Elektrik Direğine Araç Çarptı, 40 Bin Kişi 7,5 Saat Elektriksiz Kaldı - Son Dakika
Güncel

Elektrik Direğine Araç Çarptı, 40 Bin Kişi 7,5 Saat Elektriksiz Kaldı

Elektrik Direğine Araç Çarptı, 40 Bin Kişi 7,5 Saat Elektriksiz Kaldı

Edirne'de, yağmur yağışı sonrası kayganlaşan yolda kontrolden çıkan hafif ticari araç elektrik direğine çarptı.

01.01.2012 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de, yağmur yağışı sonrası kayganlaşan yolda kontrolden çıkan hafif ticari araç elektrik direğine çarptı. Kaza sonrası devrilen direkteki kabloların kopması nedeniyle, yeni yılın ilk saatinden itibaren 8 saat boyunca yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı iki mahalleye elektrik verilemedi. Sürücünün ise 0.41 promil alkollü olduğu belirlendi.

Kaza, gece saat 01.00 sıralarında Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Aşırı hız yaptığı idida edilen 32 yaşındaki Tayfun Keskin yönetimindeki 39 SS 648 plakalı hafif ticari araç, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkınca yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle direk yan yatan direğin kabloları koptu. Bunun üzerine yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı Fatih ve Şükrüpaşa Mahalleleri'nde yeni yılın ilk saatlerinde elektrik kesildi. Kazayı hafif yaralı atlatan sürücü ise ambulansla Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Yapılan alkol testinde ise sürücünün 0.41 promil alkollü olduğu belirlendi.

ELEKTRİK, SABAH SAATLERİNDE VERİLEBİLDİ

Yeni yılın ilk saatlerine elektriklerin kesilmesi, yılbaşı kutlaması yapanları çileden çıkardı. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi (TREDAŞ) arayan çok sayıda vatandaş tepkisini dile getirdi. TREDAŞ yetkilileri ise devrilen elektrik direğinin ana trafo merkezinden çıkan hattı taşıdığını, şehrin büyük bir bölümünde elektrik kesintisini yaşandığı ve kısa sürede enerji vermek için çalışma başlattıklarını belirtti. Elektrik gelmeyince de vatandaşlar eğlenceyi bırakarak uyumayı tercih etti.

Ekiplerin yoğun çalışmalarına rağmen bu iki mahalleye elektrik, ancak sabah saat 08.20 sıralarında verildi.

EÖ,GB(LK/COŞ) - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elektrik Direğine Araç Çarptı, 40 Bin Kişi 7,5 Saat Elektriksiz Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement