Electronic Arts satılmak istediğini açıkladı: Apple, Amazon sıraya girdi! - Son Dakika
Güncel

Electronic Arts satılmak istediğini açıkladı: Apple, Amazon sıraya girdi!

Electronic Arts satılmak istediğini açıkladı: Apple, Amazon sıraya girdi!

Electronic Arts, teknoloji şirketine satılmak istediğini açıkladı. Electronic Arts satış için hangi şirketle anlaştı?

22.05.2022 16:37  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sadece 2021 yılı içerisinde oyun şirketleri ve yayıncıların oluşturduğu pazar 100 milyar dolarlık eşiği geçti. Bunun içerisinde Microsoft'un Activision Blizzard ve Bethesda'nın ana şirketi Zenimax'ı alması ön plana çıktı. EA için ortaya atılan son iddia ise şirketin daha büyük bir teknoloji firmasıyla birleşmek istediği yönünde.

Electronic Arts satışı için Apple, Amazon ve Disney ön planda

İnternete sızdırılan yeni bir rapor, Electronic Arts'ın daha büyük bir şirketle anlaşmak istediğini ortaya koydu. EA yönetim kurulundaki son konuşmalar arasında, "teknoloji şirketlerine satış veya birleşme" konusu olduğu iddia edildi. Ayrıca stüdyonun son birkaç yıl içinde teknoloji devleriyle masaya oturduğu ortaya çıktı.

Snapdragon 8 Plus Gen 1'den güç alacak ilk oyuncu telefonu belli oldu!

Electronic Arts'ın fiyat konusundaki anlaşmalar haricinde NBC Universal ile ön sözleşme yaptığı ifade edildi. Ancak NBC Universal ile fiyatta anlaşılamasının sonucunda, potansiyel alıcılar arasında Apple, Amazon ve Disney'in olduğu belirtildi.

Electronic Arts satılmak istediğini açıkladı: Apple, Amazon sıraya girdi!

Microsoft'un 68.7 milyar dolar karşılığında Activision Blizzard'ı almasından sonra, EA'in de satış işlemlerini hızlandırdığı aktarıldı. Bu yüzden NBC Universal'ın üst şirketi olan Comcast'ın, EA satışıyla yakından ilgilendiği öğrenildi.

Hatta Comcast CEO'su Brian Roberts'ın, NBCUniversal'ın kontrolünü Electronic Arts CEO'su Andrew Wilson'a devretmek istediği iddia edildi. Fakat ortak fiyatta buluşulamayınca sözleşme iptal edildi. 37 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan EA, herhangi bir şirkete devredilirse oyun dünyasının en büyük ikinci satışı olacak.

EA'in potansiyel alıcılar arasından en çok Disney ile ilgilendiği belirtildi. Bunun sebebi olarak geçtiğimiz yıllarda birkaç Star Wars oyununda birlikte çalışmış olmaları bulunuyor.

Electronic Arts satılmak istediğini açıkladı: Apple, Amazon sıraya girdi!

EA sözcüsü John Reseburg tarafından gelen açıklamada, satın alınma veya şirket birleşmesiyle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Reseburg sadece "çok parlak bir geleceğe" sahip olduklarını gösterecek anlaşmalar yapmak istendiğini söyledi.

Peki siz Electronic Arts satışı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Güncel Electronic Arts satılmak istediğini açıkladı: Apple, Amazon sıraya girdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement