Elleri ojeli 'hanımağa' boğalarından vazgeçemiyor - Son Dakika
Yaşam

Elleri ojeli 'hanımağa' boğalarından vazgeçemiyor

Elleri ojeli 'hanımağa' boğalarından vazgeçemiyor Ege kültüründe önemli bir yere sahip 'Boğa Güreşleri'nin hanımağası Fazilet Tütüncü'nün 18 yaşındaki torunu Aleyna Tütüncü de büyükannesinin izinden gidiyor.

18.11.2020 13:10  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elleri ojeli 'hanımağa' boğalarından vazgeçemiyor

Ege kültüründe önemli bir yere sahip 'Boğa Güreşleri'nin hanımağası Fazilet Tütüncü'nün 18 yaşındaki torunu Aleyna Tütüncü de büyükannesinin izinden gidiyor.

MUĞLA - Muğla'da yıllardır süregelen ve Muğla kültürünün bir parçası olan geleneksel boğa güreşleri bu yıl pandemi nedeniyle yapılmadı. Boğa sahipleri boğalarının bakımını ve güreşlere hazırlıklarını sürdürürken, 2021 yılında güreşlerin tekrar yapılacağı ümidi ile hazırlıklarını sürdürüyor.

Muğla'da boğa güreşlerinin en önemli isimlerinden biri olan 'Hanımağa' lakaplı Fazilet Tütüncü'nün torunu da büyükannesinin izinden gidiyor. Üniversite okuyor, bale dersleri alıyor ama ojeli elleri ile yine de boğa sevdasından vazgeçmiyor. 18 yaşındaki küçük Hanımağa Aleyna Tütüncü boğa sevgisinin büyükannesinden geldiğini, yaz aylarında büyükannesi ile düzenlenen boğa güreşlerine sürekli gittiğini açıkladı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 1. sınıf öğrencisi Aleyna, 800 kilogramlık 'Aral' isimli boğasına gözü gibi bakıyor. 15'inci Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda (AGROEXPO), Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den 'Türkiye Genç Yetiştiriciler' temsilcisi olarak ödül de alan genç hanımağa, boğasını 2021 yılındaki güreşlere hazırlıyor.

"Ojeli eller boğa sevgisine engel değil"

Besici ailenin kızı olan Aleyna Tütüncü, "Çocukluğumdan beri bu işin içerisindeyim. Babaannem Hanımağa. Onunla birlikte boğaların içerisinde büyüdüm. Hafta sonu bale dersinden çıkıp, boğa güreştirmeye giderdik. Boğaları en iyi şartlarda yetiştiriyoruz. Atalarımızın geleneğini yaşatıyoruz. Ellerimde ojelerle yine de bu sevdadan vazgeçemiyorum. Herkesin yapabileceği bir iş değil. Sevgisi olmasa tozun, toprağın, çamurun içerisinde koşturulacak, emek verilecek, ter dökülecek bir iş değil" dedi.

Elleri ojeli \'hanımağa\' boğalarından vazgeçemiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Elleri ojeli 'hanımağa' boğalarından vazgeçemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaali'de Fındıklık Bahçesinde Çıkan Yangın Ormanlık Alanda Büyük Tahribata Yol Açtı
    14:55 Kocaali'de Fındıklık Bahçesinde Çıkan Yangın Ormanlık Alanda Büyük Tahribata Yol Açtı

    Sakarya'nın Kocaali ilçesinde fındıklık bahçesinde temizlik için yakılan ateş, rüzgarın etkisiyle sıçradığı ormanlık alanda büyük tahribata sebep oldu. Ekiplerin söndürmek için seferber olduğu alanda 5 dönüm yer zarar gördü. Salıkkaya Mahallesi mevkiinde fındık bahçesinde temizlik için yakılan ateş, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye Kocaali Orman İşletme Şefliği'nden 3 arazöz ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin uzun uğraşları neticesinde söndürülen yangın, ormanlık alanda yaklaşık 5 dönümlük yerde tahribata yol açtı. Ekipler, bölgede soğutma çalışmalarına devam ederken hususa ilişkin inceleme başlatıldı. - SAKARYA

  • Gelibolu'da Orman Yangını Uyarısı
    14:54 Gelibolu'da Orman Yangını Uyarısı

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Belediye İtfaiye Müdürlüğü, beklenen aşırı sıcak ve rüzgarlı hava nedeniyle köy muhtarları ve vatandaşlara orman yangını uyarısında bulundu. İtfaiye Müdürü Serhat Fırat, sıcak hava ve şiddetli rüzgarın orman yangınları için risk oluşturabileceğini belirtti. İlçede alınan tedbirlerin yanı sıra köy muhtarları aracılığıyla da vatandaşlara uyarılar yapıldı. Vatandaşlardan tarlalarında ateş yakmamaları istendi.

  • İnegöl'de Baraka Yangını: Can kaybı yaşanmadı
    14:53 İnegöl'de Baraka Yangını: Can kaybı yaşanmadı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde Salih Aydın'a ait bir baraka alev alev yandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, can kaybı yaşanmadı. Yangın sırasında baraka kullanılamaz hale geldi ve alevler ormanlık alana da sıçradı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de yangına müdahale etti.

  • Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
    14:46 Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu

    Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde park halindeyken çıkan yangın sonucu kamyonet kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    14:42 Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Konya Aksaray Kara yolunda meydana gelen kazada, tıra çarpan motosiklet sürücüsü Yasin Konukçu hayatını kaybetti. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü savrulurken, tır sürücüsü durumu bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından motosiklet sürücüsünün cansız bedeni Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Tır sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • İzmit'te tır istinat duvarına çarptı, sürücü hafif yaralı
    14:38 İzmit'te tır istinat duvarına çarptı, sürücü hafif yaralı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde D100 karayolunda meydana gelen kazada, bakıma giden bir tır kontrolden çıkarak istinat duvarına çarptı. Sürücü hafif yaralı olarak kazayı atlattı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Başıboş köpek dehşeti kamerada: Yaralanan kadın tanınamaz hale geldi
    14:37 Başıboş köpek dehşeti kamerada: Yaralanan kadın tanınamaz hale geldi

    Edirne'de başıboş köpeklerin kovaladığı esnada kaçarken yere düşen ve kanlar içinde kalan yaşlı kadının o anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Edirne'de çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 74 yaşındaki Zehra Oluçay, ölümden döndü. Köpeklerin saldırısı kameraya yansıdı. Mahallede yaşayan öğrenciler, her an köpek saldırısına uğramaktan korktukları için okula gidemediklerini söyledi.

  • Bolu'da üniversite öğrencilerinin kaldığı apartmanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü
    14:37 Bolu'da üniversite öğrencilerinin kaldığı apartmanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

    Bolu'da İzzet Baysal Caddesi'ndeki bir apartmanın 3. katında üniversite öğrencilerinin kaldığı dairede çıkan yangın, apartman sakinlerinin ihbarı üzerine itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangında bir kişi dumandan etkilendi ve hastaneye kaldırıldı. Yangının çıkış sebebi ise araştırılıyor.


Advertisement