Elazığ'da "Uluslararası Palu Sempozyumu" Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da "Uluslararası Palu Sempozyumu" Yapıldı

Elazığ\'da "Uluslararası Palu Sempozyumu" Yapıldı

Elazığ Fırat Üniversitesi Harput Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından "Uluslararası Palu Sempozyumu"nun açılışı yapıldı.

11.10.2018 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Fırat Üniversitesi Harput Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından "Uluslararası Palu Sempozyumu"nun açılışı yapıldı.

Sempozyum, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Palu Kaymakamlığı ve Palu Belediyesinin destekleriyle Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi.

Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu, yaptığı konuşmada, sempozyum ile kadim tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Palu'nun tanınması gerektiğini söyledi.

Palu'da tarihi güzelliklerin yanında ilmi ve edebi kişilerin de yetiştiğini anlatan Koyuncu, "Her ilçemiz tarihi ve kültürü ile çok önemlidir. Buraların tanıtımı çok önemli." dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da kentin tarihi, kültürü ve sanatı ile son yıllarda birçok sempozyuma ev sahipliği yapan önemli bir şehir olduğunu ifade etti.

Yanılmaz, "Şehirleri şehir yapan o şehrin binaları, yolları değil, o şehrin tarihi birikimi ve tarihi kültürüdür. Edebiyatın hakim olduğu bir şehirdeyiz. Artık bütün kitaplarda bütün araştırmacılarda Elazığ denildiğinde türkülerle konuşan, manilerle dertleşen bir şehir akla gelir." diye konuştu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise şehrin tarih, kültür ve edebiyatın yanı sıra siyasi, ekonomik ve turizmde önemli bir yeri olan Palu'nun ilk defa bütün yönleri ile böyle uluslararası bir sempozyumda tartışılacak olmasının önemli olduğunu belirtti.

Demirdağ, şöyle konuştu:

"Bir şehrin gelişmesi için fabrikalar yapmak, yeşil alanlar ve yollar oluşturmakla birlikte şehrin maddi, manevi, kültürel değerlerinin de yaşatılması ve ileriki kuşaklara aktarılması önemlidir. Sempozyumun ana başlığını oluşturan Palu ilçesi, binlerce yıllık tarihi yapısı, kültürel zenginliği ve coğrafi güzellikleri ile bölgenin en güzel ilçelerinden biridir. Bu sempozyum Palu'nun tarihi ve kültürel değerlerinin yazılarak bir kitap haline getirilmesini sağlayacaktır. Böylece Palu hakkında derli toplu bir eser ortaya çıkacaktır."

Açılışına, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Palu Kaymakamı Mustafa Demir, Palu Belediye Başkanı Sait Dağoğlu, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, Fırat Üniversitesi yöneticileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

3 gün sürecek sempozyumda, Palu ile ilgili çeşitli bildiriler sunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ'da 'Uluslararası Palu Sempozyumu' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement