Elektronik Müziğin Yükselen Yıldızı James Holden İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Elektronik Müziğin Yükselen Yıldızı James Holden İstanbul'da

Red Bull Music Academy Nights etkinlikleri sonbahar aylarıyla birlikte yeniden hız kazanıyor.

20.10.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elektronik müzik dünyasının on parmağında on marifet ismi James Holden 14 Kasım'da İstanbul Babylon'da sahne alacak.

1998'den beri dünyanın dört bir yanında müzik efsanelerini ve yeni müzisyenleri dinleyicilerle buluşturan Red Bull Music Academy, sonbaharla birlikte Türkiye konserlerine hız veriyor. Red Bull Music Academy Nights'ın yeni döneminde İstanbul, DJ'likten müzik yapımcılığına on parmağında on marifet bir elektronik müzik sihirbazını ağırlayacak. Son 10 yılın müzik dünyasına damgasını vuran yenilikçi isim James Holden, 14 Kasım'da İstanbul Babylon'da olacak.

Border Community'nin kurucusu James Holden, henüz 19 yaşındayken yayımladığı ve bir hite dönüşen "Horizons" parçasıyla adını duyurdu. Birçok miks albümünün ardından 2006'da ilk stüdyo albümü "The Idiots Are Winning" ile dans müziğinde yeni çağın kapısını araladı. Border Community ile yeni nesil DJ'leri de müzik piyasasına kazandıran bir prodüktör olarak ismini parlatan James Holden, diğer müzisyenlerin adım atmaya çekindiği birçok türü bir araya getirerek yenilikçi elektronik müzik çalışmalarını sürdürdü. Radiohead, Madonna, Depeche Mode, Britney Spears ve New Order gibi farklı türlerde birçok stara remix yapan Holden, saygın DJ-Kicks serisinden bir albüm çıkardıktan sonra ikinci stüdyo albümü "The Inheritors"u 2013'te yayımladı. Elektronik müziğin sihirbazlarından olduğunu ispatlayan "The Inheritors" krautrock'tan ambient'a birçok müzik türünü ve hipnotik kozmik tınıları buluşturdu.

Red Bull Music Academy Night'ta James Holden'a eşlik edecek isimlerin ilki ise gecenin açılışını yapacak Seretan olacak. 2013 Red Bull Music Academy katılımcılarından Seretan'ın ardından canlı performansıyla Ah! Kosmos sahne alacak. Bu yıl Tokyo'da Red Bull Music Academy 2014'e katılan Ah! Kosmos, Akademi'den döner dönmez ayağının tozuyla geleceği Babylon'da dinleyenleri James Holden atmosferine hazırlayacak. James
Holden'ın ardından gecenin kapanışını after party ile Corvus yapacak.

Red Bull Music Academy'nin havasını İstanbul'da solumak isteyenler için düzenlenen RBMA Nights konser serisi, yıl boyunca müzik dünyasının uluslararası arenadaki önemli isimlerini ve yerli yeteneklerini farklı mekanlarda müzikseverlerle buluşturmayı sürdürecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elektronik Müziğin Yükselen Yıldızı James Holden İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement