Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kül Etti! - Son Dakika
3.Sayfa

Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kül Etti!

Eskişehir'de yaşayan Hamdi Arslangiray ve Hatice Arslangiray, iki katlı evlerinde elektrik kontağı sebebi ile çıkan yangında bir ömür boyu biriktirdikleri bütün varlıklarını kaybettiler.

20.07.2017 10:06  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Çukurca mahallesinde yaşayan 75 yaşındaki Hamdi Arslangiray ile 67 yaşındaki Hatice Arslangiray, iki katlı evlerinde elektrik kontağı sebebi ile çıkan yangında bir ömür boyu biriktirdikleri bütün varlıklarını kaybettiler. Kızlarının yanına yerleşen ve canları kurtardıkları için şükreden Arslangiray çifti, kendilerine uzanacak yardım elini özleme ve umutla bekliyorlar.

ELEKTİRİK KONTAĞINDAN ÇIKAN YANGIN SONUCU EVLERİ KÜL OLDU

Biri erkek 3 çocuk sahibi olan yaşlı çift, çakın yangın sonucu çöken ve tamamen kullanılamaz hale gelen evlerini, içinde yanan eşyalarını hüzünlü gözlerle izleyip gelecekleri için büyük kaygı duyuyorlar. Yaşadıkları talihsiz olay anlatan Hamdi Arslangiray büyük bir afet yaşadıklarını söyledi.

Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kül Etti!
"SADECE OTURACAK BİR YER ARIYORUZ"

Elektrik kontağı yüzünden yanan evlerinin oturulamaz hale geldiğini belirten Arslangiray, şunları dedi; "Yangın çıkınca kendimizi camdan aşağı atarak ancak canımızı kurtarabildik. Torunumuz aşağı mahalleye "dedemle ninem yanıyor" diye bağırınca bunu duyan bütün komşular üşüştü. İtfaiyeler geldi, ambulanslar geldi bizi alıp Eskişehir'e hastaneye götürdüler. Ben bu kadarını biliyorum. İtfaiye ve komşular ne yaptıysa onlar söndürdüler, haberimiz olmadı. Şimdi köyde yaşayan kızımızın yanına yerleştik. Hayatımızın son döneminde huzur içinde yaşamak istiyoruz. En yakın zamanda nineyle birlikte oturacak bir yer olurca herkese dua ederezi. Başkaca da bir isteğimiz yoktur" dedi.

Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kül Etti!
"YİNE RABBİME HAMD EDİYORUM"

Hatice Arslangiray ise olayı anlatırken, "Öğlen yemeğini yedik ve torunum komşulara gitti. Bizde amcanla içerideydik. Ondan sonra torunum bağrışınca camdan bir baktım yanıyoruz. Kapıyı açınca alevleri gördüm. Mutfağı, yukarları yanmış ondan sonra ben hiç birşey aklıma gelmedi kendimi aşağıya attım. Yangını hortumla söndürmeye çalıştım, komşular gelip benİ uzaklaştırdılar. Daha sonra ambulans çağırdılar, gittim şehre. Gerisini hiç bilmiyorum, nasıl olduğunu. Allah'ıma çok şükür bunu da bize yazmış, biz bunu görecez. Hamd olsun Rabbime" diye belirtti.

Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kül Etti!
"EVLERİNİN ÖNÜNDE AĞLAŞIYORLAR"

Arslangiray ailesinin yanlarında ikametgah ettikleri kızları Hatice Çabuk ise; "Annemin babamın başına bu olay geldi çok üzüldük. Annem babam bende kalıyor, hep kalsınlar ama onlar üzülünce biz çok üzülüyoruz. Biraz dolaşalım diye evlerinin önünde gidince ağlaşıyorlar. Annem babam mutlu olsun istiyorum. Bütün büyüklerimden Allah razı olsun. Onların anne ve babama yardım etmelerini istiyorum. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" diye belirtti.

Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kül Etti!
"KÖYDE YANGIN VANALARININ OLMAMASI BİZE BÜYÜK ZARAR VERDİ"

Çukurca Mahallesi Muhtarı Lütfü Arslangiray ise; ilçeye 26 kilometre uzaklıkta olan köylerinde çakın yangına ve ailenin perişan durumu düşmesine çok üzüldüklerini anlatarak, "Bu yangın elektrik tesisatından çıktı. Köyümüz Seyitgazi'nin son köyüdür. Köyde yangın vanalarının olmaması bize büyük bir zarar verdi.

Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kül Etti!
"15 DAKİKA İÇERİSİNDE KOCA BİNA YERLE BİR OLDU"

"Önceden trafomuzun anahtarı muhtarda olurdu, şimdi anahtarlar yok, su deposunun anahtarı yok. Halbuki muhtarlara bunlardan birer tane verilmesi lazım. Biz tankeri doldırasıya kadar yarım saat geçti ama ben anons yaptığımda komşular hepsi geldi fakat komşunun elinden geldiği bir şey yok. Bina iki katlı olduğundan 15 dakika içinde yerle bir oldu koca bina. Hiç kullanılacak malzemeleri kalmadı. Bu komşuların bereket versin damatları var orda yatıp kalkıyorlar. Kullanılacak eşyaları, hiç bir iğneleri kalmadı. Sayın valimizden, kaymakamımızdan yardım istiyoruz. Bu enkazın da kaldırılması lazım. Çünkü geliyorlar yıkılan binanın yanına oturup bakışıp ağlayıp gidiyorlar."

Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kül Etti!
"YANGIN VANALARININ HER SOKAKTA OLMASINI BELEDİYEDEN İSTİYORUM"

Bir an önce buraların temizlenmesini istiyorum. İkinci husus bizim köyümüz uzak olduğundan yangın vanalarının her sokakta olmasını belediyeden istiyorum" diye belirtti. Arslangiray ailesinin komşusu Hasan Kahya ise; "Kendileri en iyi komşumuzdur, annem ve babam gibilerdir. O gün torunun bağırması ile duyunca ilk anda onlar aklıma geldi. Koştum yengem kapı açılınca camdan atladı, dayımı pencereden tanımadık bir komşuyla aldık" dedi.

Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kül Etti!
"EN KISA ZAMANDA BÜYÜKLERİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Diğer komşulardan Nuran Arslangiray da, "Eşimin amcası oluyorlar. Olay günü çok büyük felaketti. En kısa zamanda büyüklerimizden destek bekliyoruz. Belediye başkanımıza teşekkür deriz, geldiler. En kısa zamanda büyüklerimizden desteklerini bekliyoruz. Evlerini yapsınlar, yine mutlu yuvalarına devam etsinler büyüklerimizden destek bekliyoruz" diye belirtti.

Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kül Etti!
Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kül Etti!

Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kül Etti!
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Elektrik Kontağından Çıkan Yangın Evi Kül Etti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Malatya'da 30 yaşındaki bir şahıs babasının gözleri önünde intihar etti
    02:57 Malatya'da 30 yaşındaki bir şahıs babasının gözleri önünde intihar etti

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, 30 yaşındaki Onur A., babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurarak intihar etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, genç şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, adli tıp kurumuna gönderildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Şırnak'ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı
    02:47 Şırnak'ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir otomobil dereye düştü. Kazada 4 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı hastaneye kaldırılırken, hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için morga gönderildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde araç dereye düştü: 4 ölü, 1 yaralı
    02:40 Şırnak'ın Uludere ilçesinde araç dereye düştü: 4 ölü, 1 yaralı

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkarak dereye düşen araçta bulunan 5 kişiden 4'ü hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, Uludere Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise otopsi için hastane morguna gönderildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Burdur'da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı
    01:59 Burdur'da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı

    Burdur'un Bucak ilçesinde bir motosiklet sürücüsü, virajı alamayarak dereye düştü ve yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Bucak'ta motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı
    01:36 Bucak'ta motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada, virajı alamayan bir motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Risk Uyarısı Yaptı
    00:47 Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Risk Uyarısı Yaptı

    Çanakkale Valiliği, beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınları açısından risk oluşabileceğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilik, orman yangınlarının çoğunun beşeri hatalardan kaynaklandığını ve ateşin kesinlikle uzak durulması gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar, herhangi bir orman yangını fark ederlerse 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunmaları gerektiği konusunda uyarıldı.


Advertisement