Elmalı'da Ramazan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Elmalı'da Ramazan Coşkusu

Elmalı\'da Ramazan Coşkusu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Elmalı ilçesinde gerçekleştirdiği Ramazan etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

26.06.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Elmalı ilçesinde gerçekleştirdiği Ramazan etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Ramazan etkinlikleri, her akşam farklı bir ilçede vatandaşlarla buluşuyor. Elmalı'daki etkinliğe Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Teravih namazının ardından Elmalı Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen etkinliğe ilgi yoğun oldu.

Etkinlikler kapsamında "Sadakat Ahlakı" konulu konferans veren Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Önder Bilgin, geçmişten günümüze sadakat ve ahlakın temellerine değindi. Bilgin, Hz. Peygamber ve Hz. Ebubekir'den alıntılar yaptığı konuşmasını 'Taş' adlı şiirle tamamladı.

Konferansın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu, Şef Aydemir Tuncer yönetiminde konser verdi.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, ilçede Ramazan coşkusunun daha farklı yaşandığına dikkat çekerek, "Elmalı, Osmanlı eseri 400 yıllık camisi, medreseleri, türbeleri ile tarihi ve kültürel değerlere sahip. Elmalılı Muhammed Yazır'ın memleketi. Dolayısıyla Ramazan coşkusu buradan geliyor. Her alanda olduğu gibi Büyükşehir belediyemiz ile uyum ve koordinasyon içindeyiz. Ben bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür ediyorum" dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu ise konuşmasında, "14 ilçemizin tamamında etkinlik yapıyoruz. İlçelerimizi gezerek Ramazan'ın geleneksel coşkusunu ve manevi değerlerini ilçelerimizle buluşturuyoruz" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elmalı'da Ramazan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement