Elektrikleri Kesilen Naile Buharsız Kaldı - Son Dakika
Güncel

Elektrikleri Kesilen Naile Buharsız Kaldı

Elektrikleri Kesilen Naile Buharsız Kaldı

Mersin’de 8 bin 783 lira borcundan dolayı elektriği kesilen İnceoğlu ailesi, komşularından uzatma kablosuyla aldıkları elektrikle evin enerji ihtiyacını karşılamak zorunda kaldı.

21.09.2018 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 8 bin 783 lira borcundan dolayı elektriği kesilen İnceoğlu ailesi, komşularından uzatma kablosuyla aldıkları elektrikle evin enerji ihtiyacını karşılamak zorunda kaldı. 7 yaşındaki engelli kızlarının günde en az bir kere elektrikle çalışan buhar makinesiyle tedavi görmesi gerektiğini belirten aile, "Borcumuzu ödemeyeceğiz demiyoruz ama hepsini birden ödemeyemeyiz, bize ödemede kolaylık sağlasınlar" diyerek yardım istedi.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Dikilitaş Mahallesi'nde yaşayan İnceoğlu ailesi, 2 gündür zor zamanlar geçiriyor. 4 yıl önce ev yapan Aziz İnceoğlu, o dönem evin ruhsatı olmadığı için elektrik aboneliği alamadı ancak engelli çocuğu Naile İnceoğlu'ndan dolayı evinin elektrik tesisatını döşeyip, saatini takarak elektrik kullanmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda çıkan imar affından yararlanan Aziz İnceoğlu, abonelik için tekrar başvurdu. Karşısına 8 bin 783 liralık borç çıkan İnceoğlu'nun elektriği bu borcu ödemeyeceğini belirtmesi üzerine kesildi.

"Ben bu parayı ödemem demiyorum ama hepsini birden veremem"

Başından geçen olayla ilgili açıklamalarda bulunan İnceoğlu, evli ve 3 kız çocuğunun olduğunu, birinin dünyaya engelli olarak geldiğini söyledi. 4 yıl önce Dikilitaş Mahallesi'nde bir ev yaptığını ifade eden İnceoğlu, "4 yıldır buradayız. O dönem evin ruhsatı olmadığı için elektrik aboneliği alamadım. Ancak benim engelli çocuğum var ve ona günlük elektrikle çalışan buhar makinesiyle hava vermemiz lazım. Şimdiye kadar hep ortada kalmıştık. Geçtiğimiz aylarda imar affı çıktı ve ben de o aftan yararlandım. İşlemlerimi yaptıktan sonra elektrik aboneliği için bir daha başvurdum. Bu sefer geldiler 8 bin 783 lira borcun var dediler. O borcun da hepsini birden istiyorlar. 2 gün önce akşam da geldiler, çocuğum buhar makinesine bağlıyken elektriğimizi kestiler. Kestikten sonra bir şey söylemeden çekip gittiler. Bir gün sonra yetkililerle görüşmeye gittik. O da işimizi çözmedi. Çocuğum için elektrik olması şart. O yüzden ben de yan komşudan 3'lü seyyar ile mecbur elektrik çektim. Ben bu parayı ödemem demiyorum ama hepsini birden veremem. Bunu makul bir taksitlendirme ile ödeyebilirim. Aboneliğimi de versinler. Ben üstüme düşen borcum neyse onu da ödeyeceğim" dedi.

"İstesem saatimi değiştirir böyle bir ceza yemezdim"

Kaçak kullanımdan işlem yaptıklarını belirten İnceoğlu, "Ben kaçak kullanmadım her şey ortada. O dönem abonelik vermedikleri için, çocuğum da bu durumda olduğu için saatimi, her şeyimi yaptırdım elektriği açtırdım. Hiçbir zaman saatimi değiştirmedim. İsteseydim değiştirir böyle hiç ceza yemezdim ama benim bir engelli çocuğum var. Onun günahı boynuma girmesin diye hiçbir zaman saatimi değiştirmedim. Geçen yıl 5 bin lira gibi bir ceza yazmışlardı. O da icralık olmuş. O ceza da 6 bin lira olmuş. Geçen gün de gittiğimde ceza 8 bin 783 lira olmuş. Bunu toplu ödeme şansımız yok ama elektriği de kullanmamız gerekiyor. Şu anda işsizim. Herhangi bir iş de yapamıyorum. Belden de sakatım. Ağır iş yaptığım zaman dizlerim şişiyor. İş de olursa çok iyi olur" diye konuştu.

"Dürüstlüğümün kurbanı oldum"

Elektriğinin tekrardan açılıp, abone yapılmasını isteyen İnceoğlu, "Engelli çocuğum var. Her türlü yola başvurduysam da abonelik alamadım. Ben de başka insanlar gibi saatimi değiştirebilirdim, hiç para da vermeyebilirdim. Cezayı ödemeyeceğim demiyorum ödeyeceğim. Biz kimsenin kul hakkına da girmedik. Dürüstlüğümüzün kurbanı olduk. Bana bir kolaylık sağlasınlar. Biz de rahata kavuşalım, çocuğum da rahat rahat buhar makinesiyle hava alabilsin" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elektrikleri Kesilen Naile Buharsız Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    08:29 Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 2 motosiklet çarpıştı ve biri ağır olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Kazada, sürücüler ile motosikletlerden birinde bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.


Advertisement