Elazığ'daki Fetö Davasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Elazığ'daki Fetö Davasına Devam Edildi

Elazığ\'daki Fetö Davasına Devam Edildi

DARBE girişimi sırasında sözde Elazığ Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 57'si tutuklu, 61 sanığın yargılanmasına Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

07.09.2017 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DARBE girişimi sırasında sözde Elazığ Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 57'si tutuklu, 61 sanığın yargılanmasına Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' tarafından hazırlanan, 'Harekat Yıldırım' mesaj formu ekindeki atama listesinde Elazığ Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan Tunceli'nin Hozat İlçesi'ndeki 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 57'si tutuklu, 61 sanığın yargılanmasına Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanık sayısının fazla olması nedeniyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir yerleşkesinde yapılan duruşmanın bugün yapılan 2'nci celsesinde 61 sanığın tamamı ve avukatları hazır bulundu. Sabah saatlerinde başlayan duruşmada ilk olarak tanıkların ifadeleri alındı. 15 Temmuz günü Elazığ 8'inci Kolordu Komutanlığı'nda görev yapan Kurmay Albay Mahmut Altun, tanık olarak verdiği ifadesinde, "Sanık Abdulkerim Ünlü devre arkadaşımdır. Olay gecesi İlker Temel beni arayarak, Abdülkerim Ünlü'nün askeri cezaevinden, sivil cezaevine alındığı sırada yapılan üst aramasında üzerinden not çıktığını söyledi. Bu konuyu Kolordu Komutanı'na arz ettim. Komutan gidip bakmamı istedi. Orduevi'ne gittiğimde görevli yüzbaşının yanıma gelmesini söyledim. Koridorun sonundan bir sandalye alarak üzerine çıktım. Klimanın üzerine baktığımda poşet orada duruyordu. Yüzbaşıya koridoru emniyete almalarını söyledim. İl Jandarma Komutanı İlker Albay, "Komutanım ne yaptınız?" dedi. Ben de kendisine önlem aldırdığımı söyledim. Kendisi de bana o poşetin delil niteliğinde olduğunu, el değmemesi gerektiğini söyledi. Daha sonra savcılar gelerek olaya el koydular. Ben poşetin önemli olduğunu düşünerek, Kolordu Komutanı dışında kimseye bilgi vermedim" dedi.

Daha sonra söz alan Abdülkerim Ünlü'nün avukatları, tanık Albay Mahmut Altun'un dosyanın kilit ismi olduğunu belirterek, "Bu listenin Mahmut Albay ve Kolordu Komutanı tarafından müvekkilimin poşetininin içerisine konduğunu düşünüyorum. Tanık Mahmut Altun bu davada kilit isimdir.Orduevinde ele geçtiği iddia edilen liste ile ilgili Mahmut Altun tarafından kumpas kurulduğunu düşünüyoruz. Müvekil bu salonda bulunan diğer sanıklar gibi bir kumpasa maruz bırakılarak mağdur edilmiştir. Tanık Mahmut Altun hakkında şüpheli sıfatıyla soruşturma başlatılmasını ve kaçmasının önlenmesi açısından tutuklama çıkarılmasını talep ederiz" dedi.

Daha sonra esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Savcının görüşüne karşı savunma yapan sanık avukatları ise müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'daki Fetö Davasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement