Elbistan, Doğalgaza Kavuştu - Son Dakika
Genel

Elbistan, Doğalgaza Kavuştu

Elbistan, doğalgaza kavuştu Doğalgazın ilk meşalesi yakıldıKAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşayan vatandaşlar yıllardır bekledikleri doğalgaza kavuştu.

22.10.2018 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan, doğalgaza kavuştu

Doğalgazın ilk meşalesi yakıldı

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşayan vatandaşlar yıllardır bekledikleri doğalgaza kavuştu. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçeye ilk doğalgazın verilmesi adına tören düzenlenerek, doğalgaz meşalesi yakıldı.

Doğalgazın ilk meşalesini yakan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Elbistan'la ilgili en eski hayalinin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Elbistan'ın daha temiz bir havaya kavuşması için 2015 yılı Mayıs ayında dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve o dönemde AK Parti Grup Başkanvekili olan Mahir Ünal tarafından sözleşmesi imzalanan doğalgaz, 3 yıl sonra ilçedeki konutlara ve işyerlerine verilmeye başladı. 2017 yılı sonunda başlayan şehir içi şebeke döşeme çalışmalarının tamamlandığı bölgelerdeki 9 bin konuta doğalgaz ulaştırıldı. İlçede doğalgazı ilk olarak Battalgazi, Ceyhan ve Orhangazi mahallelerinin bir kısmındaki konutlar ve işyerleri kullanacak. Diğer mahallelere ise peyderpey doğalgaz bağlantısı yapılacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından doğalgaz dağıtım işini üstlenen ARMADAŞ firmasının yetkilileri, şehir içi şebeke döşemeleri hakkında bilgi aktardı. Daha sonra kürsüye davet edilen isim Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç oldu.

Erkoç, Elbistan için çok güzel bir ana tanıklık ettiklerini belirterek, "Elbistan için güzel bir an. Elbistan'ın en büyük sorunlarından biri hava kirliliğiydi. Yıllardan beri çözüm bekleyen sorunlardan birisiydi. İnşallah doğalgazla beraber bu önemli ölçüde çözülecek. Hamdolsun bugün evlerimize doğalgaz ulaştırılacak. Doğalgaz çok dikkat isteyen bir konu. Özellikle iç tesisat çok iyi yapılmalı. Vatandaşlarımız bu konuda belgesi olan firmalara yaptırmalı. Gaz dağıtım şirketinin onayı olmadan da gaz kullanmamalı. Çünkü Allah korusun böyle durumlarda çok üzücü olaylarla karşılaşabiliriz. Lisansı olan firmalara tesisat yaptıralım. Bu çok önemli" dedi.

Doğalgaz çalışması nedeniyle bozulan yolların 2019 yılından itibaren asfaltla kaplanacağını hatırlatan Başkan Erkoç, şöyle konuştu: "Doğalgaz hattının belli test süresi var. Test yapılmadan üstünün kapatılması çok sıkıntılı. Biz bunu takip ediyoruz. Bundan dolayı testler yapılamadığı zaman kapatılması uzuyor. 2019'da yama yapılan yerlerin hepsinin üzerine kaplama asfalt yapacağız. 5-6 cm asfalt dökeceğiz. En doğru halde yapılsın, insan hayatına mal olmasın diye de tüm denetimlerimizi yapıyoruz. Elbistan'ımıza doğalgazı hayırlı uğurlu olsun."

Başkan Erkoç'un ardından kürsüye davet edilen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise, "Elbistan'ımızın yaşam kalitesini önemli ölçüde arttıracak, Elbistan'ımıza daha yaşanılabilir bir ortam hazırlayacak ve daha iyi bir çevre sunacak bu çalışmanın bitmesi ve doğalgazın ilçemize gelmesinin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Hükümetimize ve Elbistan'ımızın yetiştirdiği değerli Bakanımız bu konuda öncülük yaparak Büyükşehir Belediyemiz ve diğer bileşenler bu hizmeti insanlarımıza sundular. Kadim ilçemiz olan Elbistan, her şeyin en iyisine layık. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Programın son konuşmasını ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yaptı. Mahir Ünal, doğalgazın, Elbistan'ın olmazsa olmazı olduğuna dikkat çekti.

Doğalgaz sayesinde Elbistan'daki hava kirliliğinin de önüne geçileceğini anlatan Mahir Ünal, "Hepimiz çok gayret gösterdik. Doğalgaz, bizim çok eski hayalimizdi. Elbistan'ın hava kirliliğinin tek bir çözümü vardı o da doğalgazdı. Elbistan'ın kışın adeta yaşanmaz hale gelen ve özellikle kalitesiz kömür kullanımından da kaynaklanan ciddi bir hava kirliliği vardı. Kış aylarında çocuklarımız adeta zehir soluyorlardı. Olmazsa olmazımız doğalgazdı. Bugün bu hayalimiz gerçekleşiyor olduğu için Allah'a hamdolsun. Biz, gayret gösteririz, çaba sarf ederiz, o yolda bulunuruz Allah da bize nasip eder. Afşin'imiz ve termik santralin ilk ateşlemesi için de büyük önemi var. Allah bize çok şey nasip etti. Elbistan'a AK Parti'nin eli değdi. Doğalgazın bir diğer önemi de organize sanayi bölgesi. Organize sanayi bölgesinin büyük çapta yatırım yapabilmesi doğalgaz ve demiryoluna bağlı. Kapıdere'den Elbistan'a demiryolu için fizibilite çalışmasını yaptırıyoruz. Benim en büyük hayalim bir beylik başkenti olarak Elbistan'ın ortaya çıkmasıdır. Bunu, Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz. Bunun mastır planını tamamladık. Safranbolu gibi, Beypazarı gibi Elbistan'ın tarihi dokusunu ortaya çıkarmamız gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmasının devamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "1994'te Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda benim ödeneğim yok demedi. İstanbul'un 3 temel sorununu çözdü. Sosyal belediyecilik ne demektir herkese gösterdi. Şehrül emin olmak nedir herkese gösterdi. Kaynakları israf etmeden yeni kaynak oluşturarak şehir nasıl planlanır herkese gösterdi. Cumhurbaşkanımızın bir özelliği vardır. Hiçbir makamın dönüştüremediği ama geldiği bütün makamları dönüştürmüş bir liderdir Recep Tayyip Erdoğan. Geldiği bütün makamları değiştirdi. Şimdi de değil Türkiye'ye; dünyaya nasıl cumhurbaşkanı olunur onu da gösterdi. Asla karamsarlığa kapılmayın. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Yeter ki ülkemize güvenelim, birliğimizi ve beraberliğimizi koruyalım. Allah, yar ve yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

Ünal'ın konuşmasının ardından dua edildi ve doğalgazın ilk meşalesi yakıldı.

AK Parti Genel Başkanı Mahir Ünal, doğalgaz programının ardından Elbistan Kaymakamı Özkan Demir'i ziyaret etti.

Elbistan ve Afşin ilçelerinin doğalgaza kavuşması ve gazın istasyonlardan abonelere aktarılması ile ilk meşalenin yakılması amacıyla düzenlenen törene; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç ve Habibe Öçal, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Hasan Sungur, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Elbistan, Doğalgaza Kavuştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Elbistan, Doğalgaza Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da turfanda soğan hasadı başladı, fiyatlar düşmesi bekleniyor
    06 Nis Adana'da turfanda soğan hasadı başladı, fiyatlar düşmesi bekleniyor

    Adana'da hasat başlayan turfanda soğanın fiyatlarının bayramdan sonra düşmesi bekleniyor. Bu yıl Adana'da verim düşüklüğü yaşanan soğanlarda, bayramdan sonra sökülecek olanların daha yüksek verim getirmesi bekleniyor. Türkiye genelindeki depolarda soğan stoklarının azaldığı belirtiliyor. Tarladaki fiyatlar şu anda kilogramı 18-20 lira arasında değişiyor. Ramazan Bayramı'ndan sonra fiyatların düşmesi ve ihracat kapılarının açılması bekleniyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Milletlerarası Anlaşmayı Onayladı
    06 Nis Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Milletlerarası Anlaşmayı Onayladı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 2 milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı. Anlaşmalar, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu arasında yapılan değişiklikleri içeriyor. Ayrıca, Ankara'da imzalanan Tarım ve Kırsal Kalkınma için IPARD III Yardımı 2021-2027 Finansman Anlaşması da onaylandı.

  • TBD Eskişehir Şubesi Üyeleri İftar Programında Buluştu
    06 Nis TBD Eskişehir Şubesi Üyeleri İftar Programında Buluştu

    Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Eskişehir Şubesi üyeleri, TBD Eskişehir Şube Başkanı Barış Günaydın'ın konuşmasıyla başlayan bir iftar programında bir araya geldi. Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu ve Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu'nun da katıldığı iftarda, bilişim sektörüyle ilgili gelişmeler ele alındı.

  • İstanbul Boğazı'nda Sis Nedeniyle Geçici Trafiğe Kapatıldı
    06 Nis İstanbul Boğazı'nda Sis Nedeniyle Geçici Trafiğe Kapatıldı

    İstanbul Boğazı'nda sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis nedeniyle İstanbul Boğazı çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı. Sis nedeniyle bazı yerlerde görüş mesafesi de zaman zaman düştü. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Boğaz hattının çift yönlü olarak gemi trafiğine kapandığı öğrenildi.

  • İstanbul'da Sis Nedeniyle Vapur Seferleri İptal Edildi
    06 Nis İstanbul'da Sis Nedeniyle Vapur Seferleri İptal Edildi

    İstanbul'un bazı bölgelerinde sis etkili olurken, Sarıyer'de Boğaz'da sis bulutları görüntülendi. Şehir Hatları tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

  • Emniyet Genel Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü: Hayatları pahasına müdahale
    06 Nis Emniyet Genel Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü: Hayatları pahasına müdahale

    Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli cisim ve patlayıcı düzeneklere müdahale ediyor.

  • Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatı hala aranıyor
    06 Nis Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatı hala aranıyor

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçen yıl batan Kafkametler gemisinin kayıp 7 mürettebatını bulma çalışmaları hala devam ediyor. Geminin enkazının kaldırılması için özel bir şirket tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

  • Kırklareli Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı Seçimi İptal Edildi
    06 Nis Kırklareli Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı Seçimi İptal Edildi

    Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde gerçekleşen belediye başkanlığı seçimi iptal edildi. İl Seçim Kurulu, kısıtlı 2 kişinin oy kullanmasına itiraz üzerine seçim tekrarına karar verdi.

  • Keban-Malatya Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Taşınmazlar Kamulaştırılacak
    06 Nis Keban-Malatya Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Taşınmazlar Kamulaştırılacak

    Cumhurbaşkanı Kararı ile Keban ile Malatya arasında tesis edilecek enerji iletim hattı projesi kapsamında bazı taşınmazlar kamulaştırılacak. Proje kapsamında güzergah değişikliği yapılması gerektiğinden 220 numaralı direk yeri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele istimlak edilecek.

  • Bayram Tatili Boyunca Ülkede Sağanak Yağış Bekleniyor
    06 Nis Bayram Tatili Boyunca Ülkede Sağanak Yağış Bekleniyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, bayram tatili boyunca ülkede hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceğini, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağını açıkladı. Vatandaşların bu duruma dikkat etmeleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarını takip etmeleri gerektiği belirtildi.

  • TESK Genel Başkanı: Bayram tatilinde trafik kurallarına riayet edin
    06 Nis TESK Genel Başkanı: Bayram tatilinde trafik kurallarına riayet edin

    TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayram tatilinde şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu. Palandöken, geçmiş yıllarda bayram ziyaretlerinde meydana gelen kazaların büyük bir çoğunluğunun ihmallerden kaynaklandığını belirterek, sürücülerin aşırı hız, alkollü direksiyon başına geçme, emniyet kemeri takmama gibi hatalardan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen trafik kaza kara noktalarını incelemeleri gerektiğini vurguladı.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Personeliyle Bayramlaştı
    06 Nis Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Personeliyle Bayramlaştı

    Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, personeliyle bayramlaşmaya başladı. Başkan Akın, tüm personelle bir araya gelerek çalışmalarında kolaylıklar diledi ve Balıkesir için birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.


Advertisement