantısında CHP İl Başkanına Tepki

Elazığ’da Maden, Alacakaya, Arıcak, Sivrice Stratejik Araştırma ve Kalkınma Derneği (MASSAD) kongresi ve bilgilendirme toplantısında CHP İl Başkanı AK Parti’yi eleştirerek siyaset yapması önce salonda bulunanlardan, sonra AK Parti Elazığ İl Başkanı Nusret Çoban’dan tepki görünce, konuşmasını yarım bırakarak salondan ayrıldı.

31.05.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da Maden, Alacakaya, Arıcak, Sivrice Stratejik Araştırma ve Kalkınma Derneği (MASSAD) kongresi ve bilgilendirme toplantısında CHP İl Başkanı AK Parti'yi eleştirerek siyaset yapması önce salonda bulunanlardan, sonra AK Parti Elazığ İl Başkanı Nusret Çoban'dan tepki görünce, konuşmasını yarım bırakarak salondan ayrıldı.

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi'nde MASSAD'ın Olağanüstü Kongresi ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, AK Parti Elazığ milletvekili adayı Serpil Bulut, AK Parti Elazığ İl Başkanı Nusret Çoban, Saadet Partisi milletvekili adayı İbrahim Öcal, CHP İl Başkanı Mustafa Ünsal Karatepe, STK temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

Toplantıda Dernek Başkanı Feti Ahmet Gel ve Belediye Başkan Vekili Nazırlı'nın konuşmasının ardından siyasi partilere söz verildi. İlk önce kürsüye çıkan Saadet Partisi Elazığ milletvekili adayı İbrahim Öcal, MASSAD'ın siyaset üstü bir konumda olduğunu belirterek siyasi bir konuşma yapmak istemediğini belirtti. Ancak konuşmasına Ak Parti'yi dahil ederek devam eden Öcal, "Ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz adına bazı tespitlerde bulunmak istiyorum. Bu tespitlerin önemli olduğunu düşünüyorum. Bizlerin de bu tespitlerin neresinde olduğunu düşünmenizi istirham ediyorum. Yine 13 yıldır ülke yönetmekte olan AK Parti'nin de ortaya koyacağım tespitlerde kendisini nerede konumlandırdığını merak ediyorum" diye konuştu.

Bu konuşma sırasında AK Parti Elazığ milletvekili adayı Serpil Bulut salondan ayrıldı.

CHP İL BAŞKANINA TEPKİ

Daha sonra kürsüye CHP Elazığ İl Başkanı Mustafa Ünsal Karatepe çıktı. Karatepe de bulundukları yerin siyasi arena olmadığını dile getirerek, "Biz CHP olarak şunu söylüyoruz. Elazığ Türkiye'nin en geri kalmış illerinden bir tanesidir. Bu herkesin bildiği bir iş. Bunun sorumlusu 13 yıldır bu ülkeyi yürüten Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Tabi kendileri diye bilirler biz ülkeye çok şeyler yaptık. İsmi üzerinde Adalet ve Kalkınma Partisi, adaletin olmadığı, kalkınmanın yandaşlara yapıldığı bir yerde, bir ülkenin de bir partinin de" ifadelerini kullandı. Bu ifadeler üzerine salondan tepkiler yükseldi. Konuşmasını bitirmesinin ardından değerlendirme yapılmasını isteyen Karatepe'ye salonda tepkiler artınca AK Parti Elazığ İl Başkanı Nusret Çoban devreye girdi. Çoban, Karatepe'ye 'Lütfen burada siyaset yapmayalım, bu şekilde konuşursanız dinlenmezsiniz" dedi.

Tartışmalar artınca CHP İl Başkanı Karatepe kürsüden inerek salondan ayrılmak zorunda kaldı.

Daha sonra kürsüye konuşmacı olarak AK Parti Elazığ İl Başkanı Nusret Çoban çıktı. Çoban, "Ben burada AK Parti İl Başkanı olarak konuşmak istemiyorum. Burada başka siyasi il başkanı kardeşlerim var. Benim MASSAD'ı çok sevdiğini kardeşlerim biliyor. Sürekli onlarla beraberim. Çünkü ben Arıcak, Maden, Sivrice ve Alacakaya'nın özellikle madencilik konusunda kalkınmasına katkıda bulunmak istiyorum. Burası bir siyasi platform değil. Biz alanlarda konuşuyoruz, gerekeni söylüyoruz. Burada bir fırsat buldum diye bunları konuşmamız yanlış. Burada MASSAD'a gölge düşürmeye hiçbir kardeşimin hakkı yok. MASSAD'daki kardeşlerimiz çalışmalarını anlatacak biz de onları dinleyeceğiz. Bizim onlara ne gibi katkımız olabilirse onunla ilgili çalışma yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan kongrede MASSAD Başkanı Feti Ahmet Gel tekrar başkanlığa seçildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elazığ'da Stk Toplantısında CHP İl Başkanına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement