Elektrik Kesintisi Gezi Parkı Protestosuna Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Elektrik Kesintisi Gezi Parkı Protestosuna Dönüştü

Elektrik Kesintisi Gezi Parkı Protestosuna Dönüştü

Tunceli'de gece yarısı elektriklerin kesilmesi, İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'na destek protestosuna dönüşünce olaylar çıktı.

03.06.2013 09:11  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de gece yarısı elektriklerin kesilmesi, İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'na destek protestosuna dönüşünce olaylar çıktı. Kent merkezinde toplanan kalabalık, karakola taşlarla saldırıp, banka şubelerini tahrip etti. Protestocular, gaz bombası ve tazyikli su kullanılarak dağıtıldı.

Tunceli'de bu gece elektriklerin kesilmesi ve vatandaşların kesintilerin nedenini öğrenmemesi, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'na destek protestosuna dönüştü. Saat 22.30 sıralarında elektriklerin kesilmesi üzerine, vatandaşları kesintinin nedenini öğrenmek için ilgili kurumları arayıp cevap alamayınca, çıktıkları balkon ve pencerelerde tencerelere vurarak protesto da bulundu. Bazı protestocular el fenerlerini yakıp söndürmeye başladıktan bir süre sonra, elektriklerin kasıtlı kesilip Gezi Parkı olaylarının televizyonlardan izlenmemesi için kesildiği söylentileri çıktı.

POLİS MERKEZİ TAŞLANDI

Söylentilerin kentte yayılması üzerine saat 23.30 sıralarında kent merkezinde toplanmaya başladı. Kısa sürede sayıları 1500'ü bulan öfkeli kalabalık. Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ni taş yağmuruna tuttu. Atılan taşlar polis araçlarına zarar verirken, polis merkezinin de camları kırıldı. Bazı grupları da ellerinde demir çubuklarda polis merkezinin içine girmek istedi. Göstericilere yaklaşık 20 dakika boyuncu müdahale etmeyen polis, karakola girilmek istemesi üzerine TOMA araçlarından tazyikli su ile müdahalede bulundu. Protestocular da polis araçlarına taşlar atarak ara sokaklara kaçtı.

Bir süre sonra Cumhuriyet Caddesi üzerindeki polis merkezine 100 metre mesafede toplanan göstericiler, ateş yakıp kurdukları barikatlarla yolları kapattı. Bazı göstericiler de banka şubelerini tahrip edip, yeniden polis merkezine taşlı saldırıda bulundu. Polis, bu kez göstericileri gaz bombası kullanarak dağıtmaya çalıştı. Bu sırada bir grup Behice Boran Caddesi üzerindeki Ak Parti il binasını taşlamaya başladı. Polis, bu grupları da gaz bombası kullanarak dağıtırken protestocular ara sokaklara kaçtı. Kent merkezine daha sonra polis zırhlı araçları ve panzerler getirilerek önlemler artırıldı. Kentte saat 02.00'ye kadar süren olayların ardından polis, önemli cadde ve sokaklar üzerindeki önlemlerini artırdı.

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, olayların sürdüğü ve polis merkezinin taşlandığı sırada telsizle göstericilere hiç bir müdahalede bulunulmaması emrini verdi. Protestocuların polis merkezinin bahçesine girmesi ve olayların kontrolden çıkmaya başlaması üzerine Yılmaz, TOMA ile müdahalede bulunulmasını ancak, göstericilere karşı sert tutum içinde olunmamasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elektrik Kesintisi Gezi Parkı Protestosuna Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement