Elde Bulaşık Yıkamaya Dair Bilmeniz Gereken 5 Şey - Son Dakika
Emlak

Elde Bulaşık Yıkamaya Dair Bilmeniz Gereken 5 Şey

Elde Bulaşık Yıkamaya Dair Bilmeniz Gereken 5 Şey

Herkesin hayatını kolaylaştıran bulaşık makinesi, bulaşık yığınlarını yıkama, istifleme ve kurulama gibi dertleri ortadan kaldırıyor. İş yükünü hafifletmenin yanı sıra, bulaşıkları makinede uygun deterjan ile yıkamak en hijyenik temizleme yöntemi olarak kabul ediliyor. Yine de kimi zaman zorunluktan kimi zaman da tercihen, kirli bulaşıkları elde yıkamak gerekebiliyor. Elde bulaşık yıkamak her ne kadar basit bir iş gibi görünse de belirli hijyen koşullarını yerine getirebilmek için dikkat edilmesi gereken belirli hususlar

15.10.2018 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Herkesin hayatını kolaylaştıran bulaşık makinesi, bulaşık yığınlarını yıkama, istifleme ve kurulama gibi dertleri ortadan kaldırıyor. İş yükünü hafifletmenin yanı sıra, bulaşıkları makinede uygun deterjan ile yıkamak en hijyenik temizleme yöntemi olarak kabul ediliyor. Yine de kimi zaman zorunluktan kimi zaman da tercihen, kirli bulaşıkları elde yıkamak gerekebiliyor. Elde bulaşık yıkamak her ne kadar basit bir iş gibi görünse de belirli hijyen koşullarını yerine getirebilmek için dikkat edilmesi gereken belirli hususlar bulunuyor.

Bulaşık yıkama işini aşamalara ayırın

Elde bulaşık yıkamak için ihtiyacınız olan malzemeler içinde eldiven, fırça, sünger, deterjan, sıcak su ve leğen yer alıyor. Birkaç parça bulaşık varsa her bir parça için kirleri arındırma, yıkama ve durulama işlemini tek seferde yapmak zor olmayabilir. Fakat kirli bulaşıklar sayıca fazlaysa bulaşıkları kategorize etmek ve tüm aşamaları ayırmak işinizi kolaylaştırır. Pratik ve zamandan kazandıran bu yöntemde, tüm bulaşıkları önce gıda kalıntılarından arındırma, ardından deterjanlı su ile yıkama, sonrasında da durulama işlemi yapılıyor.

Gıda artıkları ve yağları temizlemek için sıcak su kullanın

Sanılanın aksine elinizin dayanabileceği derecedeki sıcak su kullanımının, temizliğe ekstra bir katkısı bulunmuyor. Bulaşık yıkarken kullanılan sıcak su, gıda kalıntılarını ve donmuş yağları hızlı çözmesi açısından fayda sağlıyor. Eğer arındırma aşamasını akan suyun altında fırça yardımıyla yaparsanız, bu size kolaylık ve zaman tasarrufu sağlar. Ayrıca tencere ve tava gibi pişirme kaplarındaki inatçı gıda artıkları için deterjanlı sıcak suda 15 dakika kadar bekletmek ovma zahmetinden kurtarır.

Daha az kirli olandan başlayın

Bulaşıkları leğen içinde yıkarken önce daha az kirli olan bardaklardan başlamak, bulaşık suyunun daha uzun süre temiz tutulmasını sağlar. Bardaklardan sonra servis tabakları, ardından çatal bıçaklar en son da tencere ve tavaları yıkamak, sık sık su değiştirme zahmetinde ortadan kaldırır. Elde bulaşık yıkarken gerekli olan hijyen koşullarının yerine getirilebilmesi için doğru deterjan kullanımı büyük önem taşıyor. Etkili bir bulaşık deterjanı, hijyenik yıkama için yeterli olsa da gerçek bir sterilizasyon istiyorsanız bulaşıkları 100 derece sıcaklıktaki su içinde birkaç dakika bekletmek gerekiyor.

Kendiliğinden kurumasını sağlayın

Temiz bulaşıkları bulaşıklığa dizdikten sonra süzülmesini ve hava ile kurumasını beklemek, hijyen açısından daha doğru bir yöntem olarak kabul ediliyor. Kurulama bezleri her ne kadar temiz bulaşıkların kurulanmasında kullanılsa da defalarca ıslanıp kuruduğu için mikrop barındırabiliyor. Eğer kurutmak için yeterli alan yoksa kurulama bezi yerine kağıt havlu kullanmak gerekiyor.

Temizlik aletlerini sterilize edin

Hijyenik şekilde elde bulaşık yıkamak bulaşıkların temizliği ile bitmiyor. Sünger ve bez gibi temizlik yardımcılarını belirli aralıklara dezenfekte etmeniz gerekiyor. Bezlerinizi temizlemek ve üzerlerindeki lekeleri çıkarmak için tencere içine su ve bir miktar karbonat koyup bezleri kaynatabilir ya da çamaşır suyunda bekletebilirsiniz.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Elde Bulaşık Yıkamaya Dair Bilmeniz Gereken 5 Şey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement