Elif Şafak: Memleketim İçin Kaygılıyım - Son Dakika
Güncel

Elif Şafak: Memleketim İçin Kaygılıyım

Elif Şafak: Memleketim İçin Kaygılıyım

Ünlü yazar Elif Şafak, Ankara saldırısı ve ardından yaşananları Financial Times için kaleme aldı. Şafak, "Memleketim için kaygılıyım." şeklinde yorumda bulundu.

18.10.2015 15:42  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar Elif Şafak, Financial Times gazetesine yazdığı makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsız bir şekilde davranmadığını belirtirken, Ankara katliamı sonrasında yaşanan büyük kutuplaşmanın ürkütücülüğüne dikkat çekti. Şafak, "Beraber yas tutamayan bir toplum, beraber bir gelecek inşa edecek" diyerek memleketi için kaygılı olduğunu belirtti.

"SESSİZLİK EN GÜZEL SESTİR"

Ünlü yazar Elif Şafak, Ankara saldırısı ve ardından yaşananları İngiltere'nin sayfın gazetelerinden Financial Times için kaleme aldı.

"Türkiye Demokrasisinin Kalbinde Kopan Patlama", Mevlana'nın "Sessizlik en güzel sestir" sözleri ile başlayıp sufi düşünür ve şairin memleketi Konya'daki milli maçtaki sessizliği bozan aşırı milliyetçi slogan ve tekbir seslerine uzanıyor.

TÜRKİYE'NİN BENZERSİZ BİR SÜRECE GİRDİĞİNİ BELİRTTİ

"Türkiye'de vicdan ve birlikte yaşama, hiç olmadığı kadar sınava tabi tutuluyor" diyen Şafak, Ankara'nın sıradan bir hedef olmadığını, başkent olmasının yanı sıra entelektüellere, sanatçılara, öğrencilere ev sahipliği yaptığını vurguluyor. Türkiye'nin siyasi ve sosyal tarihinde yeni ve benzersiz bir sürece girildiğini belirten Şafak, "30 yaşın üzerindeki herkes ülkenin çalkantılı dönemlerden geçtiğine tanıklık edebilir. Bugünkü kriz ise farklı. Yarı istikrarsızlık Ortadoğu'daki dengesizlik ile karışıyor" diyor.

ERDOĞAN'I TARAFSIZ OLMAMAKLA ELEŞTİRDİ

Normal koşullar altında terör saldırılarının insanları ortak değerler altında birleştirdiğini ifade eden yazar, Türkiye'de hükümet karşıtları ve destekçileri arasında uçurumun kimsenin geçmeyi denemeyeceği kadar genişlediğini söylüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafsız olmanın tam tersini yaptığını, Haziran seçimleri öncesi AKP için kampanya yürüttüğünü, daha otoriter bir başkanlık sistemi arzusu ile seçimleri yenilettiğini kaydediyor.

"TOPLUM DAHA DA KUTUPLAŞTI"

"Bu karar büyük bir hataydı ve bedelini halk ödedi. Haziran'dan bu yana neredeyse 700 kişi öldü. Toplum daha da kutuplaştı, ekonomi zarar gördü, şiddet tırmandı" diyen Şafak, toplumun sosyal psikolojisinin bu ayırıcı siyasetten yaralandığını belirtiyor.

Yahudi karşıtlığının, Alevilere yönelik ayrımcılığının arttığını, onur yürüyüşünün tayzikli su ve biber gazıyla bastırıldığını, gazeteci ve karikatüristlerin yargılandığını hatırlatan Şafak, "Memleketim için kaygılıyım çünkü beraber yas tutamayan bir toplum, beraber bir gelecek inşa edemez" diyor.

Son Dakika Güncel Elif Şafak: Memleketim İçin Kaygılıyım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • yarın: Bir tutam ot peşinde koşan koyunlar ne anlar demokrasiden tarafsızlıktan 1 kasımda yine ot peşinde koşarlar 4 8 Yanıtla
  • Amed: yaşasin HDP Pkk pjk ypg oyler Hdp ya 2 7 Yanıtla
  • isid: Safakmisin her neysen akıllı ol 3 5 Yanıtla
  • mhp: faşist olmak çok güzel bir duygu oylar mhp ye 1 5 Yanıtla
  • mhakp: Evet bende kaygılıyım askere polise korucu ya yas tutan kalmadı. senin gibi hain çoğaldı 3 2 Yanıtla
  • pkkli: bende senin icin kaygiliyim birak bu militan ayaklarini biri gelir kafana sikar 1 4 Yanıtla
  • Yigido: Elif Şafak hersey güzelde kim çalışacak sizde yattığınız yerden konuşmak kolay o hayat zor be dunya zor eskidende o köleler çalışsın sizin gibiler yesin 3 1 Yanıtla
  • istanbul : evliliğim için kaygılıyım bende of of nerde mutluluk nerde 3 0 Yanıtla
  • Xcc: İşine bah bacım 2 0 Yanıtla
  • Müslüman Elhamdülillah. : Ya Rabbi bunların hepsine hidayet ver. Doğru yolu göster. Amin. 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement