Elazığlı depremzedelerin kalbi depremle sarsılan İzmirliler için atıyor - Son Dakika
Güncel

Elazığlı depremzedelerin kalbi depremle sarsılan İzmirliler için atıyor

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen deprem felaketini tüm acısıyla hisseden Elazığ halkının yüreği merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremle sarsılan İzmir halkı için sızlıyor.

31.10.2020 15:49  Güncelleme: 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen deprem felaketini tüm acısıyla hisseden Elazığ halkının yüreği merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremle sarsılan İzmir halkı için sızlıyor.

Merkezi Sivrice ilçesi olan, 41 kişinin yaşamını yitirdiği, 1607 kişinin yaralandığı 6,8 büyüklüğündeki sarsıntıyı yaşayan Elazığlı depremzedeler, dün saat 14.51'de merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde depremle aynı acıları yaşayan İzmirli depremzedelere manevi desteklerini ve dualarını iletti.

"Dün gece uyuyamadım, enkaz altında kalan insanları düşünüyorum"

Elazığ'daki depremde Mustafapaşa Mahallesi'nde çöken Kalay Apartmanı'nın enkazından yaralı kurtarılan berber Mustafa Yurtseven, AA muhabirine yaptığı açıklamadı, İzmir'de dün meydana gelen afetten yakın zamanda depremi yaşamış depremzedeler olarak en az İzmir halkı kadar etkilendiklerini ve üzüldüklerini belirtti.

İzmir halkının depremin ardından yaşadığı acıyı en iyi kendilerinin anlayabileceğini ifade eden Yurtseven, deprem anının çok kötü olduğunu, İzmir'deki depreminin ardından uzun süre kendine gelemediğini söyledi.

Yurtseven, "Televizyonu izlerken enkazdan çıkarılan bir çocuk vardı, onu gördüğümde enkaz altından kendi kurtarıldığım anı düşündüm, yaşadıklarım gözümde canlandı. Gece uyuyamadım, enkaz altında kalan insanları düşündüm. 9-10 ay oldu ama halen depremin etkisindeyim. Deprem denildiği zaman tüylerim diken diken oluyor, gözlerimden yaşlar akıyor, bu çok zor bir şey." diye konuştu.

İnsanlığın 2020'de birçok felaketle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Yurtseven, bu acı olayların son bulmasını dilediğini ifade etti.

"İzmir halkı rahat olsun, devletimiz vatandaşını hiçbir zaman için mağdur etmiyor"

Erhan Avcıoğlu ise depremin acısını yürekten yaşamış depremzedeler olarak İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini ve dualarını ilettiklerini, ölenlere Allah'tan rahmet dilediklerini belirtti.

Deprem felaketinin ardından yaşanan acıyı ve mağduriyeti devletin kendilerine uzattığı yardım eliyle gidermeyi başardıklarını anlatan Avcıoğlu, 24 Ocak'taki depremde evini kaybettiğini ancak devletin kendileri için Sürsürü Mahallesi'nde daha sağlam ve modern konutlar yaparak teslim ettiğini bildirdi.

Avcıoğlu şöyle devam etti:

"Allah devletimizin eksikliğini vermesin, Allah devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. İzmir halkı rahat olsun, devletimiz vatandaşını hiçbir zaman için mağdur etmiyor. Onun için rahat olsunlar, onların da evlerini yapacaklar, onlara da gerekli yardımları yapacaklardır. Allah onların da yardımcı olsun, deprem anını düşündükçe hakikaten duygulanıyorum."

Bekir Doğan da depremin yaşattığı korkuyu, hüznü ve acıyı bilen Elazığ halkı olarak İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini ilettiğini aktardı.

Doğan, "Aynı acıyı 24 Ocak'ta yaşadık, Elazığlılar olarak mağdur olduk. Dün yaşanan İzmir felaketinde, oradaki vatandaşlarımıza geçmiş olsun, ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Devletimizin bize gösterdiği ilgi, alaka ve şefkati aynı şekilde onlara da göstereceğine inancım tamdır." dedi.

Elazığlı depremzedelerin kalbi depremle sarsılan İzmirliler için atıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığlı depremzedelerin kalbi depremle sarsılan İzmirliler için atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.


Advertisement