Elita Gıda İSO 500'de 213. Sıraya Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Elita Gıda İSO 500'de 213. Sıraya Yükseldi

Elita Gıda İSO 500\'de 213. Sıraya Yükseldi

İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl düzenli olarak üretimden satış rakamlarına göre düzenlediği "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" raporu açıklandı.

25.07.2013 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buna göre Elita Gıda sadece 6 yılda üçüncü kez listeye girdi ve 213. sırada yer aldı. Sunar marifetli ince belli lezzetleriyle sofraları şenlendiren; Sunar Profesyonel kalitesiyle ustaların vazgeçilmezi olan Elita Gıda listede geçen yıla oranla 10 basamak yükseldi.

Sunar Grup şirketlerinden Elita Gıda, 2012 yılında gerçekleştirdiği performans ile Türkiye'nin sanayi devlerini listeleyen İSO 500 sıralamasında geçen yıla oranla 10 basamak atlayarak 213. sıraya yerleşti. Sunar Grup bünyesindeki Elita Gıda 2010 yılının verileriyle düzenlenen listede 471.sırada yer almış, geçtiğimiz yıl listede 223. Sıraya yükselerek en hızlı yükselen ikinci şirket ve "En Hızlı Yükselen Gıda Devi" ünvanını almıştı. Her yıl yükselişini sürdüren Elita Gıda bu yıl da sanayi devleri arasında 213. sırada yerini aldı.

Bunun en önemli nedeninin global bir şirket olma hedefinde ihracat odaklı üretim olduğunun altını çizen Sunar Grup CEO'su Hüseyin Çomu, "Altı yılda hızla yayıldık. Bizim ana ihracat kapımız komşularımız. Bu ülkelerin Türk ürünlerine çok kıymet verdiklerini görüyoruz. Bu hususta kaliteli üretimin büyük etkisi var. Yakın coğrafyanın dışında Panama'dan Yeni Zelanda'ya kadar bir çok ülkeye yağ satıyoruz. İhracatta daha da büyüyeceğiz,' diyor.

Yağın ustası ve ustaların tercihi olarak bilinen, Türkiye'nin tarladan sofraya mısır yağı üretebilen tek entegre tesisine sahip olmasının yanı sıra pastacılık, endüstriyel ve catering alanlarında ev dışı tüketime yönelik ürünleri ile de profesyonellerin beğenisini kazanan Elita Gıda; Sunar ve Sunar Profesyonel markaları ile yağ pazarındaki öncülüğünü devler liginde taşımanın haklı gururunu yaşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elita Gıda İSO 500'de 213. Sıraya Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement