Elazığ'ın Örnek Öğretmenlerinden Eğitime Aralıksız Destek - Son Dakika
Güncel

Elazığ'ın Örnek Öğretmenlerinden Eğitime Aralıksız Destek

Elazığ\'ın Örnek Öğretmenlerinden Eğitime Aralıksız Destek

15 yıldan beridir eğitime destek adına kendilerini öğrencilere adayan Elazığ Anadolu Atatürk Lisesinin üç eğitim neferi kısacık tatillerini de ihtiyacı olan köy okullarının ihtiyaçlarını karşılamakla geçirdiler.

21.10.2013 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okulların, eğitim ve öğretimle sınırlı olmaması gerektiğine inandıklarını söyleyen Elazığ'ın örnek öğretmenleri, amaçlarının okul dışına çıkarak öğrencilere toplumsal yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemini kavratıp teşvik ederek onlarla aralarında bir "Gönül Köprüsü" kurmak olduğunu açıkladılar.

BU KEZ DE KÖY OKULLARI

İhtiyacı olan okullara yardımda bulunmanın yanı sıra öğrencilere de sosyal sorumluluk alma bilincini kazandırmak için 15 yıldan beridir seferber olan Elazığ'ın eğitim neferleri Kazım Karabekir İlk Öğretim Okulundan sonra bu kez de köy okullarının ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalara başladılar.

GÜNTAŞI'NA GÜN DOĞDU

Yaz tatilini ihtiyacı olan okulları tespit edip olan ihtiyaçlara göre yardımseverler bulan Anadolu Atatürk Lisesinin üç fedakâr bayan öğretmeni Kazım Karabekir İlk Öğretim Okulundan sonra Merkez Köylerden biri olan Güntaşı'nda eğitim veren okulun ihtiyaçlarını karşıladılar.

TÜM SINIFLARIN PARKELERİ YAPILDI

Daha önceden tespit amaçlı gittikleri Güntaşı Köyü İlkokulu için daha fazla şeyler yapmayı planlarlarken okul binasının elverişli olmamasından dolayı sadece sınıfların parkelerini yapmayı kararlaştıran üç fedakâr öğretmen, Elazığlı bir hayırsever iş adamının katkılarını sağlayarak okul içerisindeki sınıfların parkelerini yaparak yeni eğitim – öğretim yılına yetişmesini sağladılar.

KENDİ ÖĞRENCİLERİNİN DE KATKILARIYLA

Okulların açılmasıyla birlikte kendi okulları ve okullarında eğitim alan öğrencilerinin de katkılarını sağlayarak aldıkları temizlik malzemeleri, oyuncak, kırtasiye, kıyafet ve çeşitli kitaplarla Güntaşı İlkokulunu ziyaret eden Anadolu Atatürk Lisesinin bayan öğretmenlerinden Hayat Erbay, Hülya Yıldırım ve Selda Ünlü isimli öğretmenler; "Atatürk Anadolu Lisesi Sosyal Faaliyet Ekibi olarak okulların tatil olmasıyla birlikte tamirat veya tadilat ihtiyacı olan okulları tespit etmek için bir çalışma başlattık. Bu çalışmalarımız arasında birkaç öneriden biri olan Güntaşı İlkokulunu değerlendirmeye aldık ve binanın elverişli olmamasından dolayı sınıfların parkelerini yaptırdık" dediler.

ÖĞRENCİLERİN İHTİYAÇLARI DA KARŞILANDI

Sınıfların parkelerini yaptırmakla kalmayan öğretmenler okulda eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarına göre de birer liste yaptıklarını söyleyerek amaçlarının farklı okullar ve öğrencilerle gönül köprüsü kurmak olduğunu söylediler.

ANLATILAMAZ MUTLULUK

Bütün Bu yardımları yaparken kendi okullarının ve okullarında eğitim gören öğrencilerinin de katkılarını aldıklarını söyleyen üç eğitim neferi, bu yardımları götürdüğümüz okullarda yaşadığımız mutlulukları anlatmak mümkün değildir dediler.

KÜÇÜK YARDIMLARDAN BÜYÜK SEVİNÇLERE

Küçücük yardımların çok büyük sevinçlere vesile olduğuna şahit olduklarını da ifade eden Anadolu Atatürk Lisesinin üç eğitim neferi, Güntaşı ilkokulunda götürdüğümüz küçücük yardımlarla çok büyük sevinçlerin yaşandığına şahit olduk diyerek şunları kaydettiler:

HER GÜNÜN BAYRAM TADINDA OLMASI İÇİN

Çocuklarımızın her günlerinin bayram tadında olması için yıllardır elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yardımın makbul olanı elbette gizli yapılanıdır ama bizim bunu kamuoyu ile paylaşmamızdaki amacımız, bütün yardımseverleri de harekete geçirerek bu gönül köprüsünü uzatmaktır. Ne kadar çok yardımseveri bu halkaya dâhil edersek o kadar çok çocuğa ulaşır, eğitime o kadar çok destek sağlamış oluruz.

UMUTLAR HEP BOY VERMESİ İÇİN

Şu anda belirledikleri iki ayrı köy okulunun da bulunduğunu, önümüzdeki günlerde bu iki okula da yardımlarda bulunacaklarını belirten eğitim neferleri, bu yolda kendileriyle yürümek isteyenlere de bir çağrıda bulunarak şunları söylediler: hedefimiz daha çok köy okullarına ulaşarak bir nebze de olsa onlara yardımda bulunabilmektir. Onun için duyarlı olan herkesin ellerinden geldiğince bu yardımlara katkıda bulunmalarını sağlayarak hedefimizi büyütmek istiyoruz. Bu nedenle bizimle birlikte yürümek isteyenlerin çoğalması arzumuz, daha çok çocuğun sevincine ortak olabilmek de en büyük dileğimizdir. Zira umutların hep boy vermesi için yardım elimizi uzatmak zorundayız.

YARDIMLAR SADECE OKULLARLA SINIRLI DEĞİL

Yapmış oldukları bu yardımların okullarla da sınırlı olmadığını söyleyen Üç Eğitim Neferi, yardımlarımız sadece okullarla sınırlı değil, ihtiyaç sahibi ailelere de yardımlarda bulunuyoruz dediler.

Bunlar için de, eş – dost ve akrabalardan temin ettikleri eşyaları onlara ulaştırdıklarını söyleyen Anadolu Atatürk Lisesinin üç fedakâr bayan öğretmeni, temin ettiğimiz eşyaları, gıda maddelerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Bunu yaparken de bize ulaşan bilgileri ilgili mahallenin muhtarıyla birlikte değerlendirdikten sonra yapıyoruz.

NEREDE MUHTAÇ, ORADA ONLAR

Bunların haricinde Çocuk Esirgeme Kurumu başta olmak üzere diğer sosyal kurumlarda bulunanlara da yardımlarda bulunduklarını söyleyen Eğitim Neferleri, ayrıca Çocuk Esirgeme Kurumuna, bedensel ve zihinsel engelli okullarına, merkezlerine, huzurevine ve 2010 yılında meydana gelen depremde büyük mağduriyetler yaşayan Yukarı Demirci köyüne de yardımlarda bulunduklarını belirttiler.

EN BÜYÜK DESTEK OKUL MÜDÜRLERİNDEN

15 yılı aşkın bir süredir yürüttükleri bu yardım faaliyetlerinde en büyük desteği de okul müdürlerinden gördüklerini ifade eden Anadolu Atatürk Lisesinin üç bayan öğretmeni bu vesileyle Okulumuz Müdürü Sayın Cemil Karabulut'a sonsuz teşekkür borçluyuz dediler.

OKUL YÖNETİCİLERİNE DE ŞÜKRAN BORCU

Okullarının diğer yöneticilerinin de büyük desteklerini gördüklerini ifade eden üç eğitim neferi şunları kaydetti: bizim bu faaliyetlerimiz 15 yılı aşkın süredir devam ediyor. Bu süre zarfında başta okul müdürlerimiz olmak üzere bütün yöneticilerimizin sınırsız desteklerini gördük. Bu vesileyle başta okul müdürümüz Sayın Cemil Karabulut olmak üzere Okul Müdür Başyardımcımız Sayın Ahmet Kılıç ve Müdür Yardımcımız Sayın Vahit Şekercioğlu'na maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

ÖĞRENCİLERİMİZİ DE DÂHİL ETTİK

Yaptıkları bu yardım içerikli etkinliklerle yardıma ve ilgiye muhtaç çocukların sağlıklı bireyler olarak toplum içerisinde yer almalarını da amaç edindiklerini söyleyen Eğitim Neferleri, çocuklarımızın sosyalleşmelerini temin etme, yalnız ve çaresiz olmadıklarını hissettirme çabası içerisindeyiz. Kendi okulumuzdaki öğrencilerimizi de bu faaliyetlere dâhil ederek onlara da dayanışma ruhunu aşılamaya çalışıyoruz dediler.

KURULAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Okulların, eğitim ve öğretimle sınırlı mekânlar olmaktan ziyade çocukların toplumsal yardımlaşmanın ve paylaşmanın öneminin teşvik edileceği mekânlar olması gerektiğine dikkat çeken Anadolu Atatürk Lisesinin üç eğitim neferi; işte bu değerleri çocuklarımıza kazandırıp teşvik etmek için öğrenciler arasında gönül köprüsü kurmak istiyoruz. Öğrencilerimize sosyal sorumluluk alma bilincini kazandırmaya çalışıyoruz. Birlikte hareket edildiğinde, küçücük yardımların büyük sevinçlere dönüştüğünü öğrencilerimizin de tatmasını istiyoruz dediler.

TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI

Yaptıkları bu yardım içerikli etkinliklerin tamamen gönüllülük esasına dayalı olduğuna da vurgu yapan Eğitim Neferleri, bu faalitelere 1995 yılında iki arkadaş olarak başladıklarını ve zaman zaman değişen arkadaşlarla birlikte bu etkinliklerine hız kesmeden devam ettiklerini söylediler.

GÜLEN GÖZLER UMUT DOLU BAKIŞLAR

Hiçbir karşılık beklemeden, hiçbir menfaat gözetmeden yürüttükleri bu faaliyetlerinde kendilerine yardımcı olan tüm arkadaşlarına da şükran borçlu olduklarını söyleyen Anadolu Atatürk Lisesinin öğretmenleri şunları kaydetti: tamamen gönülllük esasına dayalı olarak hiçbir karşılık ve menfaat beklemeden yıllardır bu etkinliklerimizi sürdürüyor gönül köprülerini kuruyoruz. Gittiğimiz her okuldan, yaptığımız her ziyaretten daha çok şey yapamamanın hüznü ile ama bir o kadar da mutlu ve huzurlu ayrılıyoruz. Gülen gözler, sıcacık bakışlarla ayrıldığımız okullar ve umut dolu çocuklar, yardımları hep daha ileriye ve daha fazla götürmek adına şevkimizi arttırıyor.

EN İYİ KÖY ÖĞRETMENLERİ BİLİR

Yapmış oldukları bu hayırlı işlerden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen üç kadın eğitimci, köy öğretmenlerinin büyük fedakârlıklar yaptıklarına da vurgu yaparak şunları söylediler; gönül ister ki bütün çocukların yüzü gülsün, umutları hep taze kalsın, yalnız olmadıklarını hissetsinler. Çaresiz olduklarında ise hep bir el uzansın. Onun için bu yolda insanüstü bir çaba harcayan özellikle köy öğretmenlerini de unutmamak lazım. Çünkü yoksul bir köyde öğretmen olmanın, çocukların ihtiyaçlarına yetememenin hüznünü en iyi köy öğretmenleri bilir. Tıpkı Cahit Külebi'nin mısralarında olduğu gibi; "Yurdumuz uçsuz bucaksız,/ Gökte yıldız kadar köylerimiz var./ Ama uzak, ama harap, ama garipsi…"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elazığ'ın Örnek Öğretmenlerinden Eğitime Aralıksız Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement