Elma Büyüklüğünde Sarımsak Üretti - Son Dakika
Güncel

Elma Büyüklüğünde Sarımsak Üretti

Susurluk'un kırsal mahallelerinden Yağcıköy'de yaşayan Sadık Bayram (78), evinin bahçesinde elma büyüklüğünde sarımsak yetiştirdi.

05.05.2017 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Susurluk'un kırsal mahallelerinden Yağcıköy'de yaşayan Sadık Bayram (78), evinin bahçesinde elma büyüklüğünde sarımsak yetiştirdi.

Sarımsakların büyüklüğünün yanı sıra boylarının da 2 metreyi geçtiğini ifade eden Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada her yıl ekecek tohumunu ayırdığını ve aynı ürünü tekrar ektiğini söyledi.

Ürünlerinde tamamen doğal olduğunu ve kimyasal gübre kullanmadığını belirten Bayram, şunları kaydetti:

"Ben zaten hayvancılık ve tarım ile uğraşıyorum. Koyunlarımız var, ufak bir bahçemiz var. Bahçeye kendi ihtiyacımızı karşılaması için sebzeler ekiyoruz. Marul, yeşil soğan, maydanoz gibi. Her yıl kendi tohumumu ektiğim sarımsaklarım ortalama 2 metre uzunluğa ulaşır. Ayrıca büyüklükleri elma, ayva gibi olur. Bizim buraların toprağı verimli, koyun gübresi ile beraber bahar yağışları ürünleri besliyor. Herkesin burada hayvanı var bence kimyasal gübre yerine hayvan gübresi kullanırlarsa onlarında ürünleri güzel olur."

Yetiştirdiği ürünleri ihtiyacı kadar evine ayıran Bayram, fazlasını da akrabalarına ve yakın komşularına verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elma Büyüklüğünde Sarımsak Üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement