Elazığ'da temel atma ve şehitlik anıtı açılış programı - Son Dakika
Yaşam

Elazığ'da temel atma ve şehitlik anıtı açılış programı

Elazığ\'da temel atma ve şehitlik anıtı açılış programı

Elazığ'ın Yurtbaşı Beldesinde yeni belediye binasının temeli atılırken helikopter kazasında şehit düşen 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş için yapılan şehitlik anıtının açılışı yapıldı.

09.06.2021 14:19  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın Yurtbaşı Beldesinde yeni belediye binasının temeli atılırken helikopter kazasında şehit düşen 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş için yapılan şehitlik anıtının açılışı yapıldı.

Elazığ'ın Yurtbaşı Beldesinde, 3 katlı yeni belediye binasının temeli atıldı. Temelinin atılmasının ardından 4 Mart'ta Bingöl'den Bitlis'e giderken meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın ve 10 askerin anısına beldenin ortasına yapılan şehitlik anıtının açılışı yapıldı.

Yapılan işlerin hizmete girişiyle ilgili sevinci hep birlikte paylaştıklarını aktaran Vali Erkaya Yırık, "Belediye başkanımız konuşmasında hizmet heyecanıyla, vatandaşa hayır sağlamak ve gönlünü kazanmak için çalışma arzusuyla yandığını gördüm. İnsanda zaten bir heyecan olmasa yaptığı işin sonunu getiremez. Belediyecilik gönül işidir. Eğer gönlünüzde insan sevgisi yoksa, gönlünüzde başkasının mutluluğundan mutluluk duyamıyorsanız bu işi yapamazsınız. Hizmet ettiğiniz insanların derdi ile dertlenemiyorsanız idareci olamazsınız. Belediye yol, su, kanalizasyon ve park gibi birçok hizmeti yaparken bu hizmetleri yürütecek güzel bir mekana ihtiyacı var" dedi.

Belediyeciliğin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları "Bu zorlukların üstesinden gelebilmek için temiz bir yüreğe, samimi bir ekibe ve aynı zamanda güzel ve kalıcı yapılara ihtiyacımız var. Bu amaçla yapılan Yurtbaşı Belediyesi hizmet binası, hem belediye başkanımıza hem de belediyede çalışan arkadaşlarımıza ekstra heyecan verecektir. Yurtbaşı Belediyesi, beldemize çok daha güzel hizmetleri bu binamızda uygulamaya geçirecektir. Belediyecilik gönül işidir. Belediyecilik şehre, ilçelerimize ve beldelerimize duyulan aşkın ve sevdanın işidir. Bu anlamda vatandaşlarımıza dokunabilmek, vatandaşlarımızın derdiyle hemhal olabilmek için sürekli sahadayız. Vatandaşlarımızın derdi ile dertlenip onların sorunlarını çözebilmek için hızlı kararlar alıyoruz" diye konuştu.

Bir ekip olduklarını ifade eden Yurtbaşı Belde Belediye Yasin Yılmaz ise "Bu binayı yeni yaptı. İnşallah temelimizi atacağız. Allah bize nasip etti. Allah'ımıza şükürler olsun. 20 kilometre uzunluğunda yol, 5 kilometre asfalt yaptık. 25 dönüm Şeker Fabrikasından arazi satın aldık. Oraya da spor tesisimizi yapacağız. İnşallah bakanımız gelince bunu açıklayacaktır. Her şey belde halkımıza uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Temel atma ve açılış programına, Vali Erkaya Yırık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Yurtbaşı Belde Belediye Yasin Yılmaz, 8. Kolordu Komutan Vekili Tuğgeneral Saadettin Alp, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, İl Jandarma Alay Komutanı Ali Yıldız, STK temsilcileri, muhtarlar ve belde sakinleri katıldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Elazığ'da temel atma ve şehitlik anıtı açılış programı - Son Dakika

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement